Football Talk

Μπεργκ: «Δύσκολη, αλλά αναγκαστική η απόφασή μου να αποσυρθώ»

Μπεργκ: «Δύσκολη, αλλά αναγκαστική η απόφασή μου να αποσυρθώ»

Ο Μάρκους Μπεργκ σχολίασε τις συνθήκες γύρω από τις οποίες πήρε την απόφαση να αποσυρθεί από την ενεργό δράση και τόνισε πως δυσκολεύτηκε αρκετά να συμβιβαστεί με την ιδέα.

Η «αυλαία» στην καριέρα του Μάρκους Μπεργκ έπεσε και ο Σουηδός παραχώρησε συνέντευξη σε σουηδική ιστοσελίδα, στην οποία αναφέρθηκε στην απόφασή του για την απόσυρσή του, αλλά και το πόσο δύσκολο του ήταν να το αποδεχθεί.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είναι εντάξει... παρ' ότι προφανώς είναι δύσκολο που πρέπει να πάρεις μία τέτοια απόφαση. Ήταν αναγκαστική και δεν ήταν ευχάριστο αυτό. Έχω κάνει χιλιάδες σκέψεις κι έχω νιώσει άλλα τόσα συναισθήματα τις τελευταίες μέρες και εβδομάδες. Δεν υπάρχουν πολλά από τα οποία μπορείς να επιλέξεις, έτσι είναι ξεκάθαρο πως είναι δύσκολο από την μεριά αυτή

Την ίδια ώρα, έχω κάπου στην άκρη του μυαλού μου όλα όσα έχω βιώσει κατά τη διάρκεια όλου αυτού του ταξιδιού εδώ στο Μπλάβιτ (εννοεί την Γκέτερμποργκ). Μου δόθηκε η ευκαιρία να ανδρωθώ και να πετύχω μέσω μίας φανταστικής ομάδας και μετά να επιστρέψω...

Το να τελειώσω εδώ ήταν ένα όνειρο. Είναι απίστευτα ευγνώμων γι' αυτό».

Για την 179 εμφάνισή του με την ομάδα:

«Στιγμές σαν κι αυτή θα παραμείνουν ζωντανές. Είναι κάτι που θα μείνει για πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού σου και θα το θυμάσαι για πάντα με υπερηφάνεια.

Ειδικά τελευταία, ήταν μου σε μία φάση που γνώριζα πως κάθε ματς μπορεί να είναι το τελευταίο μου. Απ' αυτή την αίσθηση, ήταν ένα καλό φινάλε για μένα προσωπικά».

Για το γεγονός πως το σώμα του τον αναγκάζει να ολοκληρώσει την καριέρα του:

«Αυτό είναι ότι είπα. Την ίδια ώρα, έχω αποδεχτεί την ιδέα αυτή και ζούσα την κάθε μου εβδομάδα σαν είναι η τελευταία (της ποδοσφαιρικής ζωής του). Όχι πως είχα ανησυχία, αλλά γνωρίζοντας το πρόβλημά μου, μπορούσε όντως να είναι η τελευταία».

Για το μετά:

«Θα είμαι με την ομάδα όσο περισσότερο γίνεται. Πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε ένα σχέδιο, αλλά είναι επίσης ένα συναίσθημα που έχω τώρα, πως πρέπει τώρα να αφιερώσω περισσότερο χρόνο στον εαυτό μου. Τώρα πλέον δεν υπάρχει πίεση σε μένα να γίνω υγιής ώστε να επανέλθω και να παίξω.

Μπορεί να είναι ένα καλό και ήσυχο συναίσθημα που η απόφαση έχει πλέον παρθεί, που μπορώ να σπαταλήσω περισσότερο ενέργεια για να δώσω ενέργεια στην ομάδα».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0