Football Talk

Τελικά, μήπως ο Λουίς Ενρίκε ήταν το «πρόβλημα» στην Εθνική Ισπανίας; (video)

Τελικά, μήπως ο Λουίς Ενρίκε ήταν το «πρόβλημα» στην Εθνική Ισπανίας; (video)

Η Ισπανία του Λουίς Ντε Λα Φουέντε κινείται σαν... μαινόμενος ταύρος, «διασύρει» κάθε αντίπαλο στο δρόμο της και αποτελεί μία τελείως διαφορετική ομάδα από αυτή που είχε παρουσιάσει ο… Λουίς Ενρίκε.

Σχετικά Άρθρα

Αναγεννημένη, ευδιάθετη και… απολαυστική στο μάτι. Μερικά επίθετα που θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν την Εθνική Ισπανίας στα δύο τελευταία της παιχνίδια στα προκριματικά του Euro 2024.

Η ομάδα του Ντε Λα Φουέντε φαίνεται ανανεωμένη και με τις νέες του επιλογές στην ενδεκάδα, πείθει εκ νέου μετά από καιρό πως ίσως πρέπει να θεωρείται ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, το ερχόμενο καλοκαίρι στη Γερμανία.

Νίκες με άνεση, πολλά γκολ και ωραίο ποδόσφαιρο για τη «φούρια ρόχα», η οποία επικράτησε με 7-1 εκτός έδρας της Γεωργίας (08/09) και με 6-0 της Κύπρου (12/09). Και στις δύο αναμετρήσεις υπήρχαν κάποιες εμφανείς διαφορές από το σύνολο που παρουσίασε ο Λουίς Ενρίκε στο Μουντιάλ του Κατάρ και αυτές έδωσαν μία… ανάσα στους Ίβηρες.

Η Ισπανία είχε να σκοράρει μαζί του παραπάνω από δύο γκολ σε επίσημο ματς από τον Σεπτέμβριο του 2021 (Γεωργία, 4-0), αλλά με τον νέο της τεχνικό βρήκε δίκτυα 13 φορές σε… δύο παιχνίδια. Τα πρώτα σημάδια βελτίωσης είχαν εμφανιστεί και στη τελική φάση του Nations League, όπου ο Ντε Λα Φουέντε οδήγησε τη χώρα του στην κατάκτηση της διοργάνωσης.

Έπειτα, με μοναδική αρνητική «παρένθεση» την ήττα από την Σκωτία στην 2η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2024 (2-0), η συνέχεια ήταν εξαιρετική και η Ισπανία βελτιώνεται διαρκώς, με τις διαφοροποιήσεις του 62χρονου τεχνικού να έχουν άμεση επίδραση. Επέλεξε να αφήσει εκτός αποστολής τον Ζόρντι Άλμπα και τον Σέρχιο Μπουσκέτς, δύο κομβικούς παίκτες για τον Λουίς Ενρίκε στο δρόμο προς το τρόπαιο του Champions League το 2015 με την Μπαρτσελόνα.

Παράλληλα, έβαλε τον Ρόδρι ως αμυντικό χαφ και όχι ως… στόπερ, όπως έκανε ο Ενρίκε στο τελευταίο ματς στο Παγκόσμιο Κύπελλο απέναντι στο Μαρόκο, ενώ χρησιμοποίησε έναν… κανονικό δεξιό μπακ για την άμυνα (Ντάνι Καρβαχάλ) αντί του Μάρκος Γιορέντε.

Ακόμη, έδειξε πίστη στον Άλβαρο Μοράτα, τον οποίο τοποθέτησε στην κορυφή της επίθεσης και εκείνος τον αποζημίωσε με… χατ-τρικ απέναντι στη Γεωργία, αλλά και εμπιστοσύνη στον Λαμίν Γιαμάλ, με την κρίση του να… δικαιώνεται και τον 16χρονο να γίνεται ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της Ισπανίας.

Αυτές οι αλλαγές της έδωσαν μία νέα πνοή και την έκαναν να μοιάζει ξανά… απειλητική, έπειτα από πολύ καιρό. Παραμένει άγνωστο το εάν εν τέλει ο Λουίς Ενρίκε ήταν το «πρόβλημά» της. Ανεξάρτητα, όμως, ο Ντε Λα Φουέντε απέδειξε πως μπορεί να επαναφέρει τη χώρα του στις περασμένες δόξες της…

Χρήστος Σκούρας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0