Football Talk

Αν Γκαρσία, Ιωαννίδης και Κωνσταντέλιας «εκτοξεύθηκαν» με την πρώτη νίκη στους ομίλους, τι θα γίνει στη δεύτερη; (video)

Αν Γκαρσία, Ιωαννίδης και Κωνσταντέλιας «εκτοξεύθηκαν» με την πρώτη νίκη στους ομίλους, τι θα γίνει στη δεύτερη; (video)
Το βράδυ της Πέμπτης (21/09), κερδισμένοι δεν ήταν μόνο ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ. Μαζί τους και τρεις παίκτες-κλειδιά, που είδαν τη χρηματιστηριακή αξία τους να αυξάνεται από 25 έως 40%!
Η εκκίνηση των ελληνικών ομάδων στους ευρωπαϊκούς ομίλους δεν είχε το 4/4, αλλά κανείς δεν μπορεί να την χαρακτηρισεί κάπως αλλιώς, εκτός από «ιδανική».

Ο Παναθηναϊκός «υπέταξε» στην έδρα του τη Βιγιαρεάλ, κάτοχο του Europa League εν έτει 2021, η ΑΕΚ «λύγισε» μέσα στην Αγγλία την υπερηχητική Μπράιτον, ενώ ο ΠΑΟΚ έκανε το... καθήκον του, επικρατώντας της Ελσίνκι στη Φινλανδία.

Τα οφέλη από τέτοιες βραδιές, ειδικά στις πρώτες δύο περιπτώσεις, δεν είναι πολλαπλά και όχι άμεσα μετρήσιμα. Σίγουρα, και οι τρεις έθεσαν τις βάσεις για να διεκδικήσουν τη συνέχεια τους είτε στο Europa League, είτε στο Europa Conference League.

Παράλληλα, όμως, έβαλαν στη «βιτρίνα» τρία από τα πολυτιμότερα περιουσιακά τους στοιχεία: τους Λιβάι Γκαρσία, Φώτη Ιωαννίδη και Γιάννη Κωνσταντέλια.

Και αμέσως η τιμή τους, ανέβηκε!

Από την πλευρά της ΑΕΚ, ο Λιβάι Γκαρσία ταλαιπώρησε την άμυνα της Μπράιτον όσο λίγοι. Παρότι προερχόταν από τραυματισμό, υπήρχαν στιγμές μέσα στο ματς, που έμοιαζε ασταμάτητος.

Κάτι που φαίνεται πως... εκτίμησε το Transfermarkt, και αμέσως μετά τη νίκη της «Ένωσης», ανέβασε την αξία του από τα επτά στα 12 εκατ. ευρώ! Γενναία αύξηση, δηλαδή, της τάξεως του 40%!



Σημαντική άνοδο στη χρηματιστηριακή τους αξία, όμως, είδαν και δύο Έλληνες: οι Φώτης Ιωαννίδης και Γιάννης Κωνσταντέλιας.

Ακριβώς όπως στην περίπτωση του Λιβάι Γκαρσία, αργά το βράδυ της Πέμπτης (21/09), ο πρώτος είδε την αξία του να ανεβαίνει από τα 2.5 στα 3.5 εκατ. ευρώ (αύξηση κατά 28%), ενώ ο δεύτερος, από τα 6 στα 8 (αύξηση κατά 25%).

Ο λόγος; Στην περίπτωση του Ιωαννίδη όσα έκανε απέναντι στη Βιγιαρεάλ, με αποκορύφωμα το υπέροχο γκολ του, ενώ σε αυτήν του Κωνσταντέλια, τα «μαγικά» που συνεχίζει εντός κι εκτός συνόρων, ακόμα κι όταν έχει λίγο χρόνο συμμετοχής (αγωνίστηκε 18' στη Φινλανδία).



Στο φινάλε, όμως, εκτός από μία προσωπική δικαίωση για τον κάθε ποδοσφαιριστή, είναι κι ένα μεγάλο... στοίχημα για τον σύλλογό του.

Το περασμένο καλοκαίρι υπήρξε και ενδιαφέρον και προτάσεις, για τους προαναφερθέντες. ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, ωστόσο, επέλεξαν να τους κρατήσουν, έχοντας ακριβώς αυτό στο μυαλό τους: πως η Ευρώπη, θα «εκτοξεύσει» την αξία τους!

Κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο, όμως, και οι παίκτες να μην ήθελαν να βιαστούν, γνωρίζοντας πως εφόσον βοηθήσουν τις ομάδες τους, θα επωφεληθούν μακροπρόθεσμα. Ίσως σε μεγαλύτερο βαθμό απ' ό,τι το καλοκαίρι του 2022.

Κάθε ευρωπαϊκό παιχνίδι, άλλωστε, βασίζεται στο «δούναι και λαβείν»!

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0