Football Talk

Ελσίνκι – ΠΑΟΚ 2-3: Με φανταστικό Ντεσπόντοφ, ο «Δικέφαλος» γλύτωσε τη… παγωμάρα (video)

Ελσίνκι – ΠΑΟΚ 2-3: Με φανταστικό Ντεσπόντοφ, ο «Δικέφαλος» γλύτωσε τη… παγωμάρα (video)
Ο Κιρίλ Ντεσπόντοφ συστήθηκε στον κόσμο του ΠΑΟΚ με τον… καλύτερο δυνατό τρόπο. Γκολ, ασίστ, μία καταπληκτική εμφάνιση στο συνθετικό χλοοτάπητα του Ελσίνκι και ο «Δικέφαλος του Βορρά» κατάφερε στο τέλος να κάνει την ανατροπή και να πάρει τους τρεις βαθμούς (3-2).
Σχετικά Άρθρα

Αγχώθηκε, δυσκολεύτηκε αφάνταστα από τον συνθετικό χλοοτάπητα, όμως στο τέλος έκανε την «δουλειά» ο ΠΑΟΚ χάρις στον καταπληκτικό Κίριλ Ντεσπόντοφ, ο οποίος πραγματοποίησε ιδανικό ντεμπούτο ως βασικός με τη φανέλα του «Δικεφάλου» και είδε την ομάδα του να επικρατεί της Ελσίνκι με 3-2 στη Φινλανδία.

Με το… δεξί η πρεμιέρα για το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου στους ομίλους του Conference League, ενώ ακολουθεί το απαιτητικό ματς με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στην Τούμπα (05/10).

Μολονότι στα πρώτα 25 λεπτά του ματς ο ΠΑΟΚ ήλεγχε τον ρυθμό, δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ευκαιρίες, και από εκεί και έπειτα είδε την Ελσίνκι να ισορροπεί το παιχνίδι.

Ο Ραντούλοβιτς έφτασε κοντά στο γκολ 35’, ο Κοτάρσκι έκανε την επέμβαση, όμως στο κόρνερ που κέρδισαν οι Φινλανδοί, ο Μπαντέ πήρε την κεφαλιά και έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους. Μοναδική καλή στιγμή για τον «Δικέφαλο» το σουτ του Ντεσπόντοφ στο 40ο λεπτό.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε αποφασισμένος στο γήπεδο στο 2ο μέρος να βρει γκολ ισοφάρισης και τα κατάφερε. Η «πολιορκία» του είδε αρχικά τον Εστ να νικάει τους Ντεσπόντοφ (47’) και Σβαμπ (49’), ενώ ο Εκόνγκ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι στο 48’, τη στιγμή που και οι Φινλανδοί είχαν δοκάρι με τον Ραντούλοβιτς.

Ωστόσο, μία από τις πολλές καταπληκτικές εκτελέσεις του Ντεσπόντοφ, βρήκε αποδέκτη στην μεγάλη περιοχή τον Κουλιεράκη, ο οποίος πήρε την κεφαλιά στο 55’ και ισοφάρισε σε 1-1.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου πίεζε, αναζητούσε το γκολ και αυτό ήρθε στο 81ο λεπτό σε μία… περίεργη φάση. Ο Μπάμπα έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ο Ντεσπόντοφ πραγματοποίησε ένα αδύναμο σουτ, όμως η μπάλα βρήκε στο δοκάρι, ξεγέλασε τον Εστ και κατέληξε στα δίκτυα για το 2-1 του ΠΑΟΚ και την ανατροπή.

Ο Τάισον έστρωσε υπέροχα στον Μπράντον Τόμας μετά από μία υποδειγματικά εκτελεσμένη αντεπίθεση και ο Ισπανός πέτυχε το 3ο γκολ των Θεσσαλονικιών στο 90+4', ενώ η Ελσίνκι μείωσε στο τελικό σκορ (3-2) στο 90+9’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ραντούλοβιτς.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

Ελσίνκι (Τ. Κορκεάκουνας): Μαένπα (13’ Εστ), Ραϊτάλα, Ντα Γκράκα, Τοίβιο, Χαμαλάινεν (62’ Κέσκινεν), Λίνγκμαν, Κανελλόπουλος (76’ Παανάνεν), Σοίρι, Μπαντέ (62’ Κουάσιβι-Μπενίσαν), Χετεμάι (61’ Τανάκα), Ραντούλοβιτς.

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Μπάμπα, Κουλιεράκης, Τρουστ-Εκόνγκ, Κετζιόρα, Σβαμπ, Τσιγγάρας (67’ Οζντόεφ), Ντεσπόντοφ, Μουργκ (75’ Κωνσταντέλιας), Ζίβκοβιτς (67’ Τάισον), Σαμάτα (75’ Τόμας).

Χρήστος Σκούρας

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0