Football Talk

Λαμία - ΟΦΗ 2-2: Μοιράστηκαν βαθμούς, εντυπώσεις και άφησαν... υποσχέσεις! (video)

Λαμία - ΟΦΗ 2-2: Μοιράστηκαν βαθμούς, εντυπώσεις και άφησαν... υποσχέσεις! (video)
Σε ένα παιχνίδι που όσο περνούσε η ώρα αποκτούσε όλο και καλύτερο ρυθμό, Λαμία και ΟΦΗ μοιράστηκαν βαθμούς, αφήνοντας καλές εντυπώσεις ενόψει της απαιτικής συνέχειας, στο 100o παιχνίδι που τελείται στο «Αθανάσιος Διάκος» σε επίπεδο μεγάλης κατηγορίας. Δύο φορές προηγήθηκαν οι Κρητικοί, απάντησαν ισάριθμες οι Φθιωτείς, έστω και με αυτογκολ.
Με αρκετά γκολ «μπήκε» η 4η αγωνιστική της Super League και σε αυτό συνέβαλαν Λαμία και ΟΦΗ. Παρότι ξεκίνησαν κάπως... μουδιασμένα στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο η «φαιά ουσία» του ποδοσφαίρου έκανε έντονη την παρουσία της, με τους δυο τους να συνεχίζουν στα υψηλά στρώματα της μεγάλης κατηγορίας (Στη 2η θέση οι Κρητικοί με 7 βαθμούς έστω και προσωρινά, 5η η Λαμία με 5 βαθμούς στο... σακούλι).
1ο Ημίχρονο

Η έλλεψη αγωνιστικού ρυθμού ελέω και της διακοπής για τις εθνικές ομάδες, επηρέασε τους παίκτες της Λαμίας και του ΟΦΗ στο ξεκίνημα. Τίποτα το ιδιαιίτερο μέχρι να εμφανιστεί το... λαγωνικό, Νουά Ντικό και να βάλει μπροστά τους Κρητικούς.

Μετά από μια βαθιά μπαλιά του Μεγιάδο και ασυνεννοησία του Πάβλοβετς με τον Κοσέλεφ, ο σέντερ φορ από το Μάλι «τρύπωσε» ανάμεσά τους και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με προβολή! Στο 30’ ο σκόρερ απείλησε ξανά φεύγοντας στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, αλλά αυτή τη φορά το τελείωμα του πέρασε άουτ.

 
Όσο η ώρα περνούσε, η Λαμία ανέβαζε στροφές και πίεσε για το γκολ της ισοφάρισης, χάνοντας μάλιστα μεγάλη ευκαιρία στο 37’, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Καρλίτος, η μπάλα πέρασε από όλους και ο Τσιλούλης δεν πρόλαβε να κάνει επαφή για να σκοράρει προ κενής εστίας.

Στο 40’ οι «Ομιλήτες» άγγιξαν το δεύτερο γκολ, με τον Κοσέλεφ ωστόσο να βγαίνει νικητής σε τετ-α-τετ με τον Τοράλ, σε μια φάση που ξεκίνησε από λάθος του Κορνέζου. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ήρθαν και τα δυσάρεστα, με τον Σαραμαντά να προσγειώνεται άτσαλα στον αγωνιστικό χώρο και να αποχωρεί μη μπορώντας να συνεχίσει.

2ο Ημίχρονο
Οι αλλαγές του Λεωνίδα Βόκολου βοήθησαν τη Λαμία να πατήσει καλύτερα στα πόδια της, πιάνοντας εξ' απήνης τον ΟΦΗ και φέρνοτας γρήγορα το ματς στα ίσα.

Ο Καρλίτος έβγαλε άψογη κάθετη πάσα στο 47' στον Τσιλούλη και εκείνος με πλασέ νίκησε τον Σωτηρίου για το 1-1.

Οι Φθιωτείς πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, είχαν τη μπάλα στην κατοχή τους και δυσκόλευαν το έργο των Κρητικών, έχοντας ανεβάσει αισθητά ταχύτητα. Παρόλα αυτά, κόντρα στη ροή του παιχιδιού, ο Γκαγιέγος  βρήκε χώρο στο 66' και σούταρε από τα όρια της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να κοντράρει στον Κορνέζο πριν καταλήξει στα δίχτυα.

Η χαρά των φιλοξενούμενων όμως αποδείχθηκε... εφήμερη και αυτό διότι οκτώ λεπτά αργότερα, η Λαμία είχε ξανά την απάντηση. Η αρμάδα του Βόκολου που πίεζε για την ισοφάριση και είχε κλείσει τον ΟΦΗ στα καρέ του με στημένες φάσεις, εκμεταλλεύτηκε μία τέτοια για το 2-2 που ήταν και το τελικό σκορ.

Σε μια φάση που θύμισε... μπιλιάρδο μετά από εκτέλεση κόρνε του Τόσιτς, η μπάλα βρήκει στο κεφάλ του Καρώ που δεν πρόλαβε να αντιδράσει ακι άθελά του, την έστειλε στο βάθος της εστίας της ομάδας του.

Η εξέλιξη αυτή αφύπνισε κάπως το σύνολο του Νταμπράουσκας, το οποίο απείλησε σε 2-3 περιπτώσεις μέχρι το φινάλε. Στο 82' ο Νέιρα έκανε όμορφη ατομική προσπάθεια και πάτησε περιοχή, αλλά το πλασέ του κόντραρε στο σώμα του Κορνέζου, ενώ οι Κρητικοί έχασαν μεγάλη ευκαιρία να πάρουν τη νίκη στο 90'+7', όταν μετά από σέντρα του Φελίπε, ο Νέιρα σούταρε στην κίνηση αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ (αυτό υποδείχθηκε τουλάχιστον γιατί υπήρξαν παράπονα για κόρνερ), πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Λαμία (Βόκολος): Κοσέλεφ - Τζανετόπουλος, Κορνέζος (90'+3' Σαντάνα), Πάβλοβετς (46’ Βασιλαντωνόπουλος) - Σιμόν, Στάνκο (73’ Λόνγκο), Νούνιες, Τσιλούλης, Σαραμαντάς (46’ Τόσιτς) - Σλίβκα, Καρλίτος (87’ Τσιλιανίδης)

ΟΦΗ (Νταμπράουσκας): Σωτηρίου - Βούρος, Πασαλίδης, Καρό - Λάρσον, Μεγιάδο (84’ Γκλάζερ), Γκαγιέγος, Μπάκιτς, Θοράρινσον (79’ Άμπαντα) – Τοράλ (79’ Νέιρα), Ντίκο (57’ Φελίπε)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0