Football Talk

Ελλάδα - Γιβραλτάρ 5-0: Καθάρισε με «πεντάρα» και... φουλάρει για Ιρλανδία! (video)

Ελλάδα - Γιβραλτάρ 5-0: Καθάρισε με «πεντάρα» και... φουλάρει για Ιρλανδία! (video)
Το σόου των ΠέλκαΜαυροπάνου και Μασούρα «σφράγισε» την... πεντάρα της Εθνικής Ελλάδας κόντρα στο Γιβραλτάρ (10/09, 5-0) και πλέον, στρέφει το βλέμμα της στον πρώτο από τους τρεις τελικούς που έρχονται!

Η Ελλάδα έκανε το... χρέος της κόντρα στο Γιβραλτάρ (10/09, 5-0) στην OPAP Arena! Με διάθεση, ωραίο ποδόσφαιρο και πέντε γκολ, πήρε το «τρίποντο» και... γεμίζει τις μπαταρίες της, για το ματς στην Ιρλανδία (13/10, 21:45). Το πρώτο must win ματς που έχει μπροστά της, στον «δρόμο» για το EURO 2024, μέσω του 2ου προκριματικού ομίλου.

Πέλκας (9'), Μαυροπάνος (23', 83') και Μασούρας (70' 90+1') τα γκολ για την Ελλάδα, σε ένα ματς που ο Βλαχοδήμος είχε ρόλο «θεατή». Εξαιρετική εμφάνιση από τον μεσοεπιθετικό της Μπασακσεχίρ, που ολοκλήρωσε το ματς με γκολ και ασίστ, ενώ ο κεντρικός αμυντικός της Γουέστ Χαμ, βρήκε για πρώτη φορά δίχτυα με τη φανέλα της Εθνικής!

Στους 9 βαθμούς το σύνολο του Γκουστάβο Πογέτ, όσους έχει και η Ολλανδία, αλλά έχοντας παίξει ένα ματς λιγότερο.

Παράλληλα, με την «πεντάρα» η Εθνική γύρισε στις 17 Νοεμβρίου του 2007, στο τελευταίο της 5-0, σε επίσημο ματς, στην τότε αναμέτρηση με τη Μάλτα, για τα προκριματικά του EURO 2008.



Από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, η Ελλάδα έδειξε διάθεση να κυριαρχήσει στο ματς. Είχε την κατοχή της μπάλας, τον απόλυτο έλεγχο των κινήσεων και «άνοιξε» το σκορ πολύ νωρίς.

Μόλις στο 9ο λεπτό, ο Μπουχαλάκης βρήκε τον Γιαννούλη στην «πλάτη» της άμυνας, με εξαιρετική μπαλιά. Αυτός έκανε το γύρισμα στο ύψος της μικρής περιοχής και παρά την προσπάθεια του αντίπαλου γκολκίπερ να απομακρύνει, ο Πέλκας που ακολούθησε τη φάση, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.


Η Εθνική συνέχισε να πιέζει, για να βρει κι ένα δεύτερο γκολ. «Προειδοποίησε» με το σουτ στην κίνηση του Χατζηδιάκου στο 12' και στο 23ο λεπτό, έκανε το 2-0 με τον έτερο στόπερ της.

Ο Πέλκας από εκτελεστής έγινε δημιουργός. Από δική του εκτέλεση κόρνερ, ο Μαυροπάνος έκανε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και έδωσε προβάδισμα «ασφαλείας». Παράλληλα, όμως, σημείωσε το πρώτο του γκολ με τη «γαλανόλευκη».


Το τρίτο γκολ λίγο έλειψε να έρθει άμεσα. Ο Ρότα έφτασε μία... ανάσα από το πρώτο του γκολ με την Εθνική Ελλάδας, αλλά ο Κόλεϊνγκ του είπε «όχι» στο 32'.

Πέντε λεπτά αργότερα (37'), ο Φούντας βρήκε δίχτυα με εντυπωσιακό γυριστό σουτ, ωστόσο ο VAR ακύρωσε το γκολ, ως οφσάιντ.


Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος. Η Ελλάδα έβγαζε διάθεση στο παιχνίδι της και στο 51ο λεπτό, παραλίγο να έχουμε το γκολ της... σεζόν!

Ο Δημήτρης Πέλκας εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, η μπάλα πήρε τροχιά προς την εστία, αλλά το δοκάρι του στέρησε ένα υπέροχο γκολ.


Εν τέλει, ήρθε στο 70'. Ο Μασούρας επωφελήθηκε από μία λανθασμένη πάσα της άμυνας του Γιβραλτάρ, «κουβάλησε» την μπάλα για κάποια μέτρα, σούταρε εντός περιοχής και έκανε το 3-0. Ο δείκτης του σκορ, όμως, έμελλε να ανέβει κι άλλο.

Στο 83ο λεπτό, ο Ντίνος Μαυροπάνος σκόραρε ξανά με κεφαλιά, ενώ στο 90+1', ο Μασούρας «υπέγραψε» το 5-0, ως τελικό σκορ της αναμέτρησης.




Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ελλάδα (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος, Ρότα (84' Χατζηγιοβάνης), Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Γιαννούλης, Μπουχαλάκης (68' Παπανικολάου), Μπακασέτας, Πέλκας (84' Αλεξανδρόπουλος), Μασούρας, Φούντας (68' Ιωαννίδης), Παυλίδης (68' Γιακουμάκης).

Γιβραλτάρ (Χούλιο Ρίμπας): Κόλεϊνγκ, Χάρτμαν (85' Μπαντρ), Μπρίτο, Τσιπολίνα, Μουέλχι (90' Σάντος), Τζόλεϊ, Πόσο (90' Κασιάρο), Σέρτζεαντ, Ρόναν, Γουόκερ, Ντε Μπαρ.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0