Football Talk

Ολυμπιακός: Οι έξι πρώτες εντός έδρας νίκες, ήρθαν 3.5 μήνες νωρίτερα απ' ό,τι πέρυσι! (video)

Ολυμπιακός: Οι έξι πρώτες εντός έδρας νίκες, ήρθαν 3.5 μήνες νωρίτερα απ' ό,τι πέρυσι! (video)

Οι «ερυθρόλευκοι» φέτος έχουν φτάσει τις έξι εντός έδρας νίκες τους πριν καν τελειώσει ο Σεπτέμβρης. Την περσινή χρονιά δεν χρειάστηκαν έναν και δύο αλλά 3,5 μήνες και 15 ματς για να συμπληρώσουν αυτόν τον αριθμό, με το break του Μουντιάλ να μην αποτελεί… δικαιολογία.  

Ο Ολυμπιακός επικράτησε επί της Κηφισιάς με «τεσσάρα» στο «Γ. Καραϊσκάκης» με τους παίκτες του Ντιέγκο Μαρτίνεθ να πραγματοποιούν ακόμα μία εντός έδρας εμφάνιση με πολύ θετικά δείγματα.

Οι Πειραιώτες φαίνεται πως ανέκαμψαν μετά την ήττα τους από τη Φράιμπουργκ για το Europa League σημειώνοντας την έκτη φετινή νίκη στο γήπεδό τους, στα επτά ματς που έχουν παίξει φέτος εκεί.

Η εικόνα της ομάδας είναι εμφανώς βελτιωμένη σχετικά με εκείνη της προηγούμενης σεζόν και αυτό είναι κάτι που αποτυπώνεται και στα στατιστικά.

Ο Ολυμπιακός, το 2022 είχε χρειαστεί τέσσερις μήνες για να πετύχει αυτό που έχει ήδη καταφέρει. Η έκτη εντός έδρας νίκη του, σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, είχε πραγματοποιηθεί στις 15 Ιανουαρίου του 2023, στο 1-0 κόντρα στον Άρη!  

Οι ομάδες που είχε μέχρι τότε κερδίσει ήταν οι εξής:

(21/08/2022) Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0

(03/09/2022) Ολυμπιακός - Ιωνικός 3-1

(02/10/2022) Ολυμπιακός - Ατρόμητος 2-0

(30/10/2022) Ολυμπιακός - Λαμία 2-0

(28/12/2022) Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης 5-0

Μέχρι τον Ιανουάριο της περσινής χρονιάς, είχε παίξει για όλες τις διοργανώσεις συνολικά 15 ματς στο Φάληρο έχοντας φέρει μόλις σε δύο ματς ισοπαλίες. Αυτή κόντρα σε Βόλο (11/09/22, 1-1) και ΑΕΚ (13/11/22, 0-0), ενώ στο διάστημα αυτό ηττήθηκε από τον ΠΑΟΚ με 1-2 στις 17 Οκτώβρη του ίδιου έτους.

Η διακοπή των πρωταθλημάτων και των ευρωπαϊκών διοργανώσεων λόγω Παγκοσμίου Κυπέλλου, δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για τον λόγο που ο Ολυμπιακός καθυστέρησε τόσο πολύ να συμπληρώσει τον αριθμό των έξι νικών στην έδρα του.

Στην συντριπτική τους πλειονότητα, τα παιχνίδια που είχε κερδίσει είχαν λάβει χώρα πριν το διεθνές break (13 από τα 15) επομένως δεν έπαιξε κανέναν ρόλο στην πορεία της ομάδας και στα αποτελέσματα που εκείνη έφερε στο «σπίτι» της.

Η φετινή πορεία της ομάδας φαίνεται ήδη πολύ καλύτερη, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τα στατιστικά. Μένει να φανεί εάν αυτή θα είναι και συνεχώς ανοδική.

Βασιλική Μπαρτζιώτη

www.bnsports.gr

  

   

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0