Football Talk

Η Ελλάδα του Πογέτ μπαίνει πάντα... φορτσάτη στο «σπίτι» της (video)

Η Ελλάδα του Πογέτ μπαίνει πάντα... φορτσάτη στο «σπίτι» της (video)

Η Εθνική μας ομάδα βρίσκει δίκτυα από νωρίς με τον Δημήτρη Πέλκα (9') απέναντι στο Γιβραλτάρ και επιβεβαιώνει την διάθεση με την οποία μπαίνουν οι παίκτες μας στον αγωνιστικό χώρο, υπό τις οδηγίες του Γκουστάβο Πογέτ στα εντός έδρας παιχνίδια.

Ο Γκουστάβο Πογέτ έχει αναφερθεί πολλές φορές στο πως οι ποδοσφαιριστές του θέλει να μπαίνουν δυνατά στο ματς από την πρώτη στιγμή. Και αυτό επιβεβαιώνεται και από την... στατιστική. Ο Δημήτρης Πέλκας σκοράρει για την Ελλάδα απέναντι στο Γιβραλτάρ στο 9ο λεπτό στην OPAP Arena, για τα προκριματικά του Euro 2024, και «χαράζει» τον δρόμο για τη νίκη από νωρίς, μπροστά στον κόσμο της.

Κάτι ανάλογο έχει συμβεί σε τέσσερις από τις πέντε εντός έδρας αναμετρήσεις της μας υπό την καθοδήγηση του Ουρουγουανού, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να στέλνει την μπάλα στα δίκτυα μέχρι και το 15ο λεπτό.

Οι παίκτες του Πογέτ εισέρχονται στο γήπεδο με την διάθεση την οποία απαιτεί και ο κόσμος «σπρώχνει» την ομάδα μας προς το γκολ. Η μοναδική φορά που κάτι τέτοιο δεν συνέβη, ήταν στο παιχνίδι κόντρα στο Κόσοβο που διεξήχθη στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, όπου εκεί, βέβαια, η Ελλάδα χρειαζόταν μόλις τον βαθμό της ισοπαλίας για να εξασφαλίσει την 1η θέση στον όμιλό της στο UEFA Nations League.

Από εκεί και πέρα, ο Πέλκας έχει σκοράρει ξανά πριν συμπληρωθεί ένα... τέταρτο αγώνα, απέναντι στη Βόρεια Ιρλανδία στο γήπεδο «Γ. Καμάρας». Τα άλλα δύο γκολ είχαν προέλθει από τον Τάσο Μπακασέτα με την Κύπρο και με πέναλτι απέναντι στην Ιρλανδία.

Χρήστος Σκούρας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0