Football Talk

Τι συμβαίνει όταν ο Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι συναντά για πρώτη φορά… διαφορετική ομάδα στην καριέρα του;

Τι συμβαίνει όταν ο Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι συναντά για πρώτη φορά… διαφορετική ομάδα στην καριέρα του;

Η ΑΕΚ γίνεται η 101η διαφορετική ομάδα που συναντά στην καριέρα του ο Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι και η πρώτη ελληνική που τον βρίσκει στον δρόμο της. Συνεπώς, η Ελλάδα μπαίνει σε ένα κλειστό «club» χωρών, σε μία ιδιαίτερη λίστα για τον Ιταλό. Και αν ένας γνωρίζει πώς είναι να τον κερδίζεις για… πρώτη φορά, αυτός είναι ο Γιώργος Αθανασιάδης!

Λιγότερο από 10 ημέρες εκκρεμούν πλέον για την σέντρα του Europa League και την αναμέτρηση της Μπράιτον με την ΑΕΚ στο «Άμεξ», σε ένα ιστορικό ματς για τους γηπεδούχους.

Ένα ματς που αδιαμφισβήτητα είναι το φαβορί, με την Μπράιτον άλλωστε να αποτελεί και τη δεύτερη ομάδα, από πλευράς αποδόσεων, που απασχολεί τους book περισσότερο, προκειμένου να καταφέρει να κατακτήσει τον θεσμό.

Το έργο της ΑΕΚ σαφώς και δεν θα είναι απλό, με τον Ματίας Αλμέιδα να έχει απέναντί του έναν εξαιρετικό προπονητή. Τι δεν γνωρίζουμε όμως για τον Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι;

Την ιδιαίτερη παράδοση που έχει κόντρα σε συλλόγους, που συναντά για πρώτη φορά, από διαφορετική χώρα. Τι θέλουμε να πούμε με αυτό; Η Ελλάδα θα αποτελέσει την 8η διαφορετική χώρα που θα βρεθεί στον δρόμο του, με την ΑΕΚ να συνιστά την 101η διαφορετική ομάδα που θα κληθεί να τον αντιμετωπίσει.

Στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκεται φυσικά η Ιταλία, με 57 ομάδες να τον έχουν βρει στον δρόμο τους, ακολουθεί η Αγγλία με 24 και η Ουκρανία με 15. Από εκεί και πέρα, η Ελλάδα μπαίνει στο ίδιο γκρουπ με Ισπανία, Βέλγιο, Μολβαδία και Γαλλία.

Ο Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι έχει συναντήσει μόνο έναν εκπρόσωπο από την κάθε χώρα και η αλήθεια είναι πως το πρόσημο είναι θετικό σε τέτοιου είδους περιπτώσεις. Μετρά τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και έχει ηττηθεί επίσης σε τρεις περιπτώσεις.

Οι δύο προέκυψαν από τη Ρεάλ Μαδρίτης, πράγμα απολύτως λογικό. Η τρίτη περιλαμβάνει έντονο ελληνικό στοιχείο. Και αυτό διότι η Σέριφ Τίρασπολ είναι η μοναδική ομάδα από τη Μολβαδία που έχει συναντήσει τον Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι και μάλιστα τον έχει κερδίσει, προ διετίας, με τον Δημήτρη Κολοβό και τον Γιώργο Αθανασιάδη να βρίσκονται στο αρχικό σχήμα!

Μπορεί να κάνει κάτι ανάλογο και η ΑΕΚ, που αποτελεί την 101η διαφορετική ομάδα που θα βρει στον δρόμο του και την «παρθενική» ελληνική; Οψόμεθα…

Αναλυτικά, ο αριθμός των χωρών και των ομάδων που έχει τεθεί αντιμέτωπος στην καριέρα του ο Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι:

Ιταλία: 57

Αγγλία: 24

Ουκρανία: 15

Ισπανία (Ρεάλ Μαδρίτης): 1

Βέλγιο (Γκενκ): 1

Μολβαδία (Σέριφ Τίρασπολ): 1

Γαλλία (Μονακό): 1

Ελλάδα (ΑΕΚ): 1

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0