Football Talk

Ποστέκογλου: «Ο πατέρας μου αγαπούσε την ΑΕΚ - Πήραμε μία βάρκα και φύγαμε»

Ποστέκογλου: «Ο πατέρας μου αγαπούσε την ΑΕΚ - Πήραμε μία βάρκα και φύγαμε»
Ο προπονητής της Τότεναμ, Άντζι Ποστέκογλου, παραχώρησε συνέντευξη στον Γκάρι Λίνκερ και το BBC, μιλώντας μεταξύ άλλων για τα παιδικά του χρόνια, τη φυγή από την Ελλάδα και την ομάδα που υποστήριζε ο πατέρας του, ΑΕΚ.
Ο Άγγελος - κοινώς Άντζι - Ποστέκογλου παραχώρησε συνένετυξη στον Γκάρι Λίνεκερ και το BBC.

Ο νυν τεχνικός των «σπιρουνιών» που έχουν ξεκινήσει εντυπωσιακά τη σεζόν στην Αγγλία, μίλησε για τα παιδικά του χρόνια, την αβέβαιη μετακίνηση στην Αυστραλία αλλά και την αγάπη του πατέρα του για το ποδόσφαιρο και την ΑΕΚ.

«Ήμασταν μετανάστες. Δεν μοιάζω με τον τυπικό πρόσφυγα, αλλά ήμουν πέντε χρονών όταν φύγαμε. Πήραμε μια βάρκα και δεν είχαμε καμία βεβαιότητα για τίποτα.

Την εποχή που η Αυστραλία έψαχνε για μετανάστες για να βοηθήσει με το εργατικό δυναμικό, ο πατέρας μου ήταν ανειδίκευτος εργάτης, οπότε κάναμε αυτό το άλμα, μείναμε σε έναν καταυλισμό προσφύγων για λίγο και μετά αποκτήσαμε ένα σπίτι», δήλωσε αρχικά και πρόοσθεσε για τον πατέρα του και τα αισθήματα αυτού για τη «στρογγυλή θεά».

«Το ποδόσφαιρο είναι αυτό που τον έκανε ως άνθρωπο και ήθελα να τον πλησιάσω περισσότερο. Καθόμασταν αργά και παρακολουθούσαμε τους αγώνες. Το μόνο που κράτησε μέσα του από την παλιά χώρα ήταν η αγάπη του για το ποδόσφαιρο. Η ΑΕΚ ήταν η ομάδα του, γεννήθηκα μερικά χιλιόμετρα από το γήπεδο. Λάτρευε το ποδόσφαιρο και, μεγαλώνοντας, αυτή ήταν η σύνδεσή μου. Η τοπική μας ομάδα ήταν ελληνική, ομάδα μεταναστών, και πηγαίναμε εκεί τις Κυριακές και μπορούσαμε να μιλάμε ελληνικά, ένιωθε άνετα για δύο ώρες».
 
Για το γεγονός πως αν και έπαιξε στην Αυστραλία για την South Melbourne Hellas, δεν αγωνίστηκε στην Ελλάδα τόνισε ότι: «Είχα μερικές ευκαιρίες να παίξω στην Ελλάδα αλλά τραυματίστηκα στο γόνατο και αυτό ήταν. Αλλά ό,τι έκανα ήταν πραγματικά προπομπός για να γίνω προπονητής».

Ως προς την προπονητική, είπε ότι: «Πάντα ήθελα να γίνω προπονητής. Μου άρεσε το ποδόσφαιρο. Μου άρεσαν τα πάντα, όχι μόνο να παίζω. Επαιρνα περιοδικά και διάβαζα για το ποδόσφαιρο και κυρίως για την Λίβερπουλ. Στον παράξενο κόσμο στον οποίο μεγάλωσα, κατέληξα με έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών. Τον Φέρεντς Πούσκας».

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0