Football Talk

Ολυμπιακός: 19 αλλαγές προπονητών μετρούν οι «ερυθρόλευκοι» στις 13 σεζόν του Στράιχ στην Φράιμπουργκ

Ολυμπιακός: 19 αλλαγές προπονητών μετρούν οι «ερυθρόλευκοι» στις 13 σεζόν του Στράιχ στην Φράιμπουργκ

Ο Κρίστιαν Στράιχ έχει μετατρέψει σε… σπίτι του το Φράιμποργκ καθώς διανύει την 13η του σεζόν στην ομάδα. Ο Ολυμπιακός στην αντίπερα… όχθη στο ίδιο χρονικό διάστημα είναι μόλις ένα βήμα πριν τις 20 αλλαγές στον πάγκο του, τρελαίνοντας τους Γερμανούς που υποστηρίζουν ακράδαντα το «trust the process»

Όταν δύο κόσμοι συγκρούονται, για την πρεμιέρα των ομίλων του Europa League. Ο Ολυμπιακός εναντίων της Φράιμπουργκ θα δώσει... μάχη στο Γεώργιος Καραϊσκάκης και δύο εντελώς διαφορετικές νοοτροπίες πρόκειται να «κονταροχτυπηθούν».

Σίγουρα το γερμανικό στιλ ποδοσφαίρου της Φράιμπουργκ είναι αρκετά πιο ιδιαίτερο από αυτό που έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα. Η διαφορά στην νοοτροπία που προαναφέρθηκε όμως δεν αφορά τόσο το αγωνιστικό κομμάτι αλλά κυρίως τους δύο πάγκους των ομάδων και τις αλλαγές που έχουν γίνει (ή δεν έχουν γίνει) με την πάροδο των χρόνων.

Streich: "Fighting against Bayern is something wonderful" - Sports of the  Day

Ο Κρίστιαν Στράιχ ανέλαβε την ομάδα τον Ιανουάριο του 2012. Παρέλαβε ένα σύνολο υπό διάλυση καθώς σε 17 αναμετρήσεις είχε σημειώσει μόλις τρεις νίκες και βρισκόταν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, με τον υποβιβασμό να φαντάζει αρκετά πιθανός.

Ο έμπειρος Γερμανός τεχνικός την οδήγησε με άνεση στην 12η θέση και έκτοτε κανένας τους δεν κοίταξε… πίσω. Μέχρι και σήμερα 12 σεζόν μετά (διανύουμε την 13η πλέον) ο Στράιχ αποτελεί τον «μαέστρο» της Φράιμπουργκ και θεωρείτε ως ένας σύγχρονος θρύλος της ομάδας. Μαζί του η Φράιμπουργκ βγήκε για πρώτη φορά στο Europa League το 2013/14 και χάρη σε αυτόν φέτος συμμετέχει για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν (και συνολικά τρίτη) στην δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή κατηγορία.

Europa League: SC Freiburg schlägt Qarabağ FK, Ritsu Doan gelingt  sehenswerter Treffer - DER SPIEGEL

Επειδή όμως κάθε μακροχρόνια σχέση έχει και τα προβλήματα της, έτσι και σε αυτήν την περίπτωση ο υποβιβασμός της ομάδας το 2015 θα μπορούσε να ήταν ένα… μοιραίο γεγονός. Η εμπιστοσύνη στον Στράιχ όμως ήταν «τυφλή» και ο Κρίστιαν τους δικαίωσε όλους, οδηγώντας την Φράιμπουργκ και πάλι στα μεγάλα «σαλόνια» την αμέσως επόμενη σεζόν.

 Στον Ολυμπιακό από την άλλη πλευρά η σταθερότητα  αποτελεί μία άγνωστη λέξη, όσον αφορά τον προπονητή τουλάχιστον.

Στις 13 αυτές σεζόν που η Φράιμπουργκ πορεύεται με τον Στράιχ, στον Πειραιά έχουν γίνει 19 ολόκληρες αλλαγές προπονητών, με τις 16 εξ αυτών να είναι διαφορετικά πρόσωπα.

Spanish coach of Olympiakos FC Michel resigns after draw against Aris FC |  protothemanews.com

Άλλωστε αρκεί κανείς να σκεφτεί πως μόλις την περσυνή χρονιά στον Πειραιά άλλαξαν τέσσερεις διαφορετικούς, με τους Μαρτίνς, Κορμπεράν, Μίτσελ και Ανιγκό να παίρνουν το δικό τους… μερίδιο από τον «ερυθρόλευκο» πάγκο.

Βέβαια μέσα στις 19 αυτές αλλαγές προστίθενται και οι υπηρεσιακοί προπονητές που μερικοί από αυτούς έκατσαν και παραπάνω από μία φορά, όπως οι Νικοπολίδης, Λεμονής και Κόντης.

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Ο Τάκης Λεμονής στον Ολυμπιακό - Η ανακοίνωση | Filathlos.gr | Το  Εγκυρότερο Αθλητικό Blog!

Η νοοτροπία του Ολυμπιακού ήταν ανέκαθεν σκληρή απέναντι σε αυτόν που θα αναλάμβανε την ομάδα, αλλά σε σύγκριση με την σταθερότητα και την πίστη που παρουσιάζει η Φράιμπουργκ προς το πρόσωπο του Στράιχ, το λιμάνι φαντάζει ως… κέντρο διερχομένων για τον εκάστοτε προπονητή.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0