Football Talk

Ευρωπαϊκή… προσγείωση στη Λεωφόρο και ώρα για το πρώτο ντέρμπι! (video)

Ευρωπαϊκή… προσγείωση στη Λεωφόρο και ώρα για το πρώτο ντέρμπι! (video)

Τα παιχνίδια του Europa League για Παναθηναϊκό και ΑΕΚ έφεραν κλίμα ευφορίας, αλλά ήρθε η ώρα για το μεταξύ τους ντέρμπι στη Super League, υποχρεώνοντας τους να προχωρήσουν στη σκέψη τους παρακάτω.

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Τεράστιες νίκες στο Europa League τόσο για τον Παναθηναϊκό επί της Βιγιαρεάλ, όσο και για την ΑΕΚ με την Μπράιτον. Είναι ώρα όμως να έρθει η… προσγείωση στην Ελλάδα και το μυαλό να είναι απόλυτα συγκεντρωμένο στο πρωτάθλημα.

Έχει γραφτεί αρκετές φορές και είναι γνωστό, πως ο Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια απουσίαζε από τα ευρωπαϊκά σαλόνια και η ομάδα δεν ήταν μαθημένη σε τόσο διαδοχική αγωνιστική δράση. Αυτά περιλαμβάνει όμως η εξέλιξη και θα πρέπει άπαντες να συμβαδίσουν σε αυτό, μαζί με το σύλλογο. Το 2-0 κόντρα στην Βιγιαρεάλ, έφερε μεγάλο χαρά στην ομάδα, ωστόσο το μυαλό των ποδοσφαιριστών έχει… φύγει από αυτό, καθώς το βράδυ της Δευτέρας (24/9, 21:00) οι «πράσινοι» έρχονται αντιμέτωποι με το πρώτο ντέρμπι της σεζόν.

Οι απόντες στον Παναθηναϊκό και οι σκέψεις για το ντέρμπι

Τα προβλήματα της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν λείπουν, αλλά το βάθος που διαθέτει πλέον η… αρμάδα του, δεν του δένουν τα χέρια. Ο πρώτος και γνωστός απόντας είναι ο Γιώργος Βαγιαννίδης, ο οποίος εντός της εβδομάδας που ξεκινάει θα ενταχθεί σιγά-σιγά στο ομαδικό πρόγραμμα των προπονήσεων και αρχίζει να μετράει αντίστροφα για την επάνοδο του. Από την άλλη, απουσία θα… πάρει και ο Μπέντζαμιν Βέρμπιτς, καθώς ένα πρόβλημα τραυματισμού στον τετρακέφαλο παρουσιάστηκε στην προπόνηση της Παρασκευής (22/9) και τον κράτησε εκτός της αποστολής. Εκτός αποστολής για το παιχνίδι έμεινε και ο Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα, με τον Ισπανό να νιώθει ενοχλήσεις στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού, το οποίο χτύπησε στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Κατά τα άλλα, η ομάδα δεν βλέπει άλλα πρόσωπα να απουσιάζουν και ο προπονητής έχει αρχίσει ήδη να παίρνει αποφάσεις για το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Είναι γνωστό, πως στον Σέρβο τεχνικό δεν αρέσουν οι πολλές αλλαγές προσώπων στην ομάδα. Οι απαιτητικές υποχρεώσεις όμως σίγουρα θα τον υποχρεώσουν να το κάνει. Το παιχνίδι με την Βιγιαρεάλ παρόλα αυτά απέχει τέσσερις ημέρες, οπότε είναι πολύ πιθανό να δούμε τρομακτικές αλλαγές στην αρχική σύνθεση. Ο Χουάνκαρ έχει τις πιθανότητες με το μέρος του να ξεκινήσει, αφού γνωρίζει καλά τον αντίπαλο και το πιο λογικό είναι να προτιμηθεί. Μια ακόμη αλλαγή στο χώρο του κέντρο, επίσης είναι μέσα στο πρόγραμμα, όπως και στη θέση του φορ. Ο Τόνι Βιλένα μπορεί να ξεκινήσει αντί του Άνταμ Τσέριν, ενώ Ιωαννίδης και Σπόραρ, λογίζονται και οι δύο ως βασικοί και ο Γιοβάνοβιτς θα αποφασίσει για το ποιόν θα χρησιμοποιήσει.

Η πιθανή ενδεκάδα με την ΑΕΚ: Μπρινιόλι, Χουάνακρ, Μάγκνουσον, Σένκεφελντ, Κώτσιρας, Ρούμπεν Πέρεθ, Βιλένα, Μπερνάρντ, Παλάσιος, Μαντσίνι και Ιωαννίδης ή Σπόραρ.

Αυτά πρέπει να εκμεταλλευτεί ο Παναθηναϊκός

Από μεριάς ΑΕΚ οι απουσίες είναι και πιο πολλές και πιο σημαντικές. Το κεντρικό δίδυμο στο κέντρο της άμυνας Μουκουντί-Βίντα, θα απουσιάζει, όπως επίσης και το… ταίρι τους από τα αριστερά, Χατζισαφί. Ανασταλτικά ο «δικέφαλος» θα έχει κενά, σημείο που το «Τριφύλλι» θα πρέπει να εκμεταλλευτεί. Σε όλα αυτά η… κατάθεση ψυχής των παικτών του Αλμέιδα θα παίξει σημαντικό ρόλο και καθόλου απίθανο δεν είναι να κάνει και πολλές αλλαγές για να προστατεύσεις τους παίκτες του.

Ο Παναθηναϊκός θα κάνει το παιχνίδι του, χωρίς να… λογαριάζει κανέναν και όλοι είναι επικεντρωμένοι στο παιχνίδι με σκοπό την νίκη και μόνο. Είναι πολύ σημαντικό, οι «πράσινοι» να εκμεταλλευτούν τα στραβοπατήματα που έχει κάνει η ΑΕΚ και να διευρύνουν περιοσσότερο την βαθμολογική διαφορά που υπάρχει μέχρι στιγμής, σε ισάριθμα παιχνίδια (Παναθηναϊκός 9 βαθμούς, ΑΕΚ 5 βαθμούς).

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0