Football Talk

Ίντερ – Μίλαν: Το Μιλάνο χωρίζεται και πάλι στα… δύο, 3/3 μετά από 52 χρόνια

Ίντερ – Μίλαν: Το Μιλάνο χωρίζεται και πάλι στα… δύο, 3/3 μετά από 52 χρόνια

Πολλές φορές η ιστορία επαναλαμβάνεται, σε αυτήν την περίπτωση όμως Ίντερ και Μίλαν «διέλυσαν» μία παράδοση 52 χρόνων. Το 3/3 για τις ομάδες του Μιλάνου είναι γεγονός, τώρα όμως, μένουν οι δυο τους και κάποιος θα… σπάσει.

Μπορεί η Νάπολι να «κλείδωσε» πέρσι την Serie A, μήνες πριν την ολοκλήρωση της, φέτος όμως φαίνεται πως το ιταλικό πρωτάθλημα θα είναι πιο αμφίρροπο από ποτέ. Ο λόγος; Το Μιλάνο… αντεπιτίθεται.

Milan vs Inter: The tradition, future of the Derby della Madonnina - Sports  Illustrated

Μίλαν και Ίντερ δείχνουν έτοιμες να διεκδικήσουν μέχρι τέλους το φετινό πρωτάθλημα και το αποδεικνύουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο με το 3/3 που έχουν μέχρι στιγμής.

Inter Milan vs AC Milan : Lineups and LIVE updates | Goal.com

Το απόλυτο που έχει σημειώσει έως τώρα το Μιλάνο δεν θα πρέπει να… περάσει ως κάτι απλό ή συνηθισμένο, αντιθέτως είναι τρομερά σπάνιο. Εκτός αν θεωρεί κάποιος τα 52 χρόνια μικρό χρονικό διάστημα…

Πριν πέντε δεκαετίες και… κάτι, τόσος καιρός έχει περάσει από την σεζόν 1971/72, τότε που τόσο η Μίλαν όσο και η Ίντερ στις τρεις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος έκαναν ισάριθμές νίκες. Η σημαντική όμως διαφορά με φέτος είναι πως τώρα θα βρεθούν αντιμέτωποι ο ένας με τον άλλον και αναγκαστικά κάποιος (αν όχι και οι δύο, σε περίπτωση ισοπαλίας) θα… σπάσει.

ipiccy_image_12_1.jpg

Το φετινό ντέρμπι «ντέλλα Μαντονίνα» είναι πολύ νωρίς στην χρονιά αλλά όποιος καταφέρει να βγει νικητής, θα έχει και τον πρώτο λόγο για την συνέχεια. Οι δύο καλύτερες, έως τώρα, ομάδες θα χωρίσουν για άλλη μία φορά το Μιλάνο στα… δύο και η «μάχη» θα γίνει εντός των τεσσάρων γραμμών.

Για την ιστορία το πρωτάθλημα του 1971/72 το κέρδισε η Γιουβέντους, με την Μίλαν να «βολεύεται» στην 2η θέση και την Ίντερ να… κατρακυλάει στην 5η.

1971–72 Juventus FC season - Wikipedia

Μετά από χρόνια «ευθυγραμμίστηκαν πάλι οι πλανήτες» και στο Τζουζέπε Μεάτσα-Σαν Σίρο το ντέρμπι του Μιλάνου θα κρίνει ποια ομάδα θα έχει πραγματοποιήσει καλύτερη εκκίνηση στον… μαραθώνιο της Serie A.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0