Football Talk

Κάθε Παναθηναϊκός vs Βιγιαρεάλ, είναι «καταδικασμένο» να έχει ελληνική... υπογραφή! (video)

Κάθε Παναθηναϊκός vs Βιγιαρεάλ, είναι «καταδικασμένο» να έχει ελληνική... υπογραφή! (video)
Οι πιθανότητες να «χτυπήσει» Έλληνας, ήταν στο 18%. Όμως, ο Ιωαννίδης βρήκε τον τρόπο να... αντιγράψει Μάντζιο και Καραγκούνη!
Η αρχική ενδεκάδα του Παναθηναϊκού, στην τρίτη αναμέτρησή του με τη Βιγιαρεάλ ιστορικά, είχε εννέα μη Έλληνες. Μόλις Κώτσιρας και Ιωαννίδης έδωσαν ελληνικό «χρώμα» στην πρεμιέρα των «πρασίνων» στους φετινούς ομίλους του Europa League και εν τέλει, ήταν οι δύο που συνεργάστηκαν για να έρθει το προβάδισμα!

Ο δεύτερος έκανε εξαιρετική κίνηση στον χώρο, ο πρώτος του πέρασε μία υπέροχη πάσα και ο Ιωαννίδης, με... αλήτικο τσίμπημα, την μετέτρεψε σε ασίστ!

Το 1-0 ήταν γεγονός, και ακριβώς όπως και στα ματς που προηγήθηκαν ανάμεσα σε «τριφύλλι» και «κίτρινο υποβρύχιο», το πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού ήρθε από Έλληνα!

Το 2009 ήταν ο Γιώργος Καραγκούνης, στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τη φάση των «16» του Champions League, που έληξε 1-1. Στη ρεβάνς, ο Βαγγέλης Μάντζιος είχε ισοφαρίσει, πριν έρθει η ήττα, και κατά συνέπεια ο αποκλεισμός, με 1-2.





Δεκατέσσερα χρόνια αργότερα, ο Φώτης Ιωαννίδης έδωσε συνέχεια σε αυτήν την άτυπη... παράδοση κι ας υπήρχαν μόλις 18% πιθανότητες το γκολ να προέλθει από ελληνικά πόδια (2/11 Έλληνες στην αρχική ενδεκάδα).



Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0