Football Talk

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-1: Ντέρμπι με τα... όλα του, αλλά χωρίς νικητή! (video)

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-1: Ντέρμπι με τα... όλα του, αλλά χωρίς νικητή! (video)

Νεύρα, ομηρικές μάχες, γκολ για κάθε πλευρά, αλλά στο φινάλε, ΑΕΚ και Ολυμπιακός έμειναν στο 1-1 (17/09) στην OPAP Arena! Επιστροφή για Ποντένσε με ασίστ στο γκολ ισοφάρισης του Ελ Κααμπί (38'), μετά από αυτό του Πόνσε (22')!

Ακριβώς όπως σε αυτό του ΠΑΟΚ με τον Άρη, έτσι και στο δεύτερο ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League, νικητής δεν υπήρξε!

ΑΕΚ και Ολυμπιακός «αλληλοεξουδετερώθηκαν» (17/09, 1-1) στην OPAP Arena, σε ένα ντέρμπι που είχε πολύ πάθος, ένταση, αλλά κανείς δεν πήρε το «τρίποντο».

Ντεμπούτο για Γιόβετιτς-Ορτέγκα και πρεμιέρα για Ποντένσε, που συνδύασε την έναρξη της δεύτερης θητείας του στον Ολυμπιακό, με την ασίστ για το γκολ του Ελ Κααμπί στο 38'. Ο Πόνσε είχε «ανοίξει» το σκορ νωρίτερα (22') για την ΑΕΚ.

1ο ημίχρονο

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, άνηκαν στην ΑΕΚ. Είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά και τις δύο πρώτες μεγάλες ευκαιρίες.

Ούτε ο Τσούμπερ με σουτ εντός περιοχής στο 7', ούτε ο Μοχαμάντι με κεφαλιά στο 18', όμως, κατάφεραν να «νικήσουν» το Πασχαλάκη.


 

Εν τέλει, το γκολ ήρθε στο 22ο λεπτό. Ο Λάζαρος Ρότα έκανε μία φοβερή ατομική ενέργεια από τα δεξιά και με μία σέντρα-σουτ, βρήκε τον Έκι Πόνσε, που δεν αστόχησε προ κενής εστίας, «γράφοντας» το 1-0!

 

Μετά το εις βάρος του γκολ, ο Ολυμπιακός άρχισε να «πατάει» καλύτερο στον αγωνιστικό χώρο.

«Προειδοποίησε» με τον Μασούρα στο 31', αλλά ο Στάνκοβιτς απομάκρυνε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Επτά λεπτά αργότερα, όμως, δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

 

Ο Ποντένσε έγινε αποδέκτης της μπάλας εντός περιοχής στο 38', ταλαιπώρησε την άμυνα της ΑΕΚ και από τη δική του σέντρα, ο Ελ Κααμπί έκανε το 1-1 με κεφαλιά-ψαράκι.

 

2ο ημίχρονο

Το δεύτερο μέρος της αναμέτρησης, θα είχε ξεχαστεί πολύ γρήγορα, αν δεν υπήρχαν μερικές «εμπνεύσεις» το Ζίνι.

Στο 82ο λεπτό, είδε την μπάλα να στρώνεται μπροστά του και δεν δίστασε να σουτάρει με τη μία. Η μπάλα, ωστόσο, δεν του έκανε του χατήρι και πέρασε ξυστά από το αριστερό δοκάρι του Πασχαλάκη.

Αυτή ήταν και η μοναδική καλή στιγμή, έως και το τελευταίο σφύριγμα της αναμέτρησης.



Ο MVP

Εδώ έγινε... μάχη ανάμεσα στους δύο γκολκίπερ, αλλά το «βραβείο» θα πάει στον Πασχαλάκη, που έκανε δύο πολύ εντυπωσιακές επεμβάσεις στα πρώτα είκοσι λεπτά του ματς.


Η φάση του αγώνα

Η εντυπωσιακή απόκρουση του Πασχαλάκη στο 18ο λεπτό στην εξ επαφής κεφαλιά του Μοχαμαντί.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Μοχαμάντι, Βίντα (46' Μήτογλου), Μουκουντί, Γιόνσον (46' Πινέδα), Σιμάνσκι (75' Ζίνι), Ελίασον (75' Άμραμπατ), Τσούμπερ, Αραούχο (72' Γαλανόπουλος), Πόνσε.

Ολυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Κίνι, Ρέτσος, Φρέιρε, Καμαρά, Έσε (82' Ορτέγκα), Φορτούνης (70' Ιμπόρα), Μασούρας (55' Μπιέλ), Ποντένσε (54' Σκάρπα), Ελ Κααμπί (81' Γιόβετιτς).

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0