Football Talk

ΑΕΚ: Στην τελευταία νίκη της «Ένωσης» στην Αγγλία, ο Αλμέιδα ήταν 3 ετών! (video)

ΑΕΚ: Στην τελευταία νίκη της «Ένωσης» στην Αγγλία, ο Αλμέιδα ήταν 3 ετών! (video)
Η Ευρώπη υποκλίνεται στην ΑΕΚ, η Αγγλία στο μεγαλείο της «Ένωσης». Οι «κιτρινόμαυροι» κοίταξαν στα ίσια κοτζάμ Μπράιτον, έκαναν το ευρωπαϊκό ντεμπούτο των «γλάρων» να μοιάζει με εφιάλτη και άλωσαν το Νησί - αγγλικό εδάφος - από το Νοέμβριο του 1976 και το διπλό, με το ίδιο σκορ (3-2), απέναντι στη Ντέρμπι Κάουντι.
Σχετικά Άρθρα
Απίστευτο κι' όμως... κιτρινόμαυρο. Μία σχεδόν άψογη ελληνική βραδιά στην Ευρώπη ολοκληρώθηκε με τον πλέον εμφατικό τρόπο και μία νίκη που έκανε «κρότο» σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης. Η ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα, των απουσιών, του στόπερ Σιμάνσκι, του τραυματία κατά τη διάρκεια του αγώνα Χατζισαφί, έκανε το ματς της ζωής της. Έβγαλε στο χορτάρι του Amex όλα της τα γούστα, δε φοβήθηκε να υψώσει ανάστημα μπροστά στην 5η του «μαγικού κόσμου» της Premier League και φεύγει από το Νησί θριαμβεύτρια.

Ένα Νησί το οποίο μέχρι πρότινος έμοιαζε αφιλόξενο για την «Ένωση». Και τι μ’ αυτό όμως. Η ΑΕΚ βρήκε 7η διαφορετική ομάδα από την Αγγλία στο διάβα της και με το παιχνίδι της, την ανάγκασε να μην την ξεχάσει ποτέ.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας είχαν απάντηση σε κάθε… στραβοκλωτσιά στην άμυνα που οδηγούσε τους «γλάρους» στα 11 βήματα, σαν να έβγαζε άσο από το μανίκι της. Με πολλούς και διαφορετικούς πρωταγωνιστές, η ΑΕΚ πήγε κόντρα στις προβλέψεις και πέτυχε ένα επίτευγμα ιστορικό, μία νίκη που θα μνημονεύεται για ολόκληρες γενιές. Άλλωστε δεν το είχε και συνήθεια να φεύγει με το κεφάλι ψηλά από την Αγγλία, κάθε άλλο.

Αυτή ήταν η τρίτη συνολικά νίκη της «Ένωσης» απέναντι σε Άγγλους, μετά το double απέναντι στη Ντέρμπι Κάουντι τη σεζόν 1976-77 και την αλησμόνητη εκείνη ρελάνς στη Φιλαδέλφεια. Τότε που η ΑΕΚ απάντησε στο εις βάρος της 3-0 στο Νησί και με το… κόλπο γκρόσο του Φράντισεκ Φάντροκ (αλλαγή τερματοφύλακα πριν τη διαδικασία των πέναλτι) πήρε την πρόκριση για πρώτη και τελευταία στην 4αδα ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Τα 47 χρόνια που μεσολάβησαν μέχρι την επόμενη, η ΑΕΚ πέτυχε πολλά. Πρόσθεσε 8 πρωταθλήαμτα στην τροπαιοθήκη της, άλλα 9 Κύπελλα, γύρισε στο  «σπίτι» της, το… στολίδι της όμως κυρίως μεγάλωσε. Και με τον Ματίας Αλμέδια στην άκρη του πάγκου, του 3χρονου τότε Αργεντινού στην τελευταία άλωση της Αγγλίας, προσθέτει στιγμές αίγλης στην ένδοξη ιστορία της.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0