Football Talk

Premier League: Άνετα με… απώλεια Ρόδρι η Σίτι, ούτε τώρα η Λούτον!

Premier League: Άνετα με… απώλεια Ρόδρι η Σίτι, ούτε τώρα η Λούτον!

Μπορεί η Μάντσεστερ Σίτι να συνέχισε με το απόλυτο στην Premier League, επικρατώντας με 2-0 της Νότιγχαμ Φόρεστ, όμως η αποβολή του Ρόδρι δημιουργεί πρόβλημα στα πλάνα του Πεπ Γκουαρδιόλα. Την ίδια ώρα, η Λούτον συνεχίζει δίχως νίκη, με το 1-1 με τη Γουλβς των «10» παικτών να παραμένει μέχρι τέλους.

Καμία τύχη για την Νότιγχαμ Φόρεστ απέναντι σε αυτή την Μάντσεστερ Σίτι που μπορεί να κάνει τα πάντα με τέτοια απλότητα και αμεσότητα, τελειώνοντας ένα παιχνίδι... προτού καλά – καλά αρχίσει. Γιατί κάπως έτσι συνέβη και το μεσημέρι του Σαββάτου στο «Έτιχαντ». Προτού καν συμπληρωθεί το πρώτο 15λεπτο του ματς, οι παίκτες του Πεπ είχαν ήδη βρει δίχτυα δυο φορές.

Την πρώτη στο 7ο λεπτό μια υπέροχη διαγώνια μπαλιά προς τον Γουόκερ επέτρεψε στον Άγγλο φουλ μπακ να σερβίρει προς τον Φόντεν που με μονοκόμματο σουτ άνοιξε το σκορ. Και λίγο αργότερα, στο 14', ο σκόρερ του πρώτου τέρματος συνεργάστηκε άψογα με τον Άλβαρες και τον Νούνες, με τον τελευταίο να κάνει τη σέντρα για το κεφάλι του Χάαλαντ που έγραψε το 2-0. Ήταν πολύ εύκολα τα πράγματα για τη Σίτι που όποτε ήθελε έριχνε τον ρυθμό, άφηνε για λίγο την μπάλα στην Φόρεστ και όταν ξαναπατούσε το γκάζι, έκανε τους ποδοσφαιριστές του Κούπερ να... κυνηγούν σκιές.

Ο Ρόδρι φέρθηκε εντελώς απερίσκεπτα στην έναρξη του δευτέρου μέρους και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα για βίαιη απώθηση του Γκιμπς – Γουάιτ και αυτή η ανατροπή στις ισορροπίες έκανε την ομάδα του Κούπερ να πάρει θάρρος και μαζί να πάρει και την μπάλα. Ο Αβονίγι κατάφερε απέναντι από τον Έντερσον να κατεβάσει μια ωραία μπαλιά, αλλά να κάνει κακή λόμπα, με την Σίτι πλέον να πρέπει να διαχειριστεί τη νέα κατάσταση που διαμορφώθηκε. Όσο εύκολο κι αν φαινόταν το παιχνίδι για τους Πρωταθλητές στο πρώτο ημίχρονο, άλλο τόσο απαραίτητη έγινε η ανάγκη να μην επιτρέψει στους αντιπάλους της να ξαναμπούν στο ματς και τελικά κατάφεραν οι «γαλάζιοι» του Μάντσεστερ να διατηρήσουν το 2-0 και να συνεχίσουν με το απόλυτο. Χρειάστηκε, βέβαια, η διπλή επέμβαση του Έντερσον στις καθυστερήσεις για να διατηρηθεί και το clean sheet.

Λούτον – Γουλς 1-1

Η Λούτον στην αναμέτρηση με την Γουλβς έκανε ίσως το καλύτερό της παιχνίδι μετά την μεγάλη επιστροφή στην Premier League! Οι νεοφώτιστοι δοκίμασαν πράγματα, έκαναν τελικές, απειλούσαν την αντίπαλη εστία, είχαν δοκάρι στο 10ο λεπτό με τον Κάρλτον Μόρις και είχαν και αριθμητικό πλεονέκτημα από το 36'! Ο Ζαν-Ρικνέρ Μπελγκάρντ αποβλήθηκε με ανόητη ενέργεια καθώς χτύπησε τον Λόκιερ όταν αμφότεροι ήταν πεσμένοι στο έδαφος, έπειτα από μαρκάρισμα που του έκανε ο μέσος της Γουλβς! Οι τελικές έγραφαν 9-0 στο φινάλε του πρώτου μέρους, όμως, γκολ δεν υπήρχαν...

Ακόμα κι έτσι, η Λούτον ήταν απρόσεκτη και δέχθηκε γκολ με την πρώτη τελική στην εστία από την Γουλβς! Ο Πέδρο Νέτο έτρεξε για να βρεθεί στο χώρο από δεξιά, πήρε την μπάλα, πέρασε τον Λόκιερ, έκανε κίνηση κεντρικά και νίκησε τον Καμίνσκι για το 1-0 των φιλοξενούμενων! Ήταν τρομερό πως στο καλύτερό της παιχνίδι η νεοφώτιστη ομάδα είχε «τιμωρηθεί» στην πρώτη της ολιγωρία, ωστόσο, στο 65ο λεπτό κατάφερε να ισοφαρίσει με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μόρις, έπειτα από χέρι του Ζοάο Γκόμες στην περιοχή. Η Λούτον στα τελευταία λεπτά πίστεψε πως το όνειρο θα γινόταν πραγματικότητα, αλλά υπήρχε οφσάιντ στο γκολ του Ογκμπένε, συνεπώς το 1-1 παρέμεινε μέχρι τέλους.

Κρίσταλ Πάλας – Φούλαμ 0-0

Η Φούλαμ ανταποκρίθηκε στις ανάγκες της αναμέτρησης στο “Selhurst Park”, όπου επέστρεψε ο Ρόι Χότζον μετά από μια μικρή περιπέτεια με την υγεία του το περασμένο διάστημα. Ο Έζε γι' ακόμα μια φορά ήταν εκείνος που ξεχώριζε για τους “αετούς”, ωστόσο, το σύνολο του Μάρκο Σίλβα είχε κύριο ρόλο στην αναμέτρηση, με καλές στιγμές για γκολ, αλλά δίχως να υπάρχει σκορ στο πρώτο ημίχρονο.

Οι «cottagers» έδειχναν πιο ικανοί να βρουν γκολ, αν και το ματς ήταν τέτοιο που δεν είχε κάτι ιδιαίτερο να προσφέρει ως άξιο αναφοράς ή κάποια στιγμή που να συγκίνησε το πλήθος αγωνιστικά, ο Γουίλιαν έχασε τρομερή ευκαιρία με τον Τζόνστον να μπλοκάρει την μπάλα, ο Μάρκο Σίλβα κάπου εκεί απογοητεύτηκε και το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0