Football Talk

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 1-2: Η νταμπλούχος φώναξε «παρών» με τον συνήθη... ύποπτο, Πινέδα! (video)

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 1-2: Η νταμπλούχος φώναξε «παρών» με τον συνήθη... ύποπτο, Πινέδα! (video)
Νίκη στο αθηναϊκό ντέρμπι κατάφερε να πάρει η ΑΕΚ, με τον… συνήθη ύποπτο Πινέδα να «τελειώνει» το παιχνίδι και να σκοράρει για το τελικό 2-1 επί του Παναθηναϊκού!

Το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς για τον Παναθηναϊκό κόντρα στην ΑΕΚ, ήρθε για να δώσει συνέχεια στα απαιτητικά παιχνίδια των δύο ομάδων. Η 5η αγωνιστική της Super League βρήκε τον «δικέφαλο» τέσσερις βαθμούς πίσω από τους «πράσινους», γεγονός που έκανε την αναμέτρηση άκρος ελκυστική αμφότερα.

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να πήρε νωρίς-νωρίς το προβάδισμα στην αναμέτρηση, όμως η ΑΕΚ είχε απάντηση και έστειλε το παιχνίδι στην ανάπαυλα ισόπαλο. Με τον Ορμπελίν Πινέδα η «ένωση» κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο 68ο λεπτό, το οποίο διαμόρφωσε και το τελικό 2-1 υπέρ της.

Με αυτόν τον τρόπο οι «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν να φέρουν την βαθμολογική διαφορά με τον Παναθηναϊκό στην… κόψη του ξυραφιού (ένα βαθμό πίσω από τους «πράσινους»).

1ο ημίχρονο

Δεν ξεκίνησε με τον ιδανικό τρόπο η αναμέτρηση με την ΑΕΚ για τον Παναθηναϊκό, με τον Χόρντουρ Μάγκνουσον να γίνεται αναγκαστική αλλαγή και να βρίσκεται στο χορτάρι από τα πρώτα δευτερόλεπτα της αναμέτρησης, με τον Τιν Γεντβάι να τον αντικαθιστά.

Πρώτη φάση του αγώνα πάντως ήρθε από τους «πράσινους», με τον Ιωαννίδη να κάνει μια παράλληλη κίνηση με την εστία από τα αριστερά και στη συνέχεια να βγάζει μια μπαλιά για τον Βιλένα, ο οποίος σούταρε με το δεξί, αλλά η μπάλα βρήκε σε σώματα στο 6ο λεπτό. Ένα νέο σουτ του ίδιου, μετά από μερικά δευτερόλεπτα, ο Στάνκοβιτς το απέκρουσε και η άμυνα της ΑΕΚ έλεγξε.

Μια κάθετη μπαλιά του Ιωαννίδη στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ, έγινε η αφορμή για πανηγυρισμούς στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, με τον Τζούριτσιτς να εκτελεί με εκπληκτικό τρόπο ένα πλασέ και η μπάλα κατέληξε στην πάνω μεριά των διχτύων για το 1-0.

Η ΑΕΚ έβγαλε άμεσα αντίδραση με μια αντεπίθεση με τον Λιβάι Γκαρσία να πατάει περιοχή και από πολύ επικίνδυνη θέση εκτέλεσε, αλλά ο Μπρινιόλι είχε απάντηση και ο ποδοσφαιριστής της «ένωσης» δεν κατάφερε να ισοφαρίσει.

Τρομερή ευκαιρία για την ΑΕΚ, με πρωταγωνιστή και πάλι τον Γκαρσία στο 24ο λεπτό. Μια κεφαλιά από πολύ κοντινή απόσταση και χωρίς αντίπαλο, ο Μπρινιόλι κατάφερε να την απομακρύνει σε κόρνερ με εντυπωσιακή επέμβαση.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Τσούμπερ απείλησε εκ νέου από καλή απόσταση, με την μπάλα να κατευθύνεται πιο πολύ σαν διαγώνια προωθημένη πάσα.

Με αναταραχή στην περιοχή του Παναθηναϊκού, ο Χουάνκαρ απομάκρυνε με μια κεφαλιά, με την μπάλα να καταλήξει σε πόδια παικτών των φιλοξενούμενων και ο Ισπανός σε μια παρόμοια απομάκρυνση του, έστειλε την μπάλα στον Τσούμπερ, ο οποίος είχε όλο το χώρο και το χρόνο για να σκεφτεί καθαρά, πλάσαρε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1 στο 36’.

2ο ημίχρονο

Πρώτη επίσκεψη στην αντίπαλη περιοχή είχαν οι γηπεδούχοι, με τον Βιλένα να εκτελεί ένα φάουλ έξω από την περιοχή, αλλά η κεφαλιά του Ιωαννίδη δεν απείλησε τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ στο 51’.

Δύο λεπτά πέρασαν και οι «πράσινοι» με ένα σουτ του Βιλένα απείλησαν ξανά, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Στο 66ο λεπτό ο Χουάνκαρ γέμισε από τα αριστερά για τον Ιωαννίδη, όμως η μπάλα πέρασε από μπροστά του χωρίς να καταφέρει να πιάσει καλό σουτ και ο Στάνκοβιτς έλεγξε τη φάση.

Η ΑΕΚ στο 68’ με μια αντεπίθεση από τα αριστερά με τον Πισάρο να μοιράζει για τον Τσούμπερ στο ανοιχτό γήπεδο και αυτός να γυρίζει για τον Πινέδα στην μεγάλη περιοχή κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1, όμως ο επόπτης υπέδειξε παράβαση οφσάιντ. Η φάση εξετάστηκε από τον VAR, ο οποίος οδήγησε τον Ιταλό διαιτητή στην σέντρα και η ΑΕΚ πήρε προβάδισμα με ολική ανατροπή στο σκορ.

Μεγάλη ευκαιρία βρήκε και ο Παναθηναϊκός στο 74’, με τον Ιωαννίδη να πιάνει μια δύσκολη κεφαλιά, αλλά ο Στάνκοβιτς απομάκρυνε σε κόρνερ με εντυπωσιακό τρόπο. Ο Αράο βγήκε πρώτος στη μπάλα μετά την εκτέλεση και έπιασε μια κεφαλιά, αμαρκάριστος, όμως η μπάλα… ξύρισε τη συμβολή των δοκών.

Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ, πραγματοποιήθηκε στο 85ο λεπτό, με τον Ελίασον να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Μπρινιόλι να μην έχει απάντηση, όμως το σουτ του Σουηδού δεν ήταν καλό και κατέληξε άουτ.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ (78’ Μλαντένοβιτς), Σένκεφελντ, Μάγκνουσον (4’ Γεντβάι), Ρούμπεν Πέρεθ (71’ Αράο), Μπερνάρ, Μαντσίνι (78’ Σπόραρ), Τζούρισιτς (71’ Παλάσιος), Βιλένα, Ιωαννίδης.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Κάλενς (59’ Σιμάνσκι), Μήτογλου, Μοχαμάντι (75’ Μάνταλος), Γαλανόπουλος (63’ Πισάρο), Ελίασον, Πινέδα , Γκατσίνοβιτς (63’ Γιόνσον), Τσούμπερ, Λιβάι Γκαρσία (75’ Αραούχο).

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0