Football Talk

Champions League, 8ος όμιλος: «Πεντάρα» η Μπαρτσελόνα, μεγάλο τρίποντο για την Πόρτο! (video)

Champions League, 8ος όμιλος: «Πεντάρα» η Μπαρτσελόνα, μεγάλο τρίποντο για την Πόρτο! (video)

Την κυριαρχία της φρόντισε να αποδείξει η Μπαρτσελόνα στον 8ο όμιλο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, με τους «μπλαουγκράνα» να επικρατούν με 5-0 της Αντβέρπ, την ώρα που η Πόρτο πανηγύριζε στην Ουκρανία, με 3-1 της Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Γνωρίζαμε και πριν την πρεμιέρα του 8ου ομίλου του Champions League πως η Μπαρτσελόνα βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και αποτελεί δεδομένα το φαβορί για την πρωτιά, αλλά οι «μπλαουγκράνα» φρόντισαν να το αποδείξουν περίτρανα, με την πρώτη ευκαιρία.

Υποδέχθηκαν την Αντβέρπ, η οποία αποτελεί την πρωταθλήτρια Βελγίου, αλλά μέσα σε 22 λεπτά, η υπόθεση – νίκη είχε ξεκαθαρίσει. Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα με το πρώτο γκολ του Ζοάο Φέλιξ με τη φανέλα τους στους ομίλους του Champions League, για να έρθει ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στο 19’ και να κάνει το 2-0 εύκολα.

Το αυτογκόλ του Μπαταίλ στο 22’ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 και προτού το συνειδητοποιήσουμε, το σύνολο του Τσάβι είχε ξεκινήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στους ομίλους του Champions League.

Το 4-0 έκανε ο Γκάβι στο 54’, 18 αγωνιστικά λεπτά μετά την κίτρινη κάρτα που αντίκρισε, ενώ ο Φέλιξ δεν σταματούσε να είναι απειλητικός.

Αυτός διαμόρφωσε και το τελικό αποτέλεσμα στο 66ο λεπτό, με όμορφη κεφαλιά, ύστερα από δημιουργία του Ραφίνια.

Στο άλλο ματς του ομίλου, μπορεί η Πόρτο να ταξίδεψε μακριά από την Πορτογαλία, όπου θα συναντούσε την Σαχτάρ Ντόνετσκ, όμως σύντομα έκανε την εξόρμησή της να φαντάζει απλή υπόθεση.

Έκανε το 1-0 στο 8ο λεπτό με τον Γκαλένο και παρότι ο Κέλσι ισοφάρισε άμεσα, ο Γκαλένο έδωσε και πάλι προβάδισμα στην ομάδα του, με τη συμπλήρωση του 1/3 του πρώτου ημιχρόνου.

Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Ταρεμί στο 29’, με το δεύτερο ημίχρονο να αποτελεί απλή υπόθεση για τους Πορτογάλους, ώστε να εξασφαλίσουν με μεγάλα ποσοστά κατοχής της μπάλας, το πολυπόθητο τρίποντο.

Η βαθμολογία του 8ου ομίλου:

1.Μπαρτσελόνα 1 3 (5-0)

2.Πόρτο 1 3 (3-1)

3.Σαχτάρ Ντόνετσκ 1 0 (1-3)

4.Αντβέρπ 1 0 (0-5)

Η επόμενη αγωνιστική (04/10):

Αντβέρπ – Σαχτάρ Ντόνετσκ (19:45)

Πόρτο – Μπαρτσελόνα (22:00)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0