Football Talk

Νάπολι: Πρώτα ο Σπαλέτι και τώρα ο... Όσιμεν; Οι «παρτενοπέι» δείχνουν τι δεν πρέπει να κάνει μια πρωταθλήτρια!

Νάπολι: Πρώτα ο Σπαλέτι και τώρα ο... Όσιμεν; Οι «παρτενοπέι» δείχνουν τι δεν πρέπει να κάνει μια πρωταθλήτρια!
Η κατάσταση στη Νάπολι κάθε άλλο παρά καλή είναι και σίγουρα οι πρωταθλητές Ιταλίας θα πρέπει να λύσουν τα όποια προβλήματα αν θέλουν να κάνουν το κάτι παραπάνω και αυτή τη σεζόν.
Η περσινή σεζόν ήταν ιστορική σεζόν για τη Νάπολι. Η ομάδα του ιταλικού νότου, μετά από 33 χρόνια, κατάφερε να φτάσει στην κορυφή του πρωταθλήματος και να πανηγυρίσει το τρίτο πρωτάθλημα της ιστορίας της. Φέτος όμως, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Το κλίμα είναι διαφορετικό και η Νάπολι δεν θυμίζει σίγουρα αυτό που είδαμε πέρσι.



Όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι. Ο Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις επέκτεινε το συμβόλαιο του Λουτσιάνο Σπαλέτι, χωρίς να τον ενημερώσει. Υπήρχαν πολλά δημοσιεύματα ότι ο έμπειρος Ιταλός προπονητής, δεν θα συνεχίσει στη Νάπολι μετά από αυτό. Και πράγματι, η συνεργασία τους ολοκληρώθηκε, με τον Σπαλέτι να αναφέρει ότι σταματάει την προπονητική για έναν χρόνο προκειμένου να ξεκουραστεί.
Φαινόταν λίγο... άτοπο, να σταματήσει έτσι απότομα ο Ιταλός και τελικά επιβεβαίωσε όσους δεν το είχαν πιστέψει αυτό, μιας και υπέγραψε ως προπονητής της εθνικής Ιταλίας.

spaleti.jpg

Ένα μεγάλο λάθος λοιπόν από τον πρόεδρο της Νάπολι. Μιας και ανάγκασε τον άνθρωπο που έκανε την ομάδα πρωταθλήτρια, να αποχωρήσει. Και σε μία χρονιά, που υπήρχε μεγάλη κριτική στην αρχή. Αυτό γιατί, είχαν φύγει βασικές μονάδες του συλλόγου, όπως οι Λορένζο Ινσίνιε, Ντρις Μέρτενς και Καλιντού Κουλιμπαλί.

Η φετινή σεζόν, ξεκίνησε με τον Ρούντι Γκαρσία στον πάγκο. Οι «παρτενοπέι» δεν έχουν κάνει το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα και ήδη υπάρχει γκρίνια. Τι κάνανε λοιπόν οι άνθρωποι της ομάδας για να κάνουν ακόμα χειρότερη την κατάσταση; Ανέβασαν ένα βίντεο στο TikTok, με την άστοχη εκτέλεση πέναλτι του Όσιμεν στο ματς με την Μπολόνια το οποίο έληξε 0-0.
Ένα βίντεο με κοροϊδευτικό ήχο, που κάθε άλλο παρά υπέρ του Νιγηριανού στράικερ ήταν. Μετά από ώρα, η Νάπολι «κατέβασε» το βίντεο, ωστόσο ο Όσιμεν, μέσω του ατζέντη του, ενημέρωσε ότι θα κινηθεί νομικά. Ένα ακόμη ερασιτεχνικό λάθος από την ιταλική ομάδα. Το να χλευάζει τον βασικό της επιθετικό και έναν εκ των κορυφαίων της παικτών, δεν είναι και η πιο έξυπνη κίνηση.

Ένα «διαμάντι» στο ρόστερ της ομάδας, με αξία 120 εκατ. ευρώ. Θεωρείται από τους καλύτερους επιθετικούς στον κόσμο. Και όμως, η Νάπολι με ένα «αστείο» βίντεο, τον έκανε να διαγράψει όλες τους τις αναρτήσεις με τη φανέλα της ομάδας.

Και παρότι συνέβησαν όλα αυτά, ο Όσιμεν φρόντισε να αποδείξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πόσο επαγγελματίας είναι. Αγωνίστηκε κανονικά απέναντι στην Ουντινέζε, σκόραρε και παρόλο που δεν πανηγύρισε, ανέδειξε την προσωπικότητα και τα χαρακτηριστικά που διαθέτει, διαχειριζόμενος εξαιρετικά την κατάσταση που παρουσιάστηκε.


Αν ποτέ αναρωτηθεί κανείς τι ΔΕΝ πρέπει να κάνει μια πρωταθλήτρια. Η Νάπολι θα έχει πάντα την απάντηση.

Παναγιώτης Ραμαντάνης

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0