Football Talk

Προκριματικά Euro 2024, 6ος όμιλος: Συνεχίζει να σέρνει τον χορό με την πρωτιά το Βέλγιο – Ακολουθούν επιδεικτικά οι Αυστριακοί

Προκριματικά Euro 2024, 6ος όμιλος: Συνεχίζει να σέρνει τον χορό με την πρωτιά το Βέλγιο – Ακολουθούν επιδεικτικά οι Αυστριακοί

Με συνοπτικές διαδικασίες «ξεπέταξε» τους Εσθονούς το Βέλγιο, διατηρώντας την κορύφη. Η Αυστρία δεν άφησε περιθώριο στους Σουηδούς να σκαρφαλώσουν στην δεύτερη θέση, όσο και αν το προσπάθησαν.

Το Βέλγιο παρέμεινε άπιαστο και πλησιάζει όλο και πιο κοντά στην πρόκριση στα τελικά του Euro 2024. Με μια άνετη νίκη (5-0) επί των «sinisärgid» επιβλήθηκαν πριν καλά καλά ξεκινήσει το ματς.

Στο 4’ ο Γιαν Φερτόνχεν, o οποίος έγινε ο πρώτος Βέλγος με 150 συμμετοχές με το Εθνόσημο, εκμεταλλεύτηκε  ένα όμορφα εκτελεσμένο κόρνερ και με μια καρφωτή κεφαλιά κοντά στο σημείο του πέναλτι έστειλε τη μπάλα στην κάτω αριστερή γωνία. Λίγα λεπτά αργότερα, στο 18’, ο Τροσάρ αύξησε το προβάδισμα με ένα σουτ στην πάνω αριστερή γωνία της εστίας ύστερα από πάσα του Λουκάκου.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του Τεντέσκο μπήκε εξίσου δυναμικά. Στο 56’ ο Λουκάκου τσίμπησε την πάσα από τον Μανγκαλά, ξεγέλασε τον αντίπαλο και έριξε ένα αστάματητο σουτ στην κάτω αριστερή γωνία. Δύο λεπτά μετά, στο 58’, σκόραρε εκ νέου και ταπείνωσε την Εσθονία, ενώ ισοφάρισε σε διεθνή γκολ (77) τον Πελέ.

Ο Ντε Κετελάερε έδωσε το τελειωτικό χτύπημα στο 85’ με μια όμορφη ατομική ενέργεια μέσα από την περιοχή στην κάτω αριστερή γωνία του Καρλ Χεν.

Οι «Blågult» έψαξαν απεγνωσμένα τρόπο να σκαρφαλώσουν στην δεύτερη θέση, όμως απογοήτευσαν κόντρα στην ομάδα του Ράνγκνικ. Πολλά τα κόρνερ που πέτυχαν, χωρίς καμία απόδοση. Η Αυστρία, παρότι χαλαρή, απέιλησε περισσότερες φορές χωρίς αποτέλεσμα στην αρχή.

Μπαίνοντας στο δεύτερο ημίχρονο ήταν να μην πάρει μπρος. Στο 53’ ο Πος βρήκε τον Γκρέγκοριτς αμαρκάριστο, ο οποίος με κοντινή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Τρία λεπτά αργότερα, στο 56’, ο Αρναούτοβιτς δέχτηκε την πάσα του Σάμπιτσερ και σούταρε εύστοχα. Στο 69’ και πάλι ο Αρναούτοβιτς σκόραρε με εκτέλεση πέναλτι, στέλνοντας την μπάλα χαμηλά στο κέντρο της εστίας.

Στο 90’ ο Εμίλ Χολμ με ένα όχι και τόσο καλό σουτ βρήκε με κάποιο τρόπο τα δίχτυα και διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0