Football Talk

Ίντερ - Μίλαν 5-1: Πεντάμορφος χορός στη βροχή και το Μιλάνο ανήκει στους... νερατζούρι!

Ίντερ - Μίλαν 5-1: Πεντάμορφος χορός στη βροχή και το Μιλάνο ανήκει στους... νερατζούρι!
Το Μιλάνο ανήκει στους «νερατζούρι» μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Η Ίντερ κυριάρχησε στο πολυαναμενόμενο «Derby della Madonnina», σκόρπισε στους... πέντε ανέμους του Μιλάνου τη συμπολίτισσα (5-1) και ετοιμάζεται με την ψυχολογία στα ύψη για την πρεμιέρα της στα «αστέρια» (20/9, Ρεάλ Σοσιεδάδ).
Ήταν ντέρμπι μόνο στα χαρτιά. Υπήρχαν στιγμές που έμοιαζε το «Derby della Madonnina» να γέρνει... μονόπλευρα, λες και έπαιζαν σε διαφορετικές ταχύτητες. Η υπερηχητική Ίντερ του Σιμόνε Ιντζάγκι έκανε ό,τι ήθελε τη συμπολίτισσα Μίλαν, τη διέλυσε με 5-1 και έδειξε εμφατικά πως η πρωτεύουσα της μόδας έχει αφεντικό. Και αυτό έχει «νερατζούρο» απόχρωση. Μόνη πρώτη στην κορυφή της Serie A με 4/4 η Ίντερ.

«Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται» λένε και η Ίντερ το επιβεβαίωσε. Ο Μικιταριάν μόλις στο 5' έβαλε σε θέση οδηγού τους «νερατζούρι» και έδωσε το σύνθημα για ό,τι θα ακολουθούσε. Μετά από φάση διαρκείας, ο Ντιμάρκο έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, με τον Αρμένιο να μπαίνει στην τροχιά από κοντά με πλασέ στην κίνηση να νικάει τον Μενιάν για το 1-0.

Παρά το γρήγορο προβάδισμα, οι «ροσονέρι» κράτησαν παθητικό ρόλο ψάχνοντας τις αντεπιθέσεις, με τους τυπικά γηπεδούχους να κρατούν τη μπάλα και τον έλεγχο.
Έπρεπε να περάσει μισή ώρα αγώνα για την πρώτη καλή στιγμή της αρμάδας του Πιόλι και αυτή προέκυψε από καλή ατομική ενέργεια του Τεό Ερνάντεζ. Η αμυντική αστάθεια όμως της Μίλαν, την «πλήγωσε» στο 37', ή για την ακρίβεια η γκολάρα του Τουράμ.

Με αδιανόητο διαγώνιο σουτ που έδιωξε κάθε... ιστό αράχνης στο «παραθυράκι» του Μενιάν, ο νεοαφιχθείς σέντερ φορ έδωσε «μαξιλαράκι ασφαλείας» στην Ίντερ και έγινε ο δεύτερος μόλις Γάλλος που σκοράρει σε ντέρμπι «della Madonnina».
Το σαφέστατο προβάδισμα νίκης των «νερατζούρι» αμφισβητήθηκε στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου από το πόδια του Λεάο. Ο Πορτογάλος επιθετικός έφυγε στην πλάτη του Μπαστόνι και δεν είχε κανένα πρόβλημα να νικήσει τον Ζόμερ για το 2-1, δίνοντας άλλη... πνοή στο ντέρμπι. Έτσι φάνηκε τουλάχιστον.

Η λογική έλεγε πως η Μίλαν θα έπαιρνε τα ηνία και θα έβγαινε μπροστά για να ψάξει την ισοφάριση. Κάτι τέτοιο όμως δεν απεδείχθη στην πράξη. Η Ίντερ ανέβασε το τέμπο και με τη «ντοπιέτα» του Μικιταριάν πήρε και πάλι προβάδισμα δύο τερμάτων (3-1), νιώθωντας ξανά ασφαλής.

Από εκεί και πέρα, η νίκη των «νερατζούρι» πήρε διαστάσεις θριάμβου. Ο Τσαλχάνογλου στο 79' σκόραρε από την άσπρη βούλα κόντρα στην παλιά του ομάδα και στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Φρατέζι έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα πέντε ορόφων που ετοίμασαν οι παίκτες του Ιντζάγκι στους φίλους της ομάδας.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0