Football Talk

Champions League, 5ος όμιλος: H Λάτσιο υπέταξε την Ατλέτικο με πρωταγωνιστή τον Προβεντέλ – Η Φέγενορντ άργησε, αλλά βρήκε τη λύση σε έναν αγώνα σκέτη... κόλαση

Champions League, 5ος όμιλος: H Λάτσιο υπέταξε την Ατλέτικο με πρωταγωνιστή τον Προβεντέλ – Η Φέγενορντ άργησε, αλλά βρήκε τη λύση σε έναν αγώνα σκέτη... κόλαση

Από τον 5ο όμιλο του Champions League δεν έλειψαν η σπίθα και το ενδιαφέρον και ας μην «έβρεξε» γκολ. Οι «κολτσονέρος» πίκστευαν πως είχαν την νίκη στο τσεπάκι με το δώρο της Λάτσιο, όμως εκείνη της φύλαγε μια έκπληξη και το ματς έληξε 1-1. Φέγενορντ και Σέλτικ δεν εντυπωσίασαν στην αρχή, γρήγορα όμως το γήπεδο μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, με τελικό σκορ 2-0.

Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε, ενώ μπήκε δυναμικά, άρχισε γρήγορα να χαμηλώνει ρυθμούς και η Λάτσιο το εκμεταλλεύτηκε. Αυτό φάνηκε άλλωστε, από το προβάδισμα στην κατοχή της μπάλας ήδη από το πρώτο ημίχρονο σε ποσοστό 60%.

Ήταν τέτοια η σύγχυση των «ροχιμπλάνκος» που ο ίδιος ο προπονητής έλαβε πρώτος κίτρινη κάρτα. Τι πιο σύνηθες, άλλωστε; Τα νεύρα τεταμένα και τα λάθη πολλά· στο 26’ ο Γκριζμάν γράφτηκε στο μπλοκάκι για ένα φάουλ, το οποίο φάνηκε λες και το έκανε επίτηδες.

Το αναπόφευκτο λάθος της Λάτσιο ήταν που έδωσε ελπίδα στην Ατλέτικο. Ένα σουτ του Μπάριος στο 29’ από απόσταση βρίσκει πάνω στον Καμαντά και η μπάλα καταλήγει πίσω από τον αβοήθητο Προβεντέλ.

Στο δεύτερο ημίχρονο φόρτσαραν και οι δύο ομάδες, δημιούργησαν εξίσου ευκαιρίες, η Λάτσιο έχανε δυνάμεις και η Ατλέτικο ετοιμαζόταν να φύγει νικήτρια. Στο 95' ανατράπηκαν όλα με τον τερματοφύλακα των «Λατσιάλι» να σκοράρει στην τελευταία φάση του αγώνα και να ορίζει το τελικό σκορ σε 1-1.

Το ματς μεταξύ Φέγενορντ και Σέλτικ ξεκίνησε χλιαρά, δεν προκάλεσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκ πρώτης όψεως, όμως οι Ολλανδοί βρήκαν την άκρη. Λίγο πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου ο Κάλβιν Στενγκς εξαπέλυσε στο 47’ ένα σουτ-πύραυλο από μακρινό φάουλ και η μπάλα κατέληξε απευθείας στα δίχτυα.

Στο δεύτερο ημίχρονο «άναψαν τα αίματα» με τον Λάγκερμπιελκε να παίρνει δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αποβάλλεται. Ο διαιτητής έδειξε πέναλτι για τη Φέγενορντ, το οποίο άστοχα εκτέλεσε ο Παϊσάο.

Ο Χερτρούιντα σκόραρε στο 70’, όμως ήταν οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε, ενώ νωρίτερα στο 68’ ο Χολμ είδε την κόκκινη κάρτα και η Σέλτικ συνέχισε με εννέα παίκτες. Δεν άργησε η Φέγενορντ να βρει ακόμη ένα τέρμα στο 76' με τον Τζαχανμπάκς να τσιμπαέι τη μπάλα μέσα στη περιοχή και να τη στέλνει στην κορυφή της εστίας. Το παιχνίδι έληξε 2-0.

Η βαθμολογία:

1.Φέγενορντ 1 3 (2-0)

2.Λάτσιο 1 1 (1-1)

3.Ατλέτικο Μαδρίτης 1 1 (1-1)

4.Σέλτικ 1 0 (0-2)

Η επόμενη αγωνιστική (04/10)

Ατλέτικο Μαδρίτης – Φέγενορντ (19:45)

Σέλτικ – Λάτσιο (22:00)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0