Football Talk

Μάντσεστερ Σίτι – Ερυθρός Αστέρας 3-1: Με ανατροπή ξεκίνησε η υπεράσπιση του τίτλου για τους «πολίτες»! (video)

Μάντσεστερ Σίτι – Ερυθρός Αστέρας 3-1: Με ανατροπή ξεκίνησε η υπεράσπιση του τίτλου για τους «πολίτες»! (video)

Δυσκολεύτηκε για ένα ημίχρονο, σοβαρεύτηκε στο δεύτερο και πανηγύρισε νίκη με τεράστια ανατροπή η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία επικράτησε με 3-1 του Ερυθρού Αστέρα στο «Έτιχαντ», στην 1η αγωνιστική του 7ου ομίλου του Champions League.

Με 22 τελικές, με κατοχή της μπάλας, με κυριαρχία, με μεγάλη προσπάθεια να νικήσει τον καταπληκτικό Γκλάζερ στα γκολπόστ του Ερυθρού Αστέρα, η Μάντσεστερ Σίτι βρέθηκε προ εκπλήξεως και προ... μεγάλων μπελάδων στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του φετινού Champions League.

Όσο κι αν ο Φόντεν – μπροστά στον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ που ήταν παρών στο γήπεδο – έκανε κινήσεις κεντρικά εκμεταλλευόμενος την παρουσία του Γκόμες αριστερά, είτε με τον Μπερνάρντο, είτε με τον Ρόδρι, είτε με τον Άκε, είτε με τον Χάαλαντ που είχε δοκάρι σε κεφαλιά στο 25ο λεπτό, οι «πολίτες» αδυνατούσαν να βρουν τον τρόπο να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.


Ο Ερυθρός Αστέρας αμυνόταν μαζικά και σθεναρά, ο τερματοφύλακας των Σέρβων όποτε χρειάστηκε «βροντοφώναξε» παρών και η ψυχρολουσία ήρθε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Κάθετη μπαλιά προς τον Μπουκαρί, εκείνος έτρεξε στην πλάτη της άμυνας της Σίτι, σκόραρε, ο VAR χρειάστηκε να ελέγξει τη φάση αφού αρχικά είχε υποδειχθεί οφσάιντ, όμως, κατακυρώθηκε το 1-0 για τους φιλοξενούμενους!

Επειδή όμως μιλάμε για την Μάντσεστερ Σίτι, στο 47ο λεπτό «μίλησε» η τρομερή ποιότητα των παικτών του Πεπ Γκουαρδιόλα για το 1-1 και την έναρξη της αντεπίθεσης που θα οδηγούσε στην ανατροπή. Ο Άλβαρες κινήθηκε έξυπνα μακριά από την περιοχή, άφησε στον Χάαλαντ, έτρεξε αμέσως στο «κουτί» για να ξαναπάρει την μπάλα και με μια ταχύτατη ντρίμπλα ώστε να περάσει τον Γκλάζερ, πλάσαρε σε κενή εστία για την ισοφάριση!

Αμέσως η Σίτι βρήκε και δεύτερο γκολ με τον Κάιλ Γουόκερ που «τρύπωσε» στην πλάτη της άμυνας από δεξιά, πήρε μια κόντρα, σκόραρε, αλλά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ... Τελικά το 2-1 θα γινόταν στο 61ο λεπτό, όταν ο Άλβαρες με εκτέλεση φάουλ έκανε τον εξαιρετικό μέχρι εκείνο το σημείο, Γκλάζερ, να χάσει παντελώς τον υπολογισμό της μπάλας, να βγει για να διώξει με γροθιά και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του!

Ο Χάαλαντ προσπάθησε πολύ για να βρει κι εκείνος δίχτυα, αλλά ήταν μάταιο, για να έρθει τελικά στο 73' ο Ρόδρι να γράψει το τελικό 3-1 για να γίνει άνετη η βραδιά. Με υπέροχο δεξί τελείωμα πατώντας περιοχή, ο Ισπανός έβαλε το πιο... γλυκό κερασάκι πάνω στην τούρτα της βραδιάς για τους Πρωταθλητές Ευρώπης.

Η βαθμολογία του 7ου ομίλου:

1. Μάντσεστερ Σίτι 1 3 (3-1)

2. Λειψία 1 3 (3-1)

3. Γιάνγκ Μπόις 1 0 (1-3)

4. Ερυθρός Αστέρας 1 0 (1-0)

Η επόμενη αγωνιστική (04/10):

Λειψία - Μάντσεστερ Σίτι (22:00)

Ερυθρός Αστέρας - Γιάνγκ Μπόις (22:00)

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0