Football Talk

Το τέλος της... αστεράτης εποχής έφτασε - Champions League χωρίς Μέσι και Κριστιάνο μετά από 20 χρόνια!

Το τέλος της... αστεράτης εποχής έφτασε - Champions League χωρίς Μέσι και Κριστιάνο μετά από 20 χρόνια!
Και τα χρόνια περνάνε, τραβώντας μαζί τους στιγμές, φυσιογνωμίες, προσωπικότητες. Η πρώτη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση του πλανήτη, το Champions League, όσο πολύ και αν αναμενόταν, έχει χάσει λίγη από την αίγλη του παρελθόντος με τους Μέσι και Κριστιάνο στα... ξένα. «Αστέρια» χωρίς τους πιο λαμπρούς αστέρες της εποχής μας για πρώτη φορά μετά από μία εικοσαετία.
Θαρρείς πως κάποιες εικόνες, είναι τόσο ισχυρές που δεν θα κάνουν ποτέ τον κύκλο τους. Θα μείνουν αναλοίωτες στο χρόνο, ανέγγιχτες, άφθαρτες. Όμως όχι. Πολλοί προσπάθησαν να τον κερδίσουν, όλοι τους απέτυχαν παταγωδώς.

Το πολυαναμενόμενο Champions League επέστρεψε στις οθόνες και τους δέκτες μας έπειτα από τρεις και κάτι μήνες με τις 32 ομάδες να ρίχνονται στη μάχη της πρεμιέρας. Μιας πρεμιέρας αλλιώτικης από τις άλλες που κάτι της λείπει ή πιο ορθά κάποιοι.
1351185.jpg

Η σπουδαιότερη διοργάνωση της «υφηλίου» έκανε σέντρα για το 2023-24, με τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι να παρακολουθούν από μακρινή απόσταση, αποστασιωποιημένοι. Έπειτα από 20 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας έστω του ενός εκ των δύο (από την περίοδο 2002-03), οι δύο GOAT της εποχής μας άνοιξαν πανιά και πέταξαν για άλλες προκλήσεις.

Τίποτα δεν είναι πλέον ίδιο. Το Champions League χωρίς τα μεγάλα αστέρια, σε όποια κατάσταση και αν είναι αυτά, χάνει τη φαντασμαγορική του φύση. Ένας θεσμός λαμπερός αλλα και λειψός με την έννοια της απώλειας να έχει ρίξει το πέπλο της. Έως ότου έρθουν οι επόμενοι - αρκετοί οι υποψήφιοι - και γίνουν και αυτοί θύμησες. Μέχρι τότε όμως, μπορείτε να βροντοφωνάξετε πως το τέλος μιας «αστεράτης» εποχής, έφτασε.

Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0