Football Talk

Τσέλσι: Με μία νίκη σε έξι αγωνιστικές, οι «μπλε» γυρίζουν τα… ρολόγια 23 χρόνια πίσω

Τσέλσι: Με μία νίκη σε έξι αγωνιστικές, οι «μπλε» γυρίζουν τα… ρολόγια 23 χρόνια πίσω

Έπρεπε να περάσουν 23 χρόνια για να δουν και πάλι οι φίλοι της Τσέλσι την ομάδα τους να κερδίζει μόλις ένα παιχνίδι στις πρώτες έξι αγωνιστικές της Premier League. Η ιστορία λέει αλλαγή προπονητή και ο Ποτσετίνο θα πρέπει να βιαστεί αν δεν θέλει να έχει την ίδια τύχη με τους προκατόχους του.

Η «κατρακύλα» της Τσέλσι δείχνει να μην έχει τελειωμό. Απέναντι στην Άστον Βίλα ηττήθηκε για τρίτη φορά μέσα στην σεζόν (1-0) και ενώ βρισκόμαστε μόλις στην 6η αγωνιστική της φετινής Premier League.

Είναι γνωστό πως τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία, αλλά η ομάδα του Μαουρίσιο Ποτσετίνο το έχει… παρακάνει φέτος.

Goal-shy Chelsea punished for ill-discipline as Mauricio Pochettino plight  continues | Evening Standard

Σε ένα καλοκαίρι που ξόδεψε πάνω από 400 εκατομμύρια ευρώ (χωρίς να υπολογίσουμε καν τις περσυνές προσθήκες) οι Λονδρέζοι απογοητεύουν συνεχώς, καθώς βρίσκονται τοποθετημένοι στην 14η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Chelsea transfers: Mauricio Pochettino says club 'open' to striker signing  despite Nicolas Jackson, Christopher Nkunku positives | Football News | Sky  Sports

Μόλις σε έναν αγώνα κατάφεραν οι «μπλε» να αποχωρίσουν από τον αγωνιστικό χώρο με όλους τους βαθμούς στο…σακούλι. Βέβαια και το τρίποντο αυτό ήταν απέναντι στην Λούτον, μία νεοφώτιστη ομάδα που πραγματοποίησε ένα «θαύμα» πέρσι για να καταφέρει να πάρει την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία.  

Για να βρει κάποιος παρόμοιο «εφιαλτικό» ξεκίνημα πρέπει να γυρίσει πολλά χρόνια πίσω και να φτάσει στην αρχή της νέας χιλιετίας.

Η Τσέλσι την σεζόν 2000/01 όπως και φέτος, είχε μόλις μία νίκη στις έξι πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Βέβαια με μία ομάδα και ένα μπάτζετ που δεν… ακουμπάει ούτε στο ελάχιστο τα τωρινά δεδομένα.

Fan pictures - 2000-01 UEFA Cup

Τότε με προπονητή τον Γκράχαμ Ριξ οι «μπλε» βρισκόντουσαν σε ένα πολύ… σκοτεινό φεγγάρι. Το «φως» επανέφερε ένας παλιός μας γνώριμος, ο Κλαούντιο Ρανιέρι. Αφού παρέλαβε ένα «σκορποχώρι» για ομάδα, κατάφερε να της δώσει και πάλι.. πνοή, τερματίζοντας εν τέλει στην 6η θέση του πρωταθλήματος, καθόλου άσχημα αν σκεφτεί κανείς το τραγικό της ξεκίνημα.

Στην Τσέλσι του σήμερα ο Ποτσετίνο θα πρέπει να αλλάξει πολλά αν δεν θέλει να έχει και αυτός την τύχη του Ριξ, διότι οι «μπλε» δεν δυσκολεύονται ιδιαίτερα να αλλάξουν έναν προπονητή μεσούσης της σεζόν, με την κλεψύδρα του Αργεντινού να έχει ήδη ξεκινήσει να… αδειάζει.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0