Football Talk

ΑΕΚ: Θέλει τρέλα, τύχη και πίστη στο Μπράιτον

ΑΕΚ: Θέλει τρέλα, τύχη και πίστη στο Μπράιτον

Η ΑΕΚ του Αλμέιδα μπορεί να έχει σοβαρές απουσίες στην άμυνά της, όμως στην αποψινή (22:00 Cosmote TV 6) πρεμιέρα της στους ομίλους του Europa League κόντρα στη φορμαρισμένη Μπράιτον, έχει ένα όνειρο…

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

AEK θεωρητικά δίνει απόψε το πιο δύσκολο παιχνίδι της που θα κληθεί να δώσει μέσα στη σεζόν! Είναι η πρεμιέρα της στους ομίλους του Europa League και αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Μπράιτον. Την πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Αγγλία και το δεύτερο φαβορί, σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρείες για να κατακτήσει το φετινό Europa League (πρώτο φαβορί δίνεται η Λίβερπουλ).

Και η ΑΕΚ έχει πάει σε αυτό το ματς χωρίς τους δυο βασικούς της κεντρικούς αμυντικούς. Οι Μουκουντί και Βίντα έμειναν στην Αθήνα, με τον πρώτο να έχει λοίμωξη και τον δεύτερο να αντιμετωπίζει πρόβλημα, από χτύπημα, στα πλευρά.

Στο πιο δύσκολο ματς της σεζόν λοιπόν, η ΑΕΚ του Αλμέιδα πάει λαβωμένη αμυντικά. Αντικειμενικά και κομπλέ να έπαιζε η Ένωση το φαβορί απόψε είναι η Μπράιτον. Όμως σε κάθε περίπτωση η ΑΕΚ θα μπει απόψε στο AMEX και θα παλέψει το παιχνίδι. Επιθυμία όλων στην ομάδα είναι να καταθέσουν τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο και όπου βγει… Τι θέλει το βράδυ στο AMEX; Πάθος, τρέλα, πίστη και φυσικά τύχη απέναντι σε έναν σούπερ αντίπαλο…

Η Μπράιτον το βράδυ κάνει το ντεμπούτο της στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ήδη η πόλη ζει στους ρυθμούς αυτού του αγώνα εδώ και καιρό. Το γήπεδο θα είναι κατάμεστο και στις εξέδρες του θα βρίσκονται και αρκετοί οπαδοί της ΑΕΚ.

Τι πρέπει να προσέξει η ομάδα του Αλμέιδα; Τα πάντα! Συγκέντρωση στο 101% σε όλο το ματς. Ειδικά σε αυτό το παιχνίδι δεν συγχωρείται ούτε μισό λεπτό απώλειας συντονισμού. Μεγάλο μυστικό τακτικά θα παίξει για την ΑΕΚ η μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση. Οι μπάλες που θα κλέψει, να την οδηγήσουν γρήγορα μπροστά και εκεί φυσικά να βγάλει αποτελεσματικότητα. Θα βρει φάσεις η ΑΕΚ! Έχει και το ταλέντο και τους παίκτες να δημιουργήσουν. Το θέμα είναι να τις εκμεταλλευτεί.

Το βάρος φυσικά απόψε θα πέσει κυρίως στην άμυνα. Η Μπράιτον είναι ομάδα που αναπτύσσεται ταχύτατα μπροστά τόσο από τα άκρα όσο και από τον άξονα και βρίσκει γκολ (και μάλιστα πολλά) σε όλα τα φετινά ματς.

Ο Ματίας Αλμέιδα τόνισε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου πως «θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας κόντρα στην ομάδα που παίζει αυτή την εποχή το καλύτερο ποδόσφαιρο στον κόσμο»! Πράγματι αυτό θα επιχειρήσει να κάνει η ΑΕΚ… να κρατήσει όσο γίνεται αυτή τη μπάλα στα πόδια της και να επιχειρήσει να δημιουργήσει.

Έχει πράγματα στο μυαλό του ο προπονητής όσον αφορά την ενδεκάδα, για την οποία πολλές θέσεις παραμένουν ανοιχτές, καθώς δεδομένη είναι μόνο η παρουσία του Μήτογλου στα στόπερ. Για παρτενέρ του οι Χατζισαφί, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι και Σιντιμπέ διεκδικούν τη θέση. Από εκεί και πέρα ερώτημα είναι αν θα ξεκινήσουν το ματς ένας ή και οι δυο από τους Λιβάι Γκαρσία και Γκατσίνοβιτς. Αμφότεροι ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους και είναι στην αποστολή. Θα πάρουν χρόνο συμμετοχής, όμως το θέμα είναι αν θα ξεκινήσουν από την αρχή. Στη μεσοεπιθετική της γραμμή πάντως η ΑΕΚ δεν έχει απουσίες.

Όλους διαθέσιμους τους έχει ο Αλμέιδα και με όπλο την επιθετική άμυνα και τη δημιουργία της ίσως καταφέρει η Ένωση να χαλάσει το βράδυ το πάρτι της Μπράιτον

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0