Football Talk

«Πέταξε» την ευκαιρία και άργησε να αντιδράσει ο Παναθηναϊκός, αλλά το μυαλό… τρέχει! (video)

«Πέταξε» την ευκαιρία και άργησε να αντιδράσει ο Παναθηναϊκός, αλλά το μυαλό… τρέχει! (video)

Έναρξη στα ντέρμπι με ήττα για τον Παναθηναϊκό, αλλά το μυαλό και οι υποχρεώσεις προχωράνε, χωρίς να υπάρχει χρόνος για χαρές και λύπες!

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Εκκίνηση στα ντέρμπι με το… αριστερό. Ο Παναθηναϊκός, γνώρισε την ήττα από την ΑΕΚ το βράδυ της Δευτέρας (25/9) στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και έχασε το βαθμολογικό πλεονέκτημα που είχε απέναντι στην «ένωση», ενώ παράλληλα… πέταξε την ευκαιρία να τη διευρύνει περισσότερο.

Έχοντας στα χέρια του ένα +4 στην βαθμολογία, θα μπορούσε να έχει «απλώσει» στο +7, με δεδομένο πως το 1-0 στην αναμέτρηση ήρθε στο 10ο λεπτό του παιχνιδιού. Όλη η φάση ξεκινάει από την καταπληκτική πάσα του Ιωαννίδη, στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων, με τον Τζούριτσιτς να παραλαμβάνει, να σκέφτεται με… γοργούς ρυθμούς για να πετύχει ένα φανταστικό γκολ.

Κακά τα ψέμματα, η ΑΕΚ στο μεγαλύτερο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου, είχε στα πόδια της, τον έλεγχο του ρυθμού με τον Παναθηναϊκό όμως, να διατηρεί και αυτός με τη σειρά τον έλεγχο του δικού του παιχνιδιού. Με τον Μάγκνουσον να έχει αποχωρήσει από το παιχνίδι από τα πρώτα δευτερόλεπτα του αγώνα, το δίδυμο Σένκεφελντ-Γεντβάι να βρίσκεται πρώτη φορά ως ζευγάρι στο κέντρο της άμυνας και τον πρώτο να βρίσκεται σε άσχημο βράδυ, τα πράγματα δεν κύλισαν αρμονικά.

Ο νέος στόπερ του Παναθηναϊκού, προερχόταν από τραυματισμό και ήταν το πρώτο παιχνίδι του μετά την αναμέτρηση με την Μπράγκα, αναλαμβάνοντας δράση… άρον-άρον. Συνυπολογίζοντας όλα τα παραπάνω γεγονότα, ο Κροάτης είχε καλή παρουσία, με μερικά λάθη να μην λείπουν φυσικά από την εμφάνιση του. Όσο αναφορά τον Σένκεφελντ, δεν είχε καλή παρουσία και δεν κατάφερε να επιβληθεί στην αντίπαλη επίθεση, παίρνοντας αρνητικό πρόσημο στο παιχνίδι του.

Μέτρια εμφάνιση, με πολλά λάθη σημείωσε και ο Ρούμπεν Πέρεθ, ο οποίος δεν στάθηκε στο ύψος των απαιτήσεων. Ας μην τον λιθοβολούμε, αλλά να λέμε την αλήθεια. Ο Ισπανός χαφ δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την ήττα, αλλά έβαλε και αυτός… το λιθαράκι του.

Ειδικότερα στο πρώτο ημίχρονο ο Ιταλός ρέφερι, Σότσα Σιμόνε, άκουσε πολλά στη Λεωφόρο, δείχνοντας επιείκεια στα μαρκαρίσματα των παικτών του Αλμέιδα, ενώ αντίθετα στάθηκε αυστηρός στην διαιτήτευση του, ως προς τους γηπεδούχους. Πόντο στο παραπάνω, μπορεί να δώσει η δεύτερη κίτρινη κάρτα που… χάρισε στον Κώστα Γαλανόπουλο, ο οποίος μέσα σε οκτώ λεπτά πραγματοποίησε απανωτά φάουλ και ο προπονητής του τον προστάτευσε, αλλάζοντας τον με τον Γιόνσον.

Κάπου εδώ μπορούμε να πούμε και για τις αργοπορημένες αλλαγές που έκανε ο Γιοβάνοβιτς, καθώς η κόπωση στα πόδια των ποδοσφαιριστών του ήταν εμφανής από το 60ο λεπτό και η πρώτη αλλαγή πραγματοποιήθηκε 10 λεπτά αργότερα. Ο Πέρεθ αποχώρησε, με τον Αράο να τον αντικαθιστά και μάλιστα ο Βραζιλιάνος έχασε μεγάλη κεφαλιά για να σκοράρει. Ακόμα και αυτός όμως, μπήκε… μουδιασμένος στο παιχνίδι με την γρήγορη σκέψη που τον χαρακτηρίζει να μην τον ακολουθεί.

Τρομερό παιχνίδι έχει κάνει ο Φώτης Ιωαννίδης, όπως το συνηθίζει το τελευταίο διάστημα που βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα, αλλά και ο Τζούριτσιτς που πέραν του εντυπωσιακού γκολ που πέτυχε, βρισκόταν σε όλα τα μήκη και τα ύψη του γηπέδου, για να πιέσει και να κερδίσει μονομαχίες.

Ο ενθουσιασμός της νίκης επί της Βιγιαρεάλ, έκλεισε… άγαρμπα, όμως δεν υπάρχει χρόνος και καιρός ούτε για πανηγύρια, ούτε για στεναχώριες. Το μυαλό και οι εξελίξεις… τρέχουν και την Πέμπτη η ομάδα φιλοξενείται στην Τρίπολη, όπου θα δώσει μια σκληρή μάχη κόντρα στον Αστέρα, ο οποίος καθιερωμένα αποτελεί έναν δύσκολο εμπόδιο για τους «πράσινους».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0