Football Talk

Η ΑΕΚ έχει τη δύναμη και την προσωπικότητα να στέλνει μηνύματα και αγωνιστικά και κοινωνικά

Η ΑΕΚ έχει τη δύναμη και την προσωπικότητα να στέλνει μηνύματα και αγωνιστικά και κοινωνικά

Η νταμπλούχος Ελλάδας απέδειξε (και) στη Λεωφόρο ότι είναι η καλύτερη ομάδας της χώρας και πως όταν παίζει στα γήπεδα «λέει την ιστορία της».

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Γυρίζουμε περίπου 10 ημέρες πίσω… Σε μέρος του κόσμου της ΑΕΚ επικρατεί μία… ανασφάλεια για το γεγονός ότι η ομάδα δεν έχει παίξει ως εκείνο το χρονικό σημείο (μέσα Σεπτέμβρη είχαμε ακόμη σημειώνω!) το ποδόσφαιρο που είχε παίξει την περσινή σεζόν! Στους αγώνες που είχε δώσει η ομάδα του Αλμέιδα είχε μόνο μία γκέλα βέβαια, με τον Πανσερραϊκό στη Φιλαδέλφεια, όπου έγιναν πάνω από 30 τελικές, υπήρξε χαμένο πέναλτι και το XGoals έφτασε στο εκπληκτικό 5,61!

Και φτάνουμε στο σήμερα… Η ΑΕΚ έβγαλε τρία ματς – κόλαση μέσα σε μία εβδομάδα με Ολυμπιακό στη Φιλαδέλφεια και Μπράιτον, Παναθηναϊκό εκτός έδρας. Απολογισμός: δύο νίκες και μία ισοπαλία. Θαρρώ πως όλοι θα τα… αγόραζαν αυτά τα αποτελέσματα πριν παιχθούν οι αγώνες.

Στις… μικρές λεπτομέρειες: Η ΑΕΚ έπαιξε το ματς με τον Ολυμπιακό χωρίς Γκαρσία, Γκατσίνοβιτς, Πισάρο και Μάνταλο. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο Βίντα έγινε αλλαγή στο ημίχρονο και ο Πινέδα ήρθε ως αλλαγή! Με Μπράιτον έμεινε στην Αθήνα το βασικό κεντρικό αμυντικό της δίδυμο (ΒίνταΜουκουντί), ενώ τραυματίστηκε στο 60’ και έγινε αλλαγή και ο Χατζισαφί. Με τον Παναθηναϊκό εκτός Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί. Οι τρεις από τους τέσσερις της περσινής βασικής αμυντικής τετράδας. Ο Αλμέιδα αφήνει στον πάγκο δυο παίκτες απίστευτα σημαντικούς στο Μπράιτον, τον Σιμάνσκι και τον Γιόνσον. Αμφότεροι πέρασαν ως αλλαγή, ενώ οι Πόνσε και Άμραμπατ ήταν στον πάγκο και δεν έπαιξαν καθόλου! Η ΑΕΚ του Αλμέιδα βρέθηκε σε ένα ακόμη ματς, σε μία ακόμη δύσκολη έδρα πίσω στο σκορ και μάλιστα γρήγορα. Η ΑΕΚ του Αλμέιδα όμως, ακριβώς επειδή είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα από πέρυσι, άρχισε να μας δείχνει και φέτος γιατί παραμένει η καλύτερη ομάδα σε αυτό τον τόπο…

Η ΑΕΚ έκανε ένα φανταστικό παιχνίδι τακτικής στη Λεωφόρο! Ένας Αλμέιδα εξαιρετικά διαβασμένος και παίκτες στο χορτάρι ταγμένοι στο πλάνο και τη στρατηγική! Για πολλοστή φορά αποδείχθηκε πως όποιος παίκτης μπαίνει και παίζει, ανεξάρτητα τη θέση που θα αγωνιστεί, όχι μόνο θα δώσει το 100% του, αλλά η ομάδα θα συνεχίσει να αποδίδει αυτό που είναι μαθημένη να κάνει. Το είχα γράψει και πιο παλιά, το αναφέρω και τώρα: εμένα ή εσένα, αγαπητέ αναγνώστη, να… φωνάξει ο Αλμέιδα από την εξέδρα και να μας πει «μπες και παίξε» δεν θα φανεί κενό! Τόσο δουλεμένο είναι αυτό το γκρουπ. Και τον… Αθανασιάδη στόπερ να βάλει ο Αλμέιδα μην κρίνετε αρνητικά πριν το δείτε! Για τέτοια εντυπωσιακή ομάδα μιλάμε!

Ο Παναθηναϊκός, επίσης, είναι μία εξαιρετική ομάδα του προπονητή της. Καλύτερος από πέρυσι θαρρώ. Όμως η ΑΕΚ, είναι καλύτερη… Το απέδειξε και πέρυσι στα πλέι οφ μέσα στη Λεωφόρο, όπου ξανά με πάμπολες απουσίες μπήκε και έκανε το παιχνίδι της. Το απέδειξε ξανά το βράδυ της Δευτέρας στο ίδιο γήπεδο, παίρνοντας αυτή τη φορά αυτό που άξιζε.

Η ΑΕΚ του Αλμέιδα δεν έχει να αποδείξει τίποτα αγωνιστικά… Τι άλλο να κάνει για να πειστεί και ο… τελευταίος ότι είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα; Ένα χρόνο τώρα τα έχει κάνει όλα: Έχει κερδίσει σε Τούμπα, Καραϊσκάκη και Λεωφόρο. Όλους τους μεγάλους της αντιπάλους επίσης τους έχει κερδίσει και στην έδρα της. Έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα στην Ελλάδα και έχει πάρει και το Κύπελλο παίζοντας με 10 παίκτες σχεδόν όλο το παιχνίδι. Φέτος έχει κάνει ήδη σπουδαίες εκτός έδρας ευρωπαϊκές νίκες, που ούτε ο πιο αισιόδοξος δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα έρθει η στιγμή να γευτεί μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Και ακόμη βρισκόμαστε στην αρχή…

Η ΑΕΚ του Αλμέιδα στη Λεωφόρο έστειλε ξανά αγωνιστικό μήνυμα πρώτα απ’ όλα σε μέρος των φιλάθλων της που έχει το κακό συνήθειο να βιάζεται και να κρίνει πριν δει… Η ΑΕΚ του Αλμέιδα θα νικήσει και την εσωτερική μιζέρια. Η ΑΕΚ του Αλμέιδα μαθαίνει στον κόσμο πως παίζετε το ποδόσφαιρο, θα μάθει και σωστή νοοτροπία.

Δεν έγινε… Μπαρτσελόνα επί ημερών Γκουαρδιόλα η ομάδα. Θα έρθουν εννοείται και άσχημα αποτελέσματα στο μέλλον. Ποδόσφαιρο είναι. Όμως ένα αρνητικό αποτέλεσμα δεν γίνεται να επηρεάσει και να χαλάσει ότι με κόπο, πλάνο, μεράκι και αγάπη έχουν δημιουργήσει διοίκηση, προπονητής και παίκτες αυτούς τους 14 μήνες. Είναι πολλά αυτά που πρέπει να γραφτούν για το συγκλονιστικό στήσιμο της ομάδας από τον Αλμέιδα και την εμφάνιση πολλών παικτών. Θα γραφτούν σε άλλο κομμάτι. Εδώ και τώρα καλύτερο, εκτιμώ, πως είναι να δούμε τη μεγάλη εικόνα… Ποδοσφαιρική και κοινωνική εικόνα.

Η ΑΕΚ, λοιπόν, εκτός από την αγωνιστική προσωπικότητα, έχει και χαρακτήρα. Ήταν απόλυτη σωστή η αντίδρασή της μέσα στη Λεωφόρο στο πανό της ντροπής που ανοίχτηκε στο πέταλο και το οποίο είμαι σίγουρος ότι μεγάλο κομμάτι φίλων του Παναθηναϊκού ντράπηκε. Η ευχή και η ελπίδα όλων είναι στο τέλος να νικήσει το καλό… Η ΑΕΚ έχει τη δύναμη και την προσωπικότητα να στέλνει και κοινωνικά μηνύματα! Στο τέλος της ημέρας αυτά σε χαρακτηρίζουν ως σύλλογο και ως ομάδα. Αγωνιστικά μία ή δύο σεζόν μπορεί να είσαι σούπερ, άλλες σεζόν μπορεί ο αντίπαλος να αποδειχθεί καλύτερος. Η ΑΕΚ όμως ως οργανισμός τα 100 χρόνια ζωής της έχει αποδείξει γιατί είναι ξεχωριστή… Γιατί η ατάκα «όταν παίζουμε θα λέμε την Ιστορία μας», την κάνει πράξη…

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0