Football Talk

Μπράιτον - ΑΕΚ 2-3: Τραυματισμοί και... γκαντεμιά, τι να σου πουν εσένα όλα αυτά; (video)

Μπράιτον - ΑΕΚ 2-3: Τραυματισμοί και... γκαντεμιά, τι να σου πουν εσένα όλα αυτά; (video)
Ούτε στόπερ, ούτε πέναλτι, ούτε τίποτα! Η ΑΕΚ ήταν ασταμάτητη στο Άμεξ και ανάγκασε την υπερηχητική Μπράιτον να της... υποκλιθεί (21/09, 3-2), χαλώντας το πρώτο ευρωπαϊκό πάρτι της ιστορίας της!
Χωρίς τους δύο βασικούς της στόπερ, με τον Σιμάνσκι σέντερ μπακ και με δύο πέναλτι εις βάρος της! Τι να της πουν όλα αυτά; Η απίστευτη ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα επικράτησε της Μπράιτον μέσα στο Άμεξ με σκορ 3-2 (21/09) και έκανε πρεμιέρα με το... δεξί στους ομίλους του φετινού Europa League!

Από την άλλη, εξασφάλισε πως οι «γλάροι» θα την θυμούνται για... μια ζωή, αφού «χάλασε» το πάρτι που είχαν στήσει, για το πρώτο ευρωπαϊκό ματς της ιστορίας τους! Παράλληλα, «άλωσε» αγγλική έδρα για πρώτη φορά μετά από 47 χρόνια και τη νίκη της επί της Ντέρμπι, στην επική πορεία προς τα ημιτελικά του Κυπέλλου UEFA, της σεζόν 1976/77.

Σιντιμπέ (11'), Γκατσίνοβιτς (40') και Πόνσε (84') τα γκολ για την «Ένωση», με τον Ζοάο Πέδρο (30' 67') να έχει ισοφαρίσει δύο φορές, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Καθοριστικός ο Στάνκοβιτς στα τελευταία λεπτά.

Μόνη πρώτη στον 2ο όμιλο του Europa League η ΑΕΚ, μετά το πέρας της πρώτης αγωνιστικής, μετά την ισοπαλία (21/09, 3-3) του Άγιαξ με τη Μαρσέιγ.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε ιδανικά, με την ΑΕΚ να «πατά» καλά στον αγωνιστικό χώρο. Κάτι που... εξαργύρωσε μόλις στο 11ο λεπτό!

Ο Χατζισαφί εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά και ο προωθημένος Τζιμπρίλ Σιντιμπέ, με κεφαλιά από το όριο της μεγάλης περιοχής, έκανε το 1-0 με «καρφωτή» κεφαλιά.

 
Παρά το υπέρ του προβάδισμα, το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα συνέχισε να πιέζει και είχε σημαντικές ευκαιρίες με τον Λιβάι Γκαρσία, για να βρει και δεύτερο γκολ.

Τόσο το τετ-α-τετ του στο 12ο λεπτό, όσο και το σουτ του στο 22ο, δεν είχαν την επιθυμητή κατάληξη για την ΑΕΚ.



Η Μπράιτον άρχισε να γίνεται ολοένα και πιο απειλητική, και στο 29' ισοφάρισε, μέσω εκτέλεσης πέναλτι.

Ο Ζοάο Πέδρο «ταλαιπώρησε» τον Χατζισαφί και μετά από επανεξέταση της φάσης από τον VAR, ο διαιτητής έδειξε την «εσχάτη των ποινών».

Ο σέντερ φορ των Άγγλων ανέλαβε την εκτέλεση και έφερε το ματς στα... ίσα.


Το «σοκ» της ισοφάρισης, δεν επηρέασε την ΑΕΚ και στο 40ο λεπτό, ξαναπήρε το προβάδισμα!

Ο Χατζισαφί εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά και ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, που βρέθηκε εντός περιοχής, έκανε το 2-1 με προβολή!


Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να βρουν κενούς χώρους για να απειλήσουν, αλλά όλοι οι διάδρομοι, ήταν καλά κλεισμένοι.

Ένα λάθος κοντρόλ του Σιμάνσκι, ωστόσο, στάθηκε η αφορμή, για το 2-2.

Ο κατ' ανάγκη στόπερ της ΑΕΚ, έχασε την οπτική του επαφή με την μπάλα κι όταν προσπάθησε να την απομακρύνει, βρήκε τον Ζοάο Πέδρο εντός περιοχής.

Όπως και στο πρώτο πέναλτι, έτσι και σε αυτό, ο VAR κάλεσε τον διαιτητή να ξαναδεί τη φάση, και εν τέλει, άλλαξε την απόφασή του.

Ο Ζοάο Πέδρο έστησε ξανά την μπάλα στα «έντεκα βήματα» και δεν λάθεψε.


Η Μπράιτον, αλλά και ο 21χρονος Βραζιλιάνος επιθετικός, «άγγιξαν» το τρίτο γκολ στο ματς, όμως ο Στάνκοβιτς είπε «όχι», κρατώντας το 2-2.


Κι ενώ όλα έδειχναν πως οι Άγγλοι θα ψάξουν την ολική ανατροπή, η ΑΕΚ «χτύπησε» ξανά!

Στο 84ο λεπτό, Πόνσε και Ελίασον συνδυάστηκαν άψογα, ο δεύτερος βρήκε τον πρώτο εντός περιοχής και με τη... δεύτερη την έστειλε στα δίχτυα, για να διαμορφώσει το 3-2, ως τελικό σκορ της αναμέτρησης!

Βέβαια, καθοριστικό ρόλο έπαιξε και ο εξαιρετικός καθ' όλη τη διάρκεια του ματς, Τσίτσαν Στάνκοβιτς, που έκανε φοβερή απόκρουση στα τελευταία λεπτά.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπράιτον (Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι): Στιλ, Μίλνερ (55' Λάμπτεϊ), Φαν Χέκε, Ίγκορ, Εστουπινιάν, Γκίλμουρ (86' Μπουονανότε), Γκρος, Μαρτς, Φάτι, Μιτόμα (86' Αντιγκρά), Ζοάο Πέδρο (82' Γουέλμπεκ).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Μήτογλου, Σιμάνσκι, Χατζισαφί (61' Μοχαμάντι), Γιόνσον, Πινέδα (79' Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (79' Ελίασον), Άμραμπατ, Αραούχο (68' Τσούμπερ), Λιβάι Γκαρσία (68' Πόνσε).

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0