Football Talk

To... πράσινο ταμείο των προκριματικών, με Σπόραρ στο επίκεντρο! (video)

To... πράσινο ταμείο των προκριματικών, με Σπόραρ στο επίκεντρο! (video)

Τα προκριματικά EURO ολοκληρώθηκαν στην διακοπή του Σεπτέμβρη, με τον Παναθηναϊκό να μετράει επτά απόντες στο Κορωπί. Ο Αντράζ Σπόραρ κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ στα ίδια βήματα ακολούθησε και ο Φίλιπ Μλαντένοβιτς.

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Προκριματικά EURO για τον μήνα Σεπτέμβριο τέλος και κάθε… κατεργάρης στον πάγκο του. Οι πολλές απουσίες για εθνικές ομάδες τα τελευταία χρόνια δεν ήταν συνηθισμένες στον Παναθηναϊκό, καθώς οι ποιοτικοί και παράλληλα διεθνείς ποδοσφαιριστές έλειπαν από το «πράσινο» ρόστερ.

Σήμερα μετά από δύο χρονιές με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο πάγκο της ομάδας, ο Παναθηναϊκός ξεκινάει την τρίτη του χρονιά με τον Σέρβο στα ηνία και έχει αρχίσει να μετράει απόντες τις μέρες των εθνικών ομάδων. Πιο συγκεκριμένα, σε αυτή τη διακοπή του πρωταθλήματος έλειψαν επτά ποδοσφαιριστές από το Κορωπί και τις προπονήσεις του Τριφυλλιού. Οι Σλοβένοι: Αντράζ Σπόραρ, Άνταμ Τσέριν και Μπέντζαμιν Βέρμπιτς, οι Σέρβοι: Φίλιπ Τζούριτσιτς και Φίλιπ Μλαντένοβιτς, ο Ισλανδός: Χόρντουρ Μάγκνουσον και φυσικά ο Έλληνας Φώτης Ιωαννίδης, είναι οι ποδοσφαιριστές από τους οποίους θα μπούμε στη διαδικασία να κάνουμε τον απολογισμό τους για τα παιχνίδια με τις εθνικές τους ομάδες.

Το ταμείο

Ας ξεκινήσουμε από τους αριθμητικά ισχυρότερους Σλοβένους. Δύο ήταν οι αναμετρήσεις της εθνικής ομάδας της Σλοβενίας, την Πέμπτη (7/9) με την Βόρειο Ιρλανδία εντός έδρας και την Κυριακή (10/9) με τον Άγιο Μαρίνο εκτός έδρας. Το αποτέλεσμα ήταν νικηφόρο και στις δύο αναμετρήσεις. Στο πρώτο παιχνίδι η παρουσία των παικτών του Παναθηναϊκού ήταν έντονη και με καλές εντυπώσεις, αφού κέντρισαν το ενδιαφέρον του κοινού. Ο Αντράζ Σπόραρ σκόραρε εις διπλούν, ενώ ο Άνταμ Τσέριν μοίρασε μια ασίστ και έβαλαν και οι δύο το λιθαράκι τους για να διαμορφωθεί το τελικό 4-2 υπέρ των γηπεδούχων. Σε ότι αφορά το δεύτερο ματς οι φιλοξενούμενοι δεν δέχτηκαν γκολ, καθώς ο Άγιος Μαρίνος είναι ο ουραγός της βαθμολογίας στον όμιλο και δεν έχει καταφέρει να σκοράρει, ούτε να πάρει κάποιο βαθμό σε κανένα από τα 6 πραγματοποιημένα παιχνίδια που έχουν δώσει. Την εντύπωση και σε αυτό το παιχνίδι από τους παίκτες των «πράσινων» την κέρδισε ο Σπόραρ με δύο μοιρασμένες ασίστ μέσα σε έξι λεπτά (61’ και 67’). Το γεγονός αυτό μόνο χαμόγελα μπορεί να φέρει στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού, αφού ο Σλοβένος πέρασε δύσκολο ψυχολογικό κομμάτι μετά την χαμένη ευκαιρία στο παιχνίδι της Πορτογαλίας απέναντι στην Μπράγκα. Ο Μπέντζαμιν Βέρμπιτς πήρε χρόνο συμμετοχής μόλις 22’ στον δεύτερο αγώνα, καθώς ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό και έμεινε εκτός αποστολής στην πρώτη αναμέτρηση και έκανε προπόνηση σε χαμηλό τέμπο. Πρόσημο θετικό από Σλοβενία.

Συνεχίζουμε με τους Σέρβους της ομάδας, τον Μλαντένοβιτς και τον Τζούριτσιτς. Για τον δεύτερο δεν μπορούμε να πούμε οτιδήποτε, αφού ταλαιπωρούταν και αυτός από έναν τραυματισμό, ο οποίος τον κράτησε για αποκατάσταση στο Κορωπί. Δύο τα παιχνίδια και για την εθνική Σερβίας (τις ίδιες ημέρες με τη Σλοβενία) με τον αριστερό μπακ του Τριφυλλιού να περνάει στον αγωνιστικό χώρο στο 46ο λεπτό της αναμέτρησης, κόντρα στην Ουγγαρία, την οποία δεν κατάφεραν να κερδίσουν και ηττήθηκαν σε σκορ 2-1. Η παρουσία του Μλαντένοβιτς δεν είχε πολλά να μας δώσει στο συγκεκριμένο παιχνίδι, σε αντίθεση με την δεύτερη αναμέτρηση της Σερβίας, απέναντι στην Λιθουανία εκεί όπου ο Φίλιπ έδωσε δύο πάσες πάρε-βάλε στον Μίτροβιτς, ο οποίος τα μετουσίωσε και σε γκολ. Έτσι ο ακραίος μπακ του Παναθηναϊκού «έλαμψε» με τη σειρά του συμβάλλοντας ιδιαίτερα στο 3-1 υπέρ της ομάδας του.

Σειρά παίρνει ο Χόρντουρ Μάγκνουσον, ο οποίος αγωνίστηκε στο παιχνίδι της Ισλανδίας με το Λουξεμβούργο για τον οποίο ο απολογισμός δεν είναι θετικός. Ο κεντρικός αμυντικός του Τριφυλλιού βρέθηκε αρκετές φορές στις οποίες δεν είχε σωστές τοποθετήσεις και ουσιαστικά ήταν εκτός της θέσης. Ανασταλτικά δεν κατάφερε να συνεισφέρει στην ομάδα με αποτέλεσμα οι αντίπαλοι να παίρνουν τη νίκη με 3-1. Ο τρόπος ο οποίος χρησιμοποιεί τον Μάγκνουσον ο προπονητής της εθνικής ομάδας της Ισλανδίας στο επιθετικό κομμάτι το έχουμε δει να συμβαίνει και στον Παναθηναϊκό, δηλαδή να βγάζει μεγάλες μπαλιές στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας. Κομμάτι το οποίο ο ψηλός στόπερ είναι ιδιαίτερα ικανός και καλός, στο συγκεκριμένο παιχνίδι όμως κατάφερε να περάσει μόλις 2 φορές την μπάλα μπροστά, από τις 12 που προσπάθησε συνολικά. Αποκορύφωμα της αρνητικής του παρουσίας, ήταν η κόκκινη κάρτα που δέχτηκε στο δεύτερο ημίχρονο αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες και δεν θα αγωνιστεί στο παιχνίδι της Δευτέρας (11/9) με την Βοσνία.

Στα της Ελλάδας τώρα και τον Φώτη Ιωαννίδη, ο σέντερ φορ των «πράσινων» αγωνίστηκε μόνο στο παιχνίδι της Κυριακής με το Γιβραλτάρ στην OPAP Arena, μπαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο στο 70ο λεπτό. Συνεπώς η παρουσίας του διήρκησε μονάχα 20 λεπτά. Το παράδοξο όμως είναι πως ο Γκουστάβο Πογιέτ τον χρησιμοποίησε ως εξτρέμ, ενώ ο ποδοσφαιριστής έχει να αγωνιστεί εκεί από εποχές… Μπόλονι. Ο νεαρός επιθετικός δεν έκανε κάτι αξιοσημείωτο, οπότε δεν μπορεί να αναφερθεί κάτι!

Τα προκριματικά αυτά αφήνουν γλυκόπικρη γεύση για τους παίκτες του Παναθηναϊκού, καθώς τα θετικά που μπορούμε να σταθούμε στο αγωνιστικό κομμάτι είναι η επάνοδος του Σπόραρ στα γκολ και οι δύο φοβερές ασίστ του Μλαντένοβιτς.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0