Football Talk

Σκοράρουν, δεν δέχονται γκολ και... σπάνε ρεκόρ - Ξέρουν τι κάνουν οι Πορτογάλοι! (video)

Σκοράρουν, δεν δέχονται γκολ και... σπάνε ρεκόρ - Ξέρουν τι κάνουν οι Πορτογάλοι! (video)
Με το ευρύ 9-0 επί του Λουξεμβούργου, η Πορτογαλία πήρε τη μεγαλύτερή της νίκη στην ιστορία της. Όταν αρχίζει να σκοράρει πάντως... δύσκολα δέχεται γκολ.

Μία ακόμα νίκη για την Πορτογαλία στα προκριματικά του EURO 2024. Mετά τον αποκλεισμό από το Μαρόκο στο Μουντιάλ του Κατάρ, οι Πορτογάλοι έχουν δώσει έξι παιχνίδια και έχουν επικρατήσει σε όλα, χωρίς να δεχτούν γκολ. Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και το... κερασάκι στην τούρτα ήταν το ματς με το Λουξεμβούργο.

Το πρώτο γκολ μπήκε στο 12΄με τον Ινάσιο, ωστόσο κανείς δεν θα μπορούσε να μαντέψει ότι θα ήταν η μπάλα σχεδόν μόνιμα στα δίχτυα του Μόρις. Η Πορτογαλία κατάφερε να πάρει τη νίκη με το ευρύ 9-0, το οποίο είναι το καλύτερο αποτέλεσμα (από άποψη γκολ) που έχει πάρει στην ιστορία της.

Γενικά οι Πορτογάλοι όταν βρίσκονται σε καλή βραδιά και σκοράρουν πολύ, είναι λες και «μεταμορφώνονται» όλες οι γραμμές της ομάδας και δουλεύουν όλα άρτια. Αυτό γιατί δέχονται γκολ με το... σταγονόμετρο.

Πριν το 9-0 επί του Λουξεμβούργου, η Πορτογαλία είχε πετύχει σε τρία ματς από οχτώ γκολ. Δύο φορές με το Λιχτενστάιν (1994 και 1999) και μία σε φιλικό με το Κουβέιτ το 2003. Σε αυτά τα ματς, δεν είδαν την εστία τους να παραβιάζεται. Αλλά όχι μόνο αυτό. 

Ιστορικά η Πορτογαλία, έχει κερδίσει εφτά φορές, πετυχαίνοντας 7 γκολ. Από όλες αυτές τις φορές, μόλις τις δύο έχει δεχθεί γκολ (από Ρωσία και Ανδόρα). Όταν λοιπόν οι Πορτογάλοι έχουν κέφια επιθετικά, η άμυνα τους γίνεται... τοίχος.

 Παναγιώτης Ραμαντάνης

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0