Football Talk

Προκριματικά Euro 2024, 10ος Όμιλος: Καταιγιστικοί οι Πορτογάλοι με 9αρα και ρεκόρ - Σκαρφάλωσαν δεύτεροι οι Σλοβάκοι!

Προκριματικά Euro 2024, 10ος Όμιλος: Καταιγιστικοί οι Πορτογάλοι με 9αρα και ρεκόρ - Σκαρφάλωσαν δεύτεροι οι Σλοβάκοι!

Ένα καλό μάθημα αποφάσισαν να δώσουν οι απτόητοι Πορτογάλοι στο… βιαστικό Λουξεμβούργο, σκορπώντας το με 9-0. Αυτή είναι και η πρώτη φορά που οι Ίβηρες στέλνουν εννιά φορές τη μπάλα σε αντίπαλα δίχτυα. Έβαλαν από νωρίς το νερό στο αυλάκι οι Σλοβάκοι, επιτέλους νίκη για τους Ισλανδούς που έπιασαν τους Βόσνιους στην 4η θέση όμως αναζητούν πλέον ένα θαύμα.

Απότομη προσγείωση για το φοβερό και τρομερό Λουξεμβούργο του 10ου ομίλου των προκριματικών του Euro 2024, που μέτρησε το… ανάστημά του κόντρα στους Πρωταθλητές Ευρώπης του 2016 και το τελικό σκορ απέδειξε περίτρανα πως έχει δρόμο ακόμα να διανύσει.

Οι ασταμάτητοι Πορτογάλοι έκαναν ότι ήθελαν τους αντιπάλους τους (9-0) δεν πάτησαν πουθενά φρένο και παραμένουν με εμφατικό τρόπο στην κορυφή, αήττητοι και χωρίς ακόμα να έχει παραβιαστεί η εστία τους (24-0 διαφορά τερμάτων). 

Από δύο γκολ πέτυχαν οι Γκονζάλο Ινάσιο και ο συνονόματός του Ράμος, ενώ δύο φορές βήκε τα αντίπαλα δίχτυα και ο Ντιόγκο Ζότα. Από ένα πέτυχαν οι Όρτα, Μπρούνο Φερνάντες (είχε και 3 ασίστ) και Ζοάο Φέλιξ που ολοκλήρωσε τον πορτογαλικό θρίαμβο στο 88’.

Στη δεύτερη θέση του ομίλου ανέβηκε η Σλοβακία του Σκρίνιαρ. Οι Σλοβάκοι μπήκαν… φουριόζοι στο ματς και σκόραραν τρεις φορές στα πρώτα έξι λεπτά. Αρχικά, στα εννέα δευτερόλεπτα, ο Ντέιβιντ Χάνκο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να δώσει προβάδισμα στους γηπεδούχους, με τον Όντρεϊ Ντούντα να διπλασιάζει το σκορ στο 3’ (2-0).

Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚΡόμπερτ Μακ, έβαλε και αυτός γκολ στο… 6’, και η ομάδα του Φραντσέσκο Καλτσόνα από εκεί και πέρα διαχειρίστηκε το παιχνίδι, ώστε να εξασφαλίσει τους τρεις βαθμούς που την φέρνουν μόνη στη δεύτερη θέση μετά το διασυρμό του Λουξεμβούργου.

Στο τελευταίο ματς του 10ου Ομίλου, οι Βόσνιοι έψαξαν τη νίκη που θα τους κρατούσε ζωνταντούς στο κυνήγι της δεύτερης θέσης, αντ' αυτού όμως φεύγουν από την Ισλανδία με μηδέν εις το πηλίκο. Ο Τζέκο και οι συμπάικτες του ανησύχησαν περισσότερες φορές τα αντίπαλα γκολπόστ παρόλα αυτά ένας παλιός γνώριμός μας, ο Φινμπόγκασον με buzzer beater στο 90+1 έδωσε ικμάδα ελπίδας στους Βόρειους, οι οποίοι όμως τόσο εκείνοι όσο και οι Βόσνιοι που ισοβαθμούς στους 6 βαθμούς, ψάχνουν ένα... θαύμα στις εναπομείνασες αγωνιστικές.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0