Football Talk

Ο Φλικ άφησε πίσω του συντρίμμια και η «μάνσαφτ» χρειάζεται τον... Κλοπ της για να τα συμμαζέψει

Ο Φλικ άφησε πίσω του συντρίμμια και η «μάνσαφτ» χρειάζεται τον... Κλοπ της για να τα συμμαζέψει

Η άλλοτε ένδοξη «μάνσαφτ», έχει πιάσει τον… απόπατο. Μια εικόνα επ’ ουδενί αντιπροσωπευτική. Η κρίση στην οποία βρίσκεται εμφανής, ο Φλικ ανήμπορος να την διαχειριστεί. Έκκληση άμεσης βοήθειας και επείγουσα εύρεση προπονητή θα χρειαστεί αν θέλει να δει στον ήλιο μοίρα!

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκεται η Εθνική Γερμανίας, μετά από ένα σερί απογοητευτικών αγώνων. Μια ισοπαλία και τέσσερις ήττες ήταν αρκετές για να τονίσουν την ανικανότητα του Χάνσι Φλικ να εκτελέσει τις στοιχειώδεις αρμοδιότητές του.



Η απόλυσή του έχει αφήσει «ξεκρέμαστη» την οικοδέσποινα χώρα για το Euro 2024, με την αναζήτηση νέου προπονητή να αποτελεί το φλέγον ζήτημα της εβδομάδας.

Γιούλιαν Νάγκελσμαν

222.jpg

Η πιο προφανής, ίσως, λύση. Απολύθηκε μεν από την Μπάγερν Μονάχου τον περασμένο Μάρτιο, όμως θα μπορούσε να θεωρηθεί απλώς η κακιά η ώρα.

Η απόλυση του 36χρονου τεχνικού δεν αναιρεί σε καμία περίπτωση το λαμπρό μυαλό του ανάμεσα σε τόσους προπονητές. Άλλωστε, οι επιτυχίες του στην Χόφενχαϊμ, την Λειψία και την Μπάγερν δικαιολογούν και με το παραπάνω την επιλογή του για αυτή τη θέση.

Εννοείται πως δεν μπορούμε να προβλέψουμε αν οι λεπτομερείς τακτικές του οδηγίες μπορούν να εφαρμοστούν σε διεθνές επίπεδο, όμως το έμφυτο ταλέντο του αυξάνει τις πιθανότητες επιτυχίας του.

Γιούργκεν Κλοπ

444_1.jpg

Ο άνθρωπος είναι γεννημένος για μεγαλεία. Ο παλμός του κόσμου τον παρακινεί να προχωρά μπροστά και ποιος μεγαλύτερος από εκείνον της ίδιας του της χώρας.

Παλαιότερα είχε δηλώσει πως μόνο η αφοσίωση του στους «κόκκινους» θα τον  εμπόδιζε από το να σκεφτεί σοβαρά την θέση στην Εθνική. Το καλοκαίρι σε συνέντευξή του ανέφερε πως θα ήταν τεράστια τιμή να αναλάβει προπονητικά καθήκοντα στη «μάνσαφτ», αλλά δεν μπορεί να παρατήσει ότι έχτισε στην Λίβερπουλ εν μία νυκτί, μην γνωρίζοντας αν θα είναι αντάξιος για την Γερμανία.

Διόλου απίθανο δεν θα ήταν να αναλάβει και τις δύο ομάδες, όμως σαφώς πιο δύσκολο, καθώς διπλές οι αρμοδιότητες, διπλός και ο φόρτος εργασίας. Πολύ εύκολα μπορεί ο συνδυασμός να αποβεί καταστροφικός, γι΄ αυτό πρέπει να ζυγιστεί πρώτα καλά η απόφαση και από τις δύο πλευρές.

Όλιβερ Γκλάσνερ

111_2.jpg

Αποχώρησε από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στο τέλος της σεζόν 2022/23, όπου εντυπωσίασε. Ο 49χρονος τεχνικός οδήγησε την Βόλφσμπουργκ στο Champions League και κέρδισε το Europa League τη σεζόν 2021/22 με τους «αετούς», το πρώτο τους ευρωπαϊκό κύπελλο σε τέσσερις δεκαετίες.

Την περασμένη σεζόν πήγε την Άιντραχτ στον τελικό του DFB Pokal, όπου έχασαν από την Λειψία. Γενικά, έχοντας προπονήσει ομάδες εκτός ελίτ, έχει συνηθίσει να προσαρμόζει την προσέγγισή του βασιζόμενος στους αντιπάλους. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργεί πλήρως οργανωμένες ομάδες και έχει καταστεί δικαίως υπολογίσιμη δύναμη.

Μία προς μία οι επιλογές έχουν θετικές προοπτικές και η τελική απόφαση θα είναι δύσκολη. Θα στραφούν στις τρεις επικρατέστερες οι Γερμανοί ή θα αναζητήσουν την τύχη τους αλλού; Ίδωμεν…

Σουζάννα Μποντίνη

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0