Football Talk

Ντεσάν vs Φέλερ: Από πρωταθλητές Ευρώπης με τη Μαρσέιγ, αντίπαλοι για ένα βράδυ! (video)

Ντεσάν vs Φέλερ: Από πρωταθλητές Ευρώπης με τη Μαρσέιγ, αντίπαλοι για ένα βράδυ! (video)
Ρούντι Φέλερ και Ντιντιέ Ντεσάν, είχαν οδηγήσει τη Μαρσέιγ στην κορυφή της Ευρώπης. Τώρα όμως, θα βρεθούν αντιμέτωποι, έστω και ως προπονητής, για το φιλικό Γερμανία - Γαλλία.

Ο Χάνσι Φλικ δεν κατάφερε να παρουσιάσει ανταγωνιστική την εθνική Γερμανίας. Πολλές συνεχόμενες ήττες και κακή αγωνιστική εικόνα για την ομάδα που θα φιλοξενήσει στη χώρα της το προσεχές EURO. Ο Φλικ αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο της «Μάνσαφτ», με την ομοσπονδία να ψάχνει τον διάδοχό του.

Το δεδομένο είναι ότι για τη φιλική αναμέτρηση με τη Γαλλία (12/09, 22:00), στον πάγκο θα κάτσει ως υπηρεσιακός, ο αθλητικός διευθυντής της Γερμανίας, ο Ρούντι Φέλερ. Ο ίδιος αποκάλυψε, θα είναι το μόνο ματς στη ζωή του που θα κάτσει στον πάγκο της εθνικής.

Πως τα έφερε η μοίρα έτσι όμως και θα βρει απέναντί του, έναν άνθρωπο που είχαν φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης μαζί. Ο λόγος προφανώς για τον Ντιντιέ Ντεσάν, ο οποίος είναι coach στην εθνική Γαλλίας. Δύο πολύ καλοί φίλοι και παλιοί συμπαίκτες, θα βρεθούν αντιμέτωποι για ένα βράδυ.

vol-des.jpg

Το 1993, οι δύο τους είχαν παίξει βασικό ρόλο στο να φτάσει η Μαρσέιγ στην κατάκτηση του Champions League. Η μοναδική φορά που η ομάδα της Μασσαλίας έχει φτάσει στην κατάκτηση του πιο σπουδαίου (συλλογικού) τροπαίου, έχει γίνει με τον Ντεσάμπ αρχηγό και τον Φέλερ να έχει βασικό ρόλο στην κορυφή της επίθεσης.

 

Μπορεί να συνεργάστηκαν για δύο χρόνια στη Μασσαλία (1992-1994), αλλά εκτός από μία γερή φιλία, είχαν αναπτύξει τρομερές συνεργασίες εντός αγωνιστικού χώρου. Το φιλικό στο Ντόρτμουντ ανάμεσα σε Γερμανία και Γαλλία, είναι σίγουρα ιδιαίτερο και για τους δύο και τους ξυπνάει ένδοξες μνήμες από την ποδοσφαιρική τους καριέρα.

Παναγιώτης Ραμαντάνης

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0