Football Talk

Έπρεπε να περάσουν 123 χρόνια και ένας Χάνσι Φλικ για να γίνει… απόλυση στην Εθνική Γερμανίας

Έπρεπε να περάσουν 123 χρόνια και ένας Χάνσι Φλικ για να γίνει… απόλυση στην Εθνική Γερμανίας

Ο Χάνσι Φλικ γράφει με «μαύρα» γράμματα το όνομα του στα βιβλία της ιστορίας. Μοναδική απόλυση προπονητή της Εθνικής Γερμανίας από την ίδρυση της πριν από έναν αιώνα και… κάτι.

Οι φιλικές αναμετρήσεις είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για τους προπονητές να δοκιμάσουν καινούργια πράγματα και να δουν πως θα μεταφερθούν από την προπόνηση στον αγωνιστικό χώρο. Επομένως μία κακή εμφάνιση σε τέτοιου είδους παιχνίδια σπάνια μπορεί να «κοστίσει» στους ποδοσφαιριστές ή και τον προπονητή.

 Για την Γερμανία η ήττα με 4-1 από την Ιαπωνία όμως ήταν αρκετή για να απολύσουν τον «καπετάνιο» της ομάδας, για πρώτη φορά στα 123 χρόνια της γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Για να μην είμαστε όμως άδικοι, η βαριά… καμπάνα από τους Ιάπωνες ήταν το «κερασάκι» σε μία κακοφτιαγμένη τούρτα που ο Χάνσι Φλικ φαινόταν να μην μπορεί να διαχειριστεί. Άλλωστε πότε θυμάστε εσείς την Εθνική Γερμανίας να κάνει πέντε συνεχόμενα μη νικηφόρα αποτελέσματα; Ακόμη και σε φιλικά.

Οι υπεύθυνοι του ομοσπονδιακού τμήματος έφτασαν στα όρια τους. Με το EURO να πλησιάζει και την Γερμανία να «σέρνεται» το άγχος είναι μεγάλο, καθώς ας μην ξεχνάμε πως είναι και η διοργανώτρια.

Μαζί με την κάκιστη εικόνα στο Μουντιάλ του Κατάρ (αποκλεισμός από την φάση των ομίλων) ο Φλικ θα έχει να «κουβαλάει» για πάντα μαζί του ένα ιστορικά αρνητικό ρεκόρ.

Σε μία χώρα που το «trust the process» έχει γίνει τρόπος ζωής, καθώς μέχρι τον Φλικ, οι προπονητές της Γερμανίας καθόντουσαν μέσο όρο στον πάγκο της για 9,5 χρόνια, τα μόλις δύο που έμεινε ο Χάνσι μοιάζουν… μηδαμινά.

Image

Οι 10 προκάτοχοι της θέσεις αυτής είχαν αποχωρίσει είτε οικειοθελώς από το συγκεκριμένο  πόστο, είτε απλώς μετά την λήξη του συμβολαίου τους. Ο Φλικ έχει την «τιμή» να είναι ο πρώτος που στο βιογραφικό του θα γράφει την λέξη… απόλυση.

Ο πρώην τεχνικός της Μπάγερν Μονάχου έγινε μόλις ο δεύτερος με τα λιγότερα παιχνίδια στην Εθνική ομάδα (25). Μοναδικός που τον «ξεπέρασε» είναι ο Έριχ Ρίμπεκ με 24.

Το μέλλον της Γερμανίας δείχνει αβέβαιο και ούσα η οικοδέσποινα του EURO 2024, η ανάγκη για μία δραστική αλλαγή ήταν μεγάλη και αυτή εν τέλει ήρθε. Όπως αποδεικνύεται δεν απολύουν συχνά τους προπονητές τους οι Γερμανοί ή μάλλον… ποτέ. Ο Χάνσι Φλικ αποτελεί η μοναδική εξαίρεση σε έναν αδιάσπαστο κανόνα.  

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0