Football Talk

Η Νιούκαστλ γυρνά στο Μιλάνο με αναμνήσεις από Αλμέιδα, Ρεκόμπα και ένα… τσιγάρο του Έκτορ Ραούλ Κούπερ! (video)

Η Νιούκαστλ γυρνά στο Μιλάνο με αναμνήσεις από Αλμέιδα, Ρεκόμπα και ένα… τσιγάρο του Έκτορ Ραούλ Κούπερ! (video)

Ελληνικές… θύμησες φέρνει η επίσκεψη της Νιούκαστλ στο Μιλάνο! Έχουν περάσει 21 χρόνια από την τελευταία φορά που βρέθηκε στους ομίλους του Champions League, όμως το βράδυ της Τρίτης (19/09, 19:45) επιστρέφει στα «αστέρια» και μάλιστα σε… γνώριμο μέρος.

Σχετικά Άρθρα

«Bentornati a Milano»! Μία φράση που σίγουρα ακούστηκε στο αεροδρόμιο της πόλης στη Βόρεια Ιταλία, για να υποδεχθεί την αποστολή της Νιούκαστλ. Το… καλωσόρισμα εν όψει του παιχνιδιού στο Σαν Σίρο κόντρα στη Μίλαν για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League (19/09, 19:45). Κάτι που «ξυπνά» αναμνήσεις, όχι και τόσο ευχάριστες, με… ελληνικό άρωμα!

Οι «καρακάξες» εξαργυρώνουν την εξαιρετική σεζόν που πραγματοποίησαν πέρυσι στην Premier League, με την επιστροφή τους στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μετά από 21 χρόνια. Γυρίζουν μάλιστα, εκεί από όπου… έφυγαν στην τελευταία τους εκτός έδρας επίσκεψη στ’ «αστέρια»!

Πάμε στη σεζόν 2002-03, με τον Σερ Μπόμπι Ρόμπσον να βρίσκεται στον πάγκο της Νιούκαστλ. Η πρόκριση στη δεύτερη φάση των ομίλων επιτεύχθηκε, με τη δεύτερη θέση να έρχεται σε ένα γκρουπ κόντρα σε Γιουβέντους, Ντιναμό Κιέβου και Φέγενορντ. Επόμενα εμπόδια θα ήταν οι Μπαρτσελόνα, Ίντερ και Μπάγερ Λεβερκούζεν.

σερ_μπομπι.jpg

Κατά μία περίεργη σύμπτωση η αγγλική ομάδα, στην τελευταία της συμμετοχή σε φάση ομίλων του Champions League, είχε αντιμετωπίσει και πάλι στην πρώτη αγωνιστική ομάδα του Μιλάνου! Τώρα είναι η Μίλαν, τότε οι «νερατζούρι». Βέβαια, τα πράγματα δεν είχαν και την ιδανικότερη εξέλιξη στο Σεντ Τζέιμς Παρκ.

Ο Κρεγκ Μπέλαμι δέχθηκε απευθείας κόκκινη κάρτα στο 5ο λεπτό, αφήνοντας τους γηπεδούχους με παίκτη λιγότερο. Η δουλειά της Ίντερ διευκολύνθηκε αρκετά, με τους Ντομένικο Μορφέο, Ματίας Αλμέιδα και Ερνάν Κρέσπο να γράφουν το 0-3 ως το ημίχρονο. Στα αξιοσημείωτα, ένα τρομερό στιγμιότυπο με τον μετέπειτα προπονητή του Άρη, Έκτορ Ραούλ Κούπερ, ο οποίος μετά την επίτευξη του πρώτου τέρματος της ομάδας του, πανηγύρισε… καπνίζοντας στον πάγκο των Μιλανέζων!

Ο προπονητής της ΑΕΚ είχε πετύχει μάλιστα ένα ασύλληπτο γκολ, εξαπολύοντας «κεραυνό» με το δεξί αρκετά μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή! Ο Σολάνο μείωσε προσωρινά, όμως ένας έτερος «Έλληνας» ήρθε να βάλει και εκείνος το… λιθαράκι του για το τελικό 1-4. Ο Αλβάρο Ρεκόμπα, με ένα «τηλεκατευθυνόμενο» αριστερό φαλτσαριστό σουτ, δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στον Γκίβεν.

Το δεύτερο ματς μεταξύ των δύο ομάδων στο Μιλάνο αποτελεί και το τελευταίο εκτός έδρας παιχνίδι της Νιούκαστλ στον θεσμό, καθώς δεν μπόρεσε να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Ο Άλαν Σίρερ πέτυχε δύο τέρματα, αλλά δεν ήταν ικανά να χαρίσουν τη νίκη στους Άγγλους, με το τελικό 2-2 να δίνει από έναν βαθμό στους δύο αντιπάλους.

Η μοίρα ή μάλλον… τ’ αστέρια, τα έφεραν έτσι, ώστε να γυρίσει εκεί όπου πραγματοποίησε το τελευταίο της ταξίδι. Λένε πως η ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν «τραγωδία» και τη δεύτερη σαν… φάρσα. Το πρώτο σκέλος αυτού του ρητού επιβεβαιώθηκε στην αρχική επίσκεψη της Νιούκαστλ στο Μιλάνο. Σε λίγες ώρες θα γνωρίζουμε αν θα επακολουθήσει η επιβεβαίωση και του δεύτερου!

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0