Football Talk

Στο 0-0 οι «καρακάξες»; Πρώτη… λευκή ισοπαλία στην ιστορία της Νιούκαστλ στο Champions League!

Στο 0-0 οι «καρακάξες»; Πρώτη… λευκή ισοπαλία στην ιστορία της Νιούκαστλ στο Champions League!

Σπουδαίο βαθμό απέσπασε η Νιούκαστλ, εκτός έδρας, από το «Σαν Σίρο» και τη Μίλαν, «γράφοντας» ιστορία στην 3η της συμμετοχή στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Για ποιον λόγο; Διότι ποτέ πριν, σε τελική φάση, είχε καταφέρει να μείνει στο 0-0, με κάθε λογής αντίπαλο, σε 18 απόπειρες!

Ο πρώτος βαθμός της Νιούκαστλ σε επίπεδο Champions League μετά από 20 χρόνια είναι γεγονός, με τις «καρακάξες» να αποσπούν «λευκή» ισοπαλία από την έδρα της Μίλαν, την οποία αντιμετώπισαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Η Νιούκαστλ πιέστηκε πολύ, αμύνθηκε μαζικά, αλλά κατάφερε να μην ηττηθεί και να διατηρήσει μέχρι τέλους το 0-0, το οποίο σηματοδοτεί δύο εντυπωσιακά στατιστικά, που έκαναν την εμφάνισή τους.

Αρχικά, συζητάμε για την πρώτη «λευκή» ισοπαλία της ομάδας του Έντι Χάου, ιστορικά, στο Champions League. Σε καμία από τις δύο προηγούμενες εμφανίσεις της, είχε συμβεί κάτι τέτοιο, ούτε σε ένα από τα… 18 ματς που είχε δώσει.

Έμελλε λοιπόν αυτό να συμβεί στην 19η της απόπειρα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, γεγονός που πιστώνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό, στην εξαιρετική εμφάνιση του Νικ Πόουπ.

Από εκεί και πέρα, η Νιούκαστλ είχε μείνει στην ισοπαλία μόλις σε ένα από τα 12 τελευταία παιχνίδια της στο Champions League, τη σεζόν 2002-03. Στην εξόρμησή της στην Ιταλία, με αντίπαλο την Ίντερ.

Και εν τέλει, η «μοίρα» την ήθελε, στην ίδια χώρα, με ομάδα που εδρεύει στην ίδια πολύ, η ιστορία να επαναλαμβάνεται. Με ειδοποιό διαφορά, το γεγονός πως συνέβη… και με clean sheet!


Αναλυτικά, όλα τα παιχνίδια της Νιούκαστλ στη φάση των ομίλων του
Champions League:

Σεζόν 1997-98

Νιούκαστλ – Μπαρτσελόνα 3-2

Ντιναμό Κιέβου – Νιούκαστλ 2-2

Αϊντχόφεν – Νιούκαστλ 1-0

Νιούκαστλ – Αϊντχόφεν 0-2

Μπαρτσελόνα – Νιούκαστλ 1-0

Νιούκαστλ – Ντιναμό Κιέβου 2-0

 

Σεζόν 2002-03

Ντιναμό Κιέβου – Νιούκαστλ 2-0

Νιούκαστλ – Φέγενορντ 0-1

Γιουβέντους – Νιούκαστλ 2-0

Νιούκαστλ – Γιουβέντους 1-0

Νιούκαστλ – Ντιναμό Κιέβου 2-1

Φέγενορντ – Νιούκαστλ 2-3

Νιούκαστλ – Ίντερ 1-4

Μπαρτσελόνα – Νιούκαστλ 3-1

Μπάγερ Λεβερκούζεν – Νιούκαστλ 1-3

Νιούκαστλ – Μπάγερ Λεβερκούζεν 3-1

Ίντερ – Νιούκαστλ 2-2

Νιούκαστλ – Μπαρτσελόνα 0-2

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0