Football Talk

Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός 0-5: Μανία Μπερνάρντ και θρίαμβος για τους «πράσινους» (video)

Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός 0-5: Μανία Μπερνάρντ και θρίαμβος για τους «πράσινους» (video)

Με χατ-τρικ του Μπερνάρντ, ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο και γυρνάει στην Αθήνα με… γεμάτες αποσκευές!

Τέταρτη αγωνιστική της Super League με το παιχνίδι της Λαμίας με τον ΟΦΗ να ανοίγει την αυλαία το απόγευμα του Σαββάτου και τον Παναθηναϊκό να φιλοξενείται στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό.

Η ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας έχει κάνει μέτριο ξεκίνημα, καταγράφοντας δύο ισοπαλίες σε ισάριθμες αναμετρήσεις με τον ΠΑΣ Γιάννινα (0-0 εντός έδρας) και τον Πανσερραϊκό (1-1 εκτός έδρας), καθώς η πρώτη αγωνιστική με την ΑΕΚ είχε αναβληθεί, όπως και αυτή του Παναθηναϊκού με τον Ατρόμητο. Το «τριφύλλι» από μεριάς του έχει συλλέξει 6 βαθμούς με δύο νικηφόρους αγώνες κόντρα στον Βόλο (3-0 εντός έδρας) και τον ΠΑΣ Γιάννινα (1-0 εκτός έδρας).

1ο ημίχρονο

Τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού ήταν ισορροπημένα ανάμεσα στις δύο ομάδες, με συχνές επισκέψεις στις αντίπαλες περιοχές χωρίς όμως να μπορέσεις κανείς να δημιουργήσει κάποια αξιοσημείωτη φάση.

Στο 11ο λεπτό ο Παναθηναϊκός έγινε για πρώτη φορά απειλητικός, με τον Ιωαννίδη να τσιμπάει μια… καμένη μπάλα για τον Παλάσιος και αυτός έκανε ένα γύρισμα στην μεγάλη περιοχή, όμως ο Βιλένα δεν κατάφερε να την στείλει στα δίχτυα. Αντίθετα, ένα λεπτό αργότερα, με μια πλαγιοκόπηση από τα αριστερά, ο Χουάνκαρ βρήκε τον αμαρκάριστο Μπερνάρντ στην καρδιά της περιοχής και ο Βραζιλιάνος με ένα εύκολο πλασέ έκανε το 1-0.

Επίφοβη φάση για τα μετόπισθεν των «πράσινων» κατάφερε να δημιουργήσει ο Παναιτωλικός στο 23ο λεπτό του παιχνιδιού με τον Πέρες να διεισδύει ανενόχλητος στην αντίπαλη περιοχή, να εκτελεί ένα όμορφο σουτ και η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Μάγκνουσον για να αλλάξει πορεία. Ο Μπρινιόλι με υψηλά αντανακλαστικά όμως, αντέδρασε άμεσα και μπλόκαρε την μπάλα χωρίς φόβο.

Μια πολύ όμορφη ατομική ενέργεια από τον Φώτη Ιωαννίδη, ο οποίος πέρασε όποιον βρήκε στο διάβα του και εκτέλεσε τον Καπίνο, χωρίς ο αντίπαλος γκολκίπερ να ανησυχεί, αφού η μπάλα κόντραρε και ο κίνδυνος απομακρύνθηκε για τους γηπεδούχους στο 32’.

Λίγο την ολοκλήρωση του πρώτου μισού, οι φιλοξενούμενοι διπλασίασαν το προβάδισμα με τον Ιωαννίδη να μοιράζει για τον Μπερνάρντ με τακουνάκι και ο 31χρονος επιθετικός σκόραρε εκ νέου και πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ στην αναμέτρηση.

2ο ημίχρονο

Η μεγαλύτερη φάση του παιχνιδιού, μέχρι εκείνη τη στιγμή, πέτυχε ο Παναιτωλικός στο 53ο λεπτό του παιχνιδιού, το οποίο προήλθε από ένα κερδισμένο κόρνερ. Παραλήπτης ήταν ο Τορεχόν, με την μπάλα να περνάει πολύ λίγο εκτός της εστίας των φιλοξενούμενων.

Μερικά λεπτά αργότερα, από μια εκτέλεση φάουλ ο Χουάνπι επιχείρησε ένα απευθείας σουτ, το οποίο πέρασε δεξιά της εστίας του Μπρινιόλι και έκανε έξαλλο τον Ιταλό γκολκίπερ με την άμυνα του.

Ήταν γραφτό να πετύχει χατ-τρικ ο Μπερνάρντ, καθώς με ένα κερδισμένο φάουλ έξω από την περιοχή του Καπίνο, ο Μαντσίνι ήταν έτοιμος να αναλάβει την εκτέλεση, αλλά ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τον απέσυρε από τον αγωνιστικό χώρο και ο επιθετικός του Παναθηναϊκού ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 3-0!

Ο Παναιτωλικός δεν κατάφερε να γίνει απειλητικός, κάθε άλλο και μάλιστα υπέπεσε σε παράβαση πέναλτι στο 87ο λεπτό, με τον Αϊτόρ να αναλαμβάνει την εκτέλεση του, με επιτυχία για το 4-0.

Ακόμη μια ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους, με εξαιρετική συνεργασία των παικτών του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τον Βέρμπιτς να… πατάει ένα τακουνάκι για τον Βιλένα, ο οποίος σούταρε, αλλά το δοκάρι του στέρησε την ευκαιρία να πετύχει το πρώτο του επίσημο γκολ με το «τριφύλλι».

Το κερασάκι στην τούρτα το έβαλε ο Μάγκνουσον με μια κεφαλιά στο 93' διαμορφώνοντας το τελικό 5-0! 

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Παναιτωλικός: Καπίνο, Λιάβας (56’ Φ. Ντουάρτε), Μαλής, Οικονόμου, Μ. Ντουάρτε, Τορεχόν, Πέρες, Τσιγγάρας (46’ Χουάνπι), Μπαλντασάρα, Ντίας (65’ Σενγκέλια), Καρέλης (76’ Πέδρο).
Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Μάγκνουσον, Σένκεφελντ, Κώτσιρας, Βιλένα, Ρούμπεν Πέρεθ (64’ Αράο), Μπερνάρντ (75’ Τσέριν), Μαντσίνι (64’ Αϊτόρ), Παλάσιος (80’ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης (75’ Σπόραρ).

Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0