Football Talk

Η Ίντερ έριξε... πεντάρες στη συμπολίτισσα μετά από σχεδόν μισό αιώνα! (video)

Η Ίντερ έριξε... πεντάρες στη συμπολίτισσα μετά από σχεδόν μισό αιώνα! (video)
Ήταν ντέρμπι μόνο στα χαρτιά και στην ιστορία καθώς οι παίκτες του Ιντζάγκι μετέτρεψαν την «τιτανομαχία» του Μιλάνου σε παράσταση για ένα ρόλο. Οι «Νερατζούρι» παραβίασαν την εστία της συμπολίτισσας πέντε φορές το βράδυ της 16ης του Σεπτέμβρη, γεγονός που είχε να συμβεί σχεδόν μισό αιώνα.
Βροχερή βραδιά στην πρωτεύουσα της μόδας, όμως μονάχα μία φόρεσε τα... αδιάβροχά της. Οι παίκτες του Ιντζάγκι βγήκαν με τα σκαρπίνια τους στο χορτάρι, έβαλαν τα μεταξωτά τους σακάκια και χόρεψαν κάτω από τις στάλες που έπεφταν από τον ουρανό του Μιλάνου. 

Αυτή η νύχτα της 16ης του Σεπτέμβρη του 2023 θα μνημονεύται για καιρό στις γειτονιές του Μιλάνου. Θα συζητιέται για αντίθετους λόγους. Από το «πεντάστερο πάρτι» στην ταπείνωση. Αυτή ήταν η πέμπτη σερί νίκη - για πρώτη φορά στα χρονικά - ανεξαρτήτως διοργάνωσης των «νερατζούρι» απέναντι στη συμπολίτισσα μέσα στο 2023, συμπληρώνοντας ένα ημερολογιακό έτος που η πόλη τους ανήκει ολοκληρωτικά. 

Το μέγεθος του θριάμβου όμως δίνει μεγαλύτερες διαστάσεις. Οι «νερατζούρι» χόρεψαν στη βροχή, έκαναν το 4Χ4 στη Serie A, όμως κυρίως έγραψαν ένα έπος με την επιθετική τους συγκομιδή. 


Για να βρει κανείς την τελευταία φορά που η Ίντερ «φιλοδώρησε» με πέντε γκολ τη συμπολίτισσα, ανεξαρτήτως διοργάνωσης, πρέπει να ανατρέξει στο μακρινό 1974. Το σκορ ίδιο και απαράλλακτο, 5-1, σχεδόν μισό αιώνα.

Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0