Football Talk

Προσηλωμένος στο Αγρίνιο ο Παναθηναϊκός, για να επαναλάβει την… ιστορία επτά χρόνια μετά!

Προσηλωμένος στο Αγρίνιο ο Παναθηναϊκός, για να επαναλάβει την… ιστορία επτά χρόνια μετά!

Ο Παναθηναϊκός έχει επικεντρωθεί στο σαββατιάτικο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, με μοναδικό στόχο του την νίκη για να... γυρίσει την ιστορία επτά χρόνια πίσω και να «γράψει» διαδοχικές νίκες!

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Η τέταρτη αγωνιστική της Super League έφτασε και ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει στο Αγρίνιο τον Παναιτωλικό. Μια ομάδα με νέο προπονητή και απρόβλεπτο τρόπο παιχνιδιού. Απρόβλεπτο, διότι δεν γνωρίζουμε το τι έχει στο μυαλό του ο Γκάμπριελ Σούρερ (προπονητής Παναιτωλικού) και όλα είναι πιθανά στον τρόπο αντιμετώπισης στο αγωνιστικό κομμάτι.

Σίγουρα, όπως οι περισσότερες μεσαίες ομάδες της λίγκας το ενδεχόμενο να προσεγγίσει το παιχνίδι με ανασταλτικό τρόπο, είναι πιθανό, αλλά μέχρι την σέντρα της αναμέτρησης δεν ξέρουμε τα πλάνα του Αργεντινού τεχνικού. Λίγη υπομονή θα χρειαστεί μέχρι να αποκτήσουμε εικόνα.

Στα του Παναθηναϊκού τώρα, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μπορεί να ανακουφίστηκε με τον Αϊτόρ και τον Τζούριτστις, οι οποίοι θα είναι κανονικά στην αποστολή και την διάθεση του για τον αγώνα του Σαββάτου, όμως την αντίθετη πορεία… τράβηξε ο Γεντβάι, καθώς και την Πέμπτη (14/9) προπονήθηκε ατομικά, μαζί με τον Γιώργο Βαγιαννίδη, ο οποίος θα επιστρέψει σε μερικές εβδομάδες σε φουλ πρόγραμμα, ενώ ο πρώτος την Παρασκευή ενσωματώθηκε στην ομαδική προπόνηση.

Για τους παίκτες που θα επιλέξει να χρησιμοποιήσει ο Σέρβος τεχνικός του Τριφυλλιού, δεν μπρούμε να γνωρίζουμε πολλά πράγματα, αφού έχει περάσει ένα σημαντικό χρονικό διάστημα από τον τελευταίο επίσημο αγώνα του συλλόγου και παράλληλα βρισκόμαστε σε πολύ πρώιμο στάδιο της σεζόν. Οι διεθνείς ποδοσφαιριστές απουσίασαν από το Κορωπί το προηγούμενο διάστημα, καθώς τα προκριματικά του Euro τους «κάλεσαν» για τις εθνικές τους υποχρεώσεις.

Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι πως ο Μπαρτ Σένκεφελντ είναι ο πιο πιθανός παίκτης για να βρεθεί στο πλάι του Χόρντουρ Μάγκνουσον στο αρχικό σχήμα. Ο Πάλμερ-Μπράουν δεν έχει πολλές πιθανότητες να βρεθεί βασικός, αφού το παιχνίδι στο Αγρίνιο είναι ειδικής διαχείρισης με τους «πράσινους» να δυσκολεύονται παραδοσιακά να φύγουν με νικηφόρο αποτέλεσμα στην Αιτωλοακαρνανία.

Έγινε αντιληπτό από την περασμένη σεζόν, πως ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε θέση να σπάει κάθε αρνητική παράδοση που χτίστηκε την τελευταία… πέτρινη δεκαετία, με τρανταχτά παραδείγματα τον ΠΑΟΚ, τον ΟΦΗ, τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά και τον Παναιτωλικό. Η περσινή νίκη ήρθε με σκορ 1-0, με τον Φώτη Ιωαννίδη να σκοράρει στο 78ο λεπτό.

Τελευταία φορά όμως που πέρασε από την εν λόγω έδρα με νίκη το Τριφύλλι ήταν τη σεζόν 2018/19, με τον Γιώργο Δώνη να είναι στον ρόλο του προπονητή. Δύο διαδοχικές νίκες που πέτυχε ο Παναθηναϊκός στο Αγρίνιο ήταν τις χρονιές 2014/15 και 2015/16, έκτοτε κάτι αντίστοιχο δεν έχει συμβεί ξανά. Μια πιθανή ενδεκάδα που θα μπορούσαμε να προβλέψουμε θα ήταν: Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Μάγκνουσον, Σένκεφελντ, Κώτσιρας, Ρούμπεν Πέρεθ, Βιλένα, Μπερνάρντ, Παλάσιος, Μαντσίνι και Σπόραρ. Φυσικά ο Βαγιαννίδης στην περίπτωση που ήταν υγιής θα είχε την θέση του βασικού, αντί του Κώτσιρα.

Στόχος της ομάδας του Γιοβάνοβιτς είναι μονάχα η νίκη και η επίτευξη δύο συνεχόμενων νικηφόρων αποτελεσμάτων στο θεσμό του πρωταθλήματος επτά χρόνια μετά. Το μυαλό και η προσήλωση είναι στραμμένη αυστηρά στο συγκεκριμένο αγώνα, ενώ μετά το Σάββατο όλα θα γείρουν στο πολύ σημαντικό παιχνίδι της Πέμπτης (21/9) με την Βιγιαρεάλ, για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0