Football Talk

Super League: Έξι ισοπαλίες την ίδια στροφή μετά από 11 χρόνια – Μόνο ο Παναθηναϊκός «έσπασε» τον κανόνα! (video)

Super League: Έξι ισοπαλίες την ίδια στροφή μετά από 11 χρόνια – Μόνο ο Παναθηναϊκός «έσπασε» τον κανόνα! (video)

Τον… κανόνα της ισοπαλίας «έσπασε» μονάχα ο υπερηχητικός Παναθηναϊκούς του Αγρινίου, με όλα τα υπόλοιπα ματς της 4ης αγωνιστικής της Super League να λήγουν χωρίς νικητή. Έξι ισοπαλίες στην ίδια στροφή πρώτη φορά μετά από 11 ολόκληρα χρόνια στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Απίστευτο κι όμως αληθινά ελληνικό. Στο μικρόκοσμο του εγχώριου ποδοσφαίρου και την 4η αγωνιστική της μεγάλης κατηγορίας, έγινε της… ισοπαλίας με έξι από τα επτά παιχνίδια του τριημέρου (16-18/9) να ολοκληρώνονται χωρίς νικητή. Μονάχα ο θρίαμβος της αρμάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς με το σόου του Μπερνάρ στο Αγρίνιο λοξοδρόμησε του «κανόνα» της αγωνιστικής, έστω κι αν χρειάστηκε ο «από μηχανής θεός» Μποτία για την Κηφισιά σε νεκρό χρόνο για να ενισχύσει την μαθηματική ακολουθία και να κάνει στο στατιστικό ακόμα πιο… πειστικό.

Αναλυτικά οι αγώνες που μοιράστηκαν οι βαθμοί:

Λαμία-ΟΦΗ (2-2)

Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα (2-2)

Κηφισιά-Πανσερραϊκός (4-4)

ΠΑΟΚ-Άρης (0-0)

ΑΕΚ-Ολυμπιακός (1-1)

Ατρόμητος-Βόλος (1-1)

Πέρα από το πλήθος των αγώνων και το υψηλότατο ποσοστό αυτών που δεν αναδείχθηκε νικητής στη στροφή που μόλις μας πέρασε, είναι και τα σκορ που προκαλούν εντύπωση. Στα πέντε από τα έξι αυτά παιχνίδια που ο φωτεινός πίνακας ήταν… μοιρασμένος στο τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, τα δίχτυα είχαν τιναχθεί. Την παράσταση βέβαια «έκλεψε» το χορταστικό – με δραματικό φινάλε – ματς των «νεοφώτιστων».

Οι έξι ισοπαλίες μάλιστα αποτελούν και αριθμό ρεκόρ στην ίδια αγωνιστική απ’ όταν μειώθηκαν οι ομάδες σε 14 (τωρινό format) καθώς πρέπει κανείς να γυρίσει πίσω 11 χρόνια για να βρει την τελευταία φορά που συνέβη. Ήταν η 8η αγωνιστική της περιόδου 2012-13 όταν οι «λευκές ισοπαλίες» είχαν την τιμητική τους σε σύνολο όμως 8 αγώνων και όχι επτά.

Αναλυτικά οι ισοπαλίες που σημειώθηκαν στο τέλος Οκτωβρίου του 2012:

Λεβαδειακός – Αστέρας Τρίπολης 0-0

Κέρκυρα – ΠΑΟΚ 0-0

ΠΑΣ Γιάννινα – Ατρόμητος 0-0

Βέροια – Ξάνθη 0-0

ΟΦΗ – Παναθηναϊκός 2-2

Άρης – Ολυμπιακός 2-2

Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0