Football Talk

Μπράγκα - Νάπολι 1-2: Σημάδεψε λάθος εστία ο Νιακατέ και... τρίποντο οι «Παρτενοπέι» (video)

Μπράγκα - Νάπολι 1-2: Σημάδεψε λάθος εστία ο Νιακατέ και... τρίποντο οι «Παρτενοπέι» (video)
Η Νάπολι κατάφερε με 2-1 να πάρει το διπλό στην έδρα της Μπράγκα.
Ένα εξαιρετικό παιχνίδι ανάμεσα σε Μπράγκα και Νάπολι με τα συναισθήματα να αλλάζουν έντονα στο τέλος. Η Νάπολι είχε πάει στα αποδυτήρια με το υπέρ της 1-0 χάρις σε γκολ του Ντι Λορένζο.

Η Μπράγκα με κεφαλιά του Μπρούμα στο 84' ισοφάρισε σε 1-1, με τη χαρά της όμως να μένει για λίγο. Χάρις σε αυτογκόλ του Νιακατέ στο 88', οι φιλοξενούμενοι πήραν τη νίκη με 2-1. Τρεις βαθμούς για τους «παρτενοπέι», όσους έχει και η Ρεάλ στον τρίτο όμιλο του Champions League.

Πρώτο ημίχρονο

Μπορεί ο καιρός να μην ήταν ιδανικός, ωστόσο οι δύο ομάδες, μας χάρισαν ένα καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο. Εξαιρετικός ρυθμός, μοιρασμένο παιχνίδι, με τη Νάπολι πάντως να έδειχνε ότι δημιουργούσε πιο... επικίνδυνες επιθέσεις.

Στο 13' οι πρωταθλητές Ιταλίας είχαν σταθεί άτυχοι, με τον Ραχμάνι να γίνεται αναγκαστική αλλαγή λόγω τραυματισμού, με τον Όστιγκαρντ να περνάει στη θέση του. Οι δύο ομάδες δημιουργούσαν ευκαιρίες, κέρδιζαν κόρνερ, αλλά οι δύο τερματοφύλακες κρατούσαν ανέπαφη την εστία τους.

Στο 36' ο Όσιμεν κέρδισε πέναλτι, το οποίο όμως δεν δόθηκε μετά από χρήση VAR. Ο Γκοζουμπουγιούκ, είδε στο βίντεο, ότι ο Νιγηριανός έκανε επιθετικό φάουλ, με αποτέλεσμα να αλλάξει την αρχική του απόφαση.

Η Νάπολι που έδειχνε να πατάει καλύτερα τα τελευταία λεπτά, βρήκε το γκολ με τον αρχηγό της ομάδας, τον Ντι Λορένζο στο 45+1'.

Δεύτερο ημίχρονο

Ποιοτικά το δεύτερο μέρος δεν είχε διαφορές με το πρώτο. Και οι δύο ομάδες, μπήκανε στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να βρουν ένα γκολ. Λίγο πιο συντηρητικά, αλλά ο ρυθμός ήταν και πάλι υψηλός. Οι γηπεδούχοι έψαχναν την ισοφάριση και είχαν μία μεγάλη φάση με τον Όρτα, ενώ οι Ναπολιτάνοι μία εξαιρετική με τον Ζιελίνσκι για το 2-0.

Σε ένα αμφίρροπο παιχνίδι, οι Πορτογάλοι ήταν αυτοί που βρήκανε το γκολ της ισοφάρισης. Ο Μπρούμα, ήταν αυτός που με κεφαλιά στο 84' ισοφάρισε σε 1-1 μετά από σέντρα του Σαλαζάρ
Η χαρά των γηπεδούχων όμως δεν κράτησε για πολύ. Μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα, μετά από σέντρα του Ζιελίνσκι, ο Νιακατέ έκανε μία άσχημη απομάκρυνση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.
Η Νάπολι κατάφερε αυτή τη φορά να κρατήσει το προβάδισμα και έτσι ξεκίνησε στον όμιλο με τρίποντο, φτάνοντας τη Ρεάλ.

Παναγιώτης Ραμαντάνης

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0