Football Talk

Παναθηναϊκός: Στόχος η… εκδίκηση για το 2009 και να «σπάσει» την αρνητική παράδοση! (video)

Παναθηναϊκός: Στόχος η… εκδίκηση για το 2009 και να «σπάσει» την αρνητική παράδοση! (video)

Παναθηναϊκός και Βιγιαρεάλ είναι έτοιμοι να εκκινήσουν την πορεία τους, στους ομίλους του Europa League, με το τριφύλλι να αναζητά την… εκδίκηση για την «αδικία» που βίωσε στο Μαδριγάλ ο Γίωργος Καραγκούνης και η παρέα του!

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Η ώρα που όλοι στην ομάδα, αλλά και το φίλαθλο κοινό του Παναθηναϊκού περίμεναν, έφτασε. Η μέρα της πρώτης σέντρας στους ομίλους του Europa League με το Τριφύλλι να υποδέχεται την ισπανική Βιγιαρεάλ, κοντοζυγώνει σε ένα κατάμεστο Ολυμπιακό Στάδιο.

Τα «μαγικά» χαρτάκια που μπορούν να εξασφαλίσουν μια θέση στις εξέδρες του Σταδίου είναι ελάχιστα και η ομάδα απόλυτα έτοιμη για να επιστρέψει μετά από μια μεγάλη αποχή στους ομίλους των ευρωπαϊκών σαλονιών, απέναντι σε έναν αντίπαλο που, ναι μεν διανύει μια όχι και τόσο καλή περίοδο, λόγω της φυγής του προπονητή και της αρνητικής εκκίνησης στο εγχώριο πρωτάθλημα, όμως έγινε ξεκάθαρο στην τελευταία αγωνιστική της LaLiga πως έχει βγάλει αντίδραση και θέλει να πατήσει γερά στα πόδια της.

Κακά τα ψέματα, δεν μπορούμε να συγκρίνουμε έναν σύλλογο που εδρεύει στην Ισπανία, με μια ομάδα της χώρας μας. Η οργάνωση, η ποιότητα και τα μεγέθη έχουν χαοτική διαφορά. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να έχει νοοτροπία ηττοπάθειας και να μπει με… την ουρά στα σκέλια. Κάθε άλλο, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκανε κατανοητό και έστειλε το μήνυμα του πως ο τρόπος παιχνιδιού των «πράσινων» δεν θα αλλάξει απέναντι σε καμία ομάδα.

Η προϊστορία της αθηναϊκής ομάδας με τα «κίτρινα υποβρύχια» περιλαμβάνει μονάχα μια συνάντηση των δύο ομάδων κατά το παρελθόν και πιο συγκεκριμένα το 2009, σε ένα ζευγάρι αγώνων (σε Ισπανία και Ελλάδα) για την φάση των «16» του UEFA Champions League. Ο Παναθηναϊκός θέλει να πάρει την δική του εκδίκηση, καθώς ένα απευθείας φάουλ του Γιώργου Καραγκούνη στο πρώτο ημίχρονο της πρώτης αναμέτρησης στην Ισπανία, κατέληξε στην αγκαλιά του αντίπαλου τερματοφύλακα, ο οποίος με πίσω βήματα έβαλε ολόκληρη την μπάλα μέσα από την γραμμή, όμως δεν έγινε αντιληπτό από τους διαιτητές της αναμέτρησης, παρά τις φωνές των παικτών του «τριφυλλιού». Η όλη φάση, διαδραματίστηκε με το σκορ να βρίσκεται στο 0-0 και τους «πράσινους» να είναι απειλητικοί. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποια θα ήταν η συνέχεια, όμως σίγουρα αυτό το γκολ μπορεί να άλλαζε τον μελλοντικό αποκλεισμό της ελληνικής ομάδας στο ΟΑΚΑ.

Εκτός αυτού όμως, ο Παναθηναϊκός διατηρεί ένα αρνητικό σερί στις ευρωπαϊκές πρεμιέρες με 6 αγωνιστικές να μην έχει πετύχει νίκη. Μάλιστα μονάχα οι 2 εξ αυτών έχουν πραγματοποιηθεί μακριά από την έδρα του. Για να βρούμε όμως το τελευταίο νικηφόρο αποτέλεσμα σε πρεμιέρα ευρωπαϊκού ομίλου, θα πρέπει να… ταξιδέψουμε 16 χρόνια πίσω στο χρόνο και το παιχνίδι της 10ης Οκτωβρίου του 2007, κόντρα στην Αμπερντίν.
Οι τελευταίες πρεμιέρες ευρωπαϊκών ομίλων μέχρι την Αμπερντίν:

  • 2007-2008 Παναθηναϊκός - Αμπερντίν 3-0 (Κύπελλο UEFA)

  • 2008-2009 Παναθηναϊκός - Ίντερ 0-2

  • 2009-2010 Παναθηναϊκός - Γαλατάσαραϊ 1-3 (Europa League)

  • 2010-2011 Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός 5-1

  • 2012-2013 Μάριμπορ - Παναθηναϊκός 3-0 (Europa League)

  • 2014-2015 Παναθηναϊκός - Ντινάμο Μόσχας 1-2 (Europa League)

  • 2016-2017 Παναθηναϊκός - Άγιαξ 1-2 (Europa League)

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι έτοιμος να έρθει αντιμέτωπος και με την Βιγιαρεάλ και να δώσει τις κατάλληλες οδηγίες στους ποδοσφαιριστές του για πάρουν αυτό που επιθυμούν. Ο Σέρβος τεχνικός, δεν αρέσκεται σε πληθώρα αλλαγών στο κομμάτι της αρχικής ενδεκάδας οπότε, δεν θα υπάρχουν… εκπλήξεις. Μονάχα ο Χουάνκαρ, ο οποίος είναι τιμωρημένος με κόκκινη κάρτα θα βρεθεί εκτός και πιθανόν να έχουμε μια τροποποίηση στο κομμάτι του κέντρου. Πιο συγκεκριμένα η πιθανή ενδεκάδα: Μπρινιόλι, Μλαντένοβιτς, Μάγκνουσον, Σένκεφελντ, Κώτσιρας, Ρούμπεν Πέρεθ, Βιλένα, Μπερνάρντ, Παλάσιος, Μαντσίνι και στην κορυφή της επίθεσης ο Σπόραρ.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0