Football Talk

Οι 5+1 παίκτες που περιμένει η ΑΕΚ να τη βοηθήσουν περισσότερο στη συνέχεια

Οι 5+1 παίκτες που περιμένει η ΑΕΚ να τη βοηθήσουν περισσότερο στη συνέχεια

Μετά και την απόκτηση του Κάλενς η ΑΕΚ έχει ξανά πληρότητα σε όλες τις γραμμές – Με την επιστροφή στη δράση σε Ελλάδα και Ευρώπη υπάρχουν συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές «κλειδιά» που επιβάλλεται να ανεβάσουν την προσωπική τους απόδοση, προκειμένου να δώσουν στην ομάδα το κάτι παραπάνω – Ανάλυση του BN Sports.

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Το πρώτο μικρό δείγμα αγωνιστικής γραφής για όλες τις ομάδες τη φετινή σεζόν ολοκληρώθηκε. Η ΑΕΚ έδωσε τέσσερα μεγάλα ματς στην Ευρώπη συν δυο στο πρωτάθλημα. Το γενικό συμπέρασμα που βγήκε έως τώρα, σε μία πρόχειρη ανασκόπηση, είναι πως η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα πέτυχε τον πρώτο της στόχο που ήταν να περάσει την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Το πάλεψε στην πορεία με την Αντβέρπ, αλλά δεν τα κατάφερε να μπει στους ομίλους του Champions League, ενώ στο ελληνικό πρωτάθλημα γκέλαρε στη Φιλαδέλφεια με τον Πανσερραϊκό, έχοντας τεράστιες ευκαιρίες και γύρισε το ματς κερδίζοντας τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό, με παίκτη λιγότερο.

Την περασμένη Παρασκευή (08/09) ο Ματίας Αλμέιδα σε μία εφ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στα Σπάτα εξήγησε τα πάντα γι’ αυτό το ξεκίνημα. Το θέμα από εδώ και πέρα είναι η ΑΕΚ να αρχίσει να παρουσιάζεται βελτιωμένη σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο, στα πολλά και κρίσιμα παιχνίδια που έρχονται σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Μετά το τέλος της διακοπής την ΑΕΚ την περιμένει μία σειρά πάρα πολύ δυνατών αγώνων σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα σε Ελλάδα και Europa League. Και μόνο η τριάδα με Ολυμπιακό (εντός) και Μπράιτον, Παναθηναϊκό (εκτός) που έρχεται δείχνει το υψηλό επίπεδο αγωνιστικής δυσκολίας που την περιμένει.

Δεδομένο επίσης έως τώρα είναι πως η ΑΕΚ έχει κάποιους παίκτες της οι οποίοι αυτή την περίοδο δεν είναι σε φουλ φόρμα. Λογικό, μιας και βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της σεζόν. Δεν γίνεται όλοι να είναι φορμαρισμένοι. Υπάρχουν, λοιπόν, ποδοσφαιριστές που είναι «κλειδιά» στην αγωνιστική αρμονία του συνόλου του Αλμέιδα και από τους οποίους η ΑΕΚ περιμένει ατομική βελτίωση και διάρκεια. Πάμε να δούμε ποιοι είναι αυτοί οι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αποδεδειγμένα μπορούν να προσφέρουν πολλά περισσότερα από εδώ και στο εξής:

Τζιμπρίλ Σιντιμπέ:

Ο Γάλλος διανύει τη δεύτερη σεζόν του στην ΑΕΚ και μάλιστα φέτος έβγαλε προετοιμασία, κάτι που δεν είχε κάνει πέρυσι το καλοκαίρι. Η αλήθεια είναι πως στα ματς που έχει παίξει ως τώρα είχε θέματα συγκέντρωσης. Δεν είχε καλές επιστροφές και γενικά έδειχνε εκτός ρυθμού. Αυτόν τον ρυθμό καλείται να τον βρει από εδώ και στο εξής, καθώς είναι πολύ χρήσιμος παίκτης στα σχέδια του Αλμέιδα. Θυμίζουμε πέρυσι ο Γάλλος μπακ πήρε χρόνο να φορμαριστεί. Όταν το έκανε, ειδικά σε ντέρμπι, ήταν από τους καλύτερους της ΑΕΚ! Χρειάζεται ο Αλμέιδα τη βελτίωση του Σιντιμπέ στα μεγάλα ματς που έρχονται…

Νταμιάν Σιμάνσκι:

Στα παιχνίδια που έχει παίξει έως τώρα ο Σιμάνσκι είχε και καλές και κακές στιγμές. Σε όλες τις συμμετοχές του προσπάθησε και έδινε τον καλύτερό του εαυτό. Υπήρχαν όμως σημεία μέσα στους αγώνες που λόγω της εποχής, δεν είχε ουσία στο παιχνίδι του. Πέρυσι, από τον Σεπτέμβρη και μετά όταν ο Πολωνός ξεκίνησε να διανύει την καλύτερη περίοδό του στην ΑΕΚ αγωνιστικά, όλη η ομάδα ανέβηκε! Αποδεδειγμένα μπορεί να προσφέρει περισσότερα. Να έχει καλύτερα και πιο σωστά τρεξίματα στο γήπεδο, να κόβει περισσότερες μπάλες του αντιπάλου, να καλύπτει χώρους, να βοηθά παντού, παίζοντας μπροστά από τα στόπερ. Έχει τεράστια ανάγκη το παιχνίδι της ΑΕΚ τον περσινό σούπερ Σιμάνσκι.

Ορμπελίν Πινέδα:

Ως MVP του περσινού πρωταθλήματος ψηφίστηκε ο Πινέδα – και όχι άδικα. Η ΑΕΚ έδωσε 6,5 εκατ. ευρώ και τον αγόρασε από τη Θέλτα, κάνοντας την πιο ακριβή μεταγραφή όχι μόνο γι’ αυτό το καλοκαίρι μεταξύ όλων των ομάδων, αλλά και την ακριβότερη στην ιστορία της. Όλοι ξέρουμε τι και πόσα μπορεί να προσφέρει ο Μεξικανός σε περισσότερες από μία θέσεις. Προς το παρόν, αν εξαιρέσουμε το πρώτο ημίχρονο του αγώνα με την Αντβέρπ στη Φιλαδέλφεια, δεν έχουμε δει τον περσινό Πινέδα. Θέλει κι αυτός το χρόνο του. Με την επιστροφή η ΑΕΚ περιμένει από τον Μεξικανό να γίνει πιο επιδραστικός στο παιχνίδι της ομάδας και να αποκτήσει μεγαλύτερη διάρκεια. Την χρειάζεται η ομάδα…

Ροδόλφο Πισάρο:

Ο Μεξικανός εννοείται ότι χρειάζεται χρόνο προσαρμογής. Και τον έχει. Ο Αλμέιδα σταδιακά τον έχει χρησιμοποιήσει σε κάποια από τα πρώτα παιχνίδια, όμως εννοείται τον υπολογίζει πολύ περισσότερο για τη συνέχεια. Ο Πισάρο είναι παίκτης που όταν φτάσει στο 100% είναι ικανός να κάνει τη διαφορά! Και προς αυτή την κατεύθυνση δουλεύει.

Έκι Πόνσε:

Μετά τον Πινέδα, ο Πόνσε ήταν η πιο ακριβή φετινή μεταγραφή της ΑΕΚ. Ξαφνικά ο Αργεντινός μπήκε στα… βαθιά, μετά τον τραυματισμό του Λιβάι Γκαρσία στο 30’ του πρώτου αγώνα με την Αντβέρπ. Έπαιξε και στη ρεβάνς με τους Βέλγους, έπαιξε και στον Βόλο. Στις έως τώρα συμμετοχές του προσπάθησε μέσα στο γήπεδο, όμως φάνηκε κι αυτός πως χρειάζεται χρόνο να μπει στα αγωνιστικά «παπούτσια» που έχει φορέσει ο Αλμέιδα στην ΑΕΚ. Παιχνίδι με παιχνίδι, προπόνηση με την προπόνηση ο Πόνσε πρέπει κι αυτός να γίνει πιο επιδραστικός και ουσιαστικός στο παιχνίδι της ΑΕΚ.

Αυτοί λοιπόν, είναι οι πέντε παίκτες της ΑΕΚ που, κατά την άποψή μας, η ομάδα χρειάζεται την άμεση αγωνιστική τους άνοδο. Γενικά, αρκετοί είναι οι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έως τώρα δεν έχουν φτάσει στα περσινά τους στάνταρ και πρέπει να ανέβουν ένα σκαλί παραπάνω. Οι παραπάνω πέντε ωστόσο, μπορεί να γίνουν κομβικοί στο παιχνίδι της ομάδας, ανεβαίνοντας περισσότερα… σκαλιά. Είναι ικανοί να προσφέρουν πολλά παραπάνω…

Ο ερχομός του Κάλενς

Για την ΑΕΚ από εδώ και στο εξής θα υπάρχει και ένας έξτρα παίκτης. Είναι η τελευταία μεταγραφή της Ένωσης. Πρόκειται για τον Περουβιανό διεθνή στόπερ Κάλενς, ο οποίος θα μπει κι αυτός στην αγωνιστική εξίσωση του Ματίας Αλμέιδα. Χρειαζόταν και είχε ανάγκη η ΑΕΚ από την απόκτηση ενός στόπερ κι αυτός ήρθε. Πλέον η πρωταθλήτρια Ελλάδας έχει πληρότητα σε όλες τις θέσεις με δυο ή και περισσότερους παίκτες! Εννοείται πως ο 31χρονος στόπερ θέλει επίσης χρόνο προσαρμογής. Έρχεται για να παλέψει για μία θέση στην 11άδα. Αριθμητικά θα βοηθήσει και θα δώσει ανάσες σε παίκτες που θα σηκώσουν το «κουπί» στα πρώτα σερί παιχνίδια. Ποιοτικά θα τον δούμε πως θα ανταποκριθεί στους αγώνες που θα κληθεί να αγωνιστεί και με γνώμονα ότι έρχονται πολλά παιχνίδια δεν θα αργήσει η στιγμή που ο Κάλενς θα κάνει ντεμπούτο με τη φανέλα της ΑΕΚ στα ματς της Ελλάδας, καθώς θυμίζουμε στα ευρωπαϊκά δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0