Football Talk

Εθνική Αλβανίας: Ο «κοκκινόμαυρος εφιάλτης» που άφησε… άυπνο μέχρι και τον Σάντος! (video)

Εθνική Αλβανίας: Ο «κοκκινόμαυρος εφιάλτης» που άφησε… άυπνο μέχρι και τον Σάντος! (video)

Η τεράστια έκπληξη των φετινών προκριματικών για το EURO 2024, η Αλβανία, εξακολουθεί να σαρώνει απέναντι σε ομάδες-φαβορί για την πρόκριση. Η πολύ καλά «κουρδισμένη μηχανή» του Σιλβίνιο με πρωταγωνιστές τους Ασάνι και Μπαϊράμι μετά τη νίκη επί των Πολωνών αποδεικνύει ότι ήρθε για να μείνει.  

Σχετικά Άρθρα

Τί κάνει η Αλβανία σε αυτά τα προκριματικά; Οι παίκτες του Σιλβίνιο έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος των ομάδων του 5ου ομίλου, υποχρεώνοντας ακόμα και την πολύ υπολογίσιμη Πολωνία σε μία ήττα που θα κάνει καιρό να ξεχάσει.

Ο Φερνάντο Σάντος είδε την πόρτα της εξόδουμετά το ταπεινωτικό 0-2 που υπέστησαν στα Τίρανα (10/9), με τους Αλβανούς να βρίσκονται πλέον στην κορυφή της βαθμολογίας του γκρουπ τους, χωρίς να… βλέπουν πιά κανέναν.

Οι Βαλκάνιοι παραμένουν αήττητοι στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια τους, με τον συνολικό αριθμό γκολ που έχουν σημειώσει στο διάστημα αυτό να ανέρχεται στα εννέα. Τα δύο «πολυβόλα» της ομάδας, οι Ασάνι και Μπαϊράμι έχουν πάρει πατριωτικά την υπόθεση της πρόκρισης, ωστόσο ο δρόμος μέχρι αυτό το σερί δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα…

Ο πρώην παίκτης της Παρτιζάν, την περασμένη χρονιά δεν είχε καν εκπροσωπήσει την χώρα της Αλβανίας στις διεθνείς υποχρεώσεις της, μιάς και δεν βρισκόταν κάν στις κλήσεις του τότε ομοσπονδιακού, Έντι Ρέγια. Ο Ασάνι «κατέφυγε» στη Βόρεια Μακεδονία, όπως πολλοί άλλοι συμπατριώτες του που έμειναν εκτός Εθνικής, και τη φετινή χρονιά έχει βαλθεί να αποδείξει στον πρώην τεχνικό το πόσο λάθος έκανε.

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς το γκολ που ο 27χρονος έβαλε στους Πολωνούς, με τον πολύπειρο Σέζνι να μένει ξεκρέμαστος μετά το άπιαστο σουτ του Αλβανού επιθετικού με το οποίο άνοιξε το σκορ. Σίγουρα το γκολ της ζωής του, σε ένα παιχνίδι που η ομάδα του είχε το πάνω χέρι σε όλο το 90λεπτο.

Από την άλλη, ο 24χρονος μέσος της Σασουόλο, Νεντίμ Μπαϊράμι, με κάθε ευκαιριά «καθαρίζει» για τους Αλβανούς έχοντας ήδη τρία γκολ και μία ασίστ σε μόλις επτά παιχνίδια.

Πόσο δύσκολο είναι να εξαφανίσεις εντελώς τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι από το γήπεδο; Για τους παίκτες του Σιλβίνιο, ωστόσο, δεν ήταν καθόλου ακατόρθωτο μιάς και δεν άφησαν τον στράικερ της Μπάγερν Μονάχου να σκοράρει ούτε μία φορά. Ο μοναδικός Πολωνός που τους έχει «πληγώσει» τα τελευταία δύο χρόνια, είναι ο άλλοτε παίκτης του ΠΑΟΚ, Κάρολ Σβιντέρσκι!

Μία πολύ καλά φορμαρισμένη ομάδα, μία ήρεμη δύναμη με συνοχή και στόχο. Αυτή είναι η Αλβανία των προκριματικών του EURO 2024. Είναι ξεκάθαρο πως ο Βραζιλιάνος προπονητής με την αρμάδα του έχουν βρει την συνταγή της επιτυχίας και με κίνητρο την τεράστια θέληση για το εισιτήριο που θα τους στείλει στη Γερμανία, έχουν γίνει ο «κακός δαίμονας» όμαδων που άλλοτε… σάρωναν στα ευρωπαικά γήπεδα.

 

Βασιλική Μπαρτζιώτη

www.bnsports.gr

    

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0