Football Talk

Η ΑΕΚ έχει έναν δρόμο να ακολουθήσει κόντρα στον Ολυμπιακό… (video)

Η ΑΕΚ έχει έναν δρόμο να ακολουθήσει κόντρα στον Ολυμπιακό… (video)
Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό το βράδυ της Κυριακής (17/09) στη Φιλαδέλφεια (21:30 CosmoteTV 1) και παρά τις απουσίες υπάρχει ένα παιχνίδι στο πρόσφατο παρελθόν κόντρα στον συγκεκριμένο αντίπαλο το οποίο είναι οδηγός γι’ αυτή – Ποια τα σχέδια του Ματίας Αλμέιδα.

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Το πρώτο πολύ μεγάλο φετινό ντέρμπι έφτασε… Η ΑΕΚ απόψε (17/09) υποδέχεται τον Ολυμπιακό στην κατάμεστη Νέα Φιλαδέλφεια, σε ένα ματς που δεν θα κρίνει πολλά πράγματα βαθμολογικά, καθώς βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της σεζόν, όμως ψυχολογικά μπορεί να αποδειχθεί κομβικό!

Η ΑΕΚ πάει σε αυτό το παιχνίδι έχοντας μεγάλες και σημαντικές απουσίες. Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Λιβάι Γκαρσία, Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, ο τιμωρημένος Μάνταλος και ο ανέτοιμος Πισάρο. Παρά τις απουσίες όμως η ΑΕΚ παίζει στην έδρα της και έχει τη δυναμική και τον τρόπο να φύγει νικήτρια από το γήπεδο.

Δύσκολα μπορεί κάποιος να «διαβάσει» τακτικά το παιχνίδι εκ των προτέρων. Αυτό έχει να κάνει κυρίως με το γεγονός ότι δεν ξέρουμε πώς θα παρουσιαστεί ο Ολυμπιακός. Είναι μία νέα ομάδα οι «ερυθρόλευκοι», έχουν νέο προπονητή, πολλούς καινούργιους παίκτες και στην ουσία το αποψινό ματς είναι η πρώτη τους φετινή μεγάλη δοκιμασία.

Την ΑΕΚ του Αλμέιδα την ξέρουμε αγωνιστικά από πέρυσι. Όπως γνωρίζουμε ότι προς το παρόν έχει παρουσιάσει κάποιες αδυναμίες στο παιχνίδι της. Το βασικό που πρέπει να αποβάλλει στο συγκεκριμένο ματς η Ένωση είναι η έλλειψη συγκέντρωσης.

Υπάρχει μάλιστα, ένα πρόσφατο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, το οποίο πρέπει να είναι γι’ αυτή οδηγός… Είναι το 1-3 που είχε κερδίσει μέσα στο Καραϊσκάκη στα περσινά πλέι οφ. Σε εκείνο τον αγώνα η ΑΕΚ είχε μπει στο γήπεδο με το πόδι πατημένο στο γκάζι. Σίγουρα ήταν σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση τότε απ’ ότι είναι τη δεδομένη χρονική στιγμή. Όμως σε επίπεδο νοοτροπίας, μυαλού, αποφασιστικότητας, τακτικής και συγκέντρωσης, το ματς του περασμένου Απρίλη πρέπει να γίνει οδηγός για απόψε το βράδυ από το πρώτο λεπτό…

Στο μυαλό του Αλμέιδα

Σχετικά με την ενδεκάδα της ΑΕΚ και με δεδομένες τις απουσίες που υπάρχουν, κάποια πράγματα δείχνουν ξεκάθαρα, όχι όμως όλα… Στο τέρμα θα είναι ο Στάνκοβιτς και στην άμυνα φαβορί να ξεκινήσουν είναι οι Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί. Στο κέντρο είναι πιθανό να επιλέξει ο Αλμέιδα το δίδυμο ΣιμάνσκιΓιόνσον. Σε αυτό το ενδεχόμενο θα πάει αριστερά ο Πινέδα και δεξιά ένας εκ των Άμραμπατ ή Ελίασον, ενώ στην επίθεση υπάρχει η σκέψη να χρησιμοποιηθεί ο Τσούμπερ με τον Πόνσε. Δεν θα αποτελέσει έκπληξη όμως αν δούμε ΤσούμπερΑραούχο μπροστά. Γενικά έχει δοκιμάσει πολλά πράγματα ο προπονητής όσον αφορά τα πρόσωπα και ό,τι κι αν αποφασίσει στο τέλος θα είναι λογικό, βάσει δοκιμών που έχει κάνει. Όποιοι κι αν ξεκινήσουν τελικά το ντέρμπι, όποιοι κι αν μπουν στο παιχνίδι στην πορεία, το ζητούμενο για την ΑΕΚ είναι το βράδυ να φύγει νικήτρια απο το γήπεδο. Όχι μόνο θα έχει κερδίσει έναν μεγάλο αντίπαλο, αλλά θα τη βοηθήσει ψυχολογικά να αρχίσει να πιστεύει ξανά στον εαυτό της όπως πρέπει και της αρμόζει βάσει της δυναμικής της... 



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0