Football Talk

Ολυμπιακός: Που να ήταν και «δεμένος»

Ολυμπιακός: Που να ήταν και «δεμένος»

Παρά την διαφορά σε επίπεδο ετοιμότητας ο Ολυμπιακός έφυγε για ακόμα μια φορά αήττητος από την έδρα της ΑΕΚ, άφησε υποσχέσεις για το μέλλον και μια πίκρα γιατί δεν έφυγε με το μάξιμουμ από τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Είναι βέβαιο πως αυτό το ματς, ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ θα προτιμούσε να το παίξει έναν, δύο μήνες αργότερα. Η αποστολή στην πιο δύσκολη, ίσως, έδρα του πρωταθλήματος, αυτή της πρωταθλήτριας ΑΕΚ, απέναντι σε μια ομάδα έτοιμη από πέρσι, δεν ήταν κάτι απλό για τον δικό του ολοκαίνουργιο Ολυμπιακό των 16 νέων παικτών και της νέας δικής του φιλοσοφίας. Συγκριτικά με το αμέσως προηγούμενο ραντεβού των δύο ομάδων στο ίδιο γήπεδο οι “Πειραιώτες” είχαν μόνο τρεις ίδιους παίκτες στο γήπεδο (Φορτούνη, Μασούρα, Ροντινέι), ενώ η “Ένωσή” δέκα και αυτό από μόνο του καταδεικνύει πως τα δύο κλαμπ βρίσκονται σε διαφορετική φάση.

Ωστόσο αν δεν γνώριζες τα παραπάνω, δύσκολα θα το υπέθετες παρακολουθώντας το ματς που στο σύνολο του ήταν ισορροπημένο. Όπως λέει συνεχώς ο Ισπανός τεχνικός η ομάδα του βρίσκεται υπό κατασκευή και το γεγονός πως αυτή η διαδικασία πηγαίνει καλά επιβεβαιώθηκε και στη Νέα Φιλαδέλφεια

Σίγουρα ο τρόπος που μπήκαν στο ματς οι “ερυθρόλευκοι” αποτελεί ήδη αντικείμενο προβληματισμού για την τεχνική ηγεσία. Χρειάστηκε να περάσουν 25 λεπτά και να βρεθεί πίσω στο σκορ για να εμφανιστεί στο γήπεδο ο Ολυμπιακός. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου είχε το δικό του διάστημα κυριαρχίας όπου βρήκε και τhν ισοφάριση και έδειξε να έχει εναρμονιστεί πλήρως με τις απαιτήσεις του αγώνα. Μια αντίδραση που εκτός από το πλάνο του προπονητή φανέρωσε και το  “μέταλλο” και την προσωπικότητα της ομάδας.

Οι “ερυθρόλευκοι” έδειχναν έτοιμοι να πανηγυρίσουν ξανά μια νίκη στο νέο “σπίτι” της ΑΕΚ αλλά οι αλλαγές των δύο προπονητών οδήγησαν στο να σβήσει το ματς, με τους γηπεδούχους να ανεβάζουν ξανά την πίεση προς το φινάλε του αγώνα με πρωταγωνιστή τον Ζίνι. Κανείς δεν ξέρει θα είχε συμβεί αν είχε πάρει άλλες αποφάσεις ο Μαρτίνεθ στην εξέλιξη του αγώνα, αλλά είναι γεγονός πως δεν πήρε πολλά πράγματα από τους Μπιελ και Σκάρπα, ενώ αντίθετα η ΑΕΚ “ανάσανε” χωρίς τον Φορτούνη και τον Μασούρα απέναντι της. 

Αυτές οι αλλαγές άφησαν και μια πίκρα γιατί μέχρι τότε το ματς φαινόταν να οδεύει προς το διπλό, ωστόσο ο προπονητής ξέρει πάντα καλύτερα και έχει ένα σωρό δεδομένα και μετρήσεις στα χέρια του που δεν γνωρίζει ο κόσμος. Για παραδειγμά ο Μασούρας έχει ξεκινήσει βασικός και στα 8 παιχνίδια του Ολυμπιακού και ερχόταν και από δύο ματς με την Εθνική.

Ο Φορτούνης αγωνιζόταν με κίτρινη κάρτα από νωρίς και ο Ποντένσε είχε να παίξει από τον Μάιο. Το πρόγραμμα πλέον βαραίνει για όλους και η διαχείριση ίσως στο τέλος να είναι και το κλειδί για την επιτυχία. Επιπλέον σε αυτό το σημείο, αυτού του δεσίματος της ομάδας του, ο Μαρτίνεθ και απολύτως λογικά έχει περισσότερο ανάγκη τα αποτελέσματα ώστε να βελτιώνεται η ψυχολογία και να αυξάνεται η αυτοπεποίθηση.

Ο Ολυμπιακός για τρίτο συνεχόμενο ματς στο νεότευκτο γήπεδο της ΑΕΚ έφυγε αήττητος, ενώ για να βρει κανείς την τελευταία νίκη της “Ένωσης” ως γηπεδούχο απέναντι στους “ερυθρόλευκους” στο πρωτάθλημα πρέπει να πάει πίσω στο 2017. Παράλληλα αυτή ήταν η πρώτη φορά που η ΑΕΚ προηγήθηκε στο νέο της γήπεδο και δεν κέρδισε. Μέχρι χτες μετρούσε 17 στα 17. Κάτι λέει και αυτό για το “μέταλλο” της ομάδας του Μαρτίνεθ.

Πλέον, τα βλέμματα όλων στρέφονται στο ματς της Πέμπτης κόντρα στην Φράιμπουργκ στο “Γεώργιος Καραισκάκης”, εκεί όπου ο Ολυμπιακός θέλει τη νίκη για να κάνει μια δήλωση των προθέσεων στον όμιλο του Europa League, αλλά και για να… ξεχρεώσει κάτι από τα περσινά.

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0