Football Talk

Μία Σκωτία για… φίλημα πηγαίνει «τρένο» στο EURO 2024 (video)

Μία Σκωτία για… φίλημα πηγαίνει «τρένο» στο EURO 2024 (video)

Η Σκωτία στα προκριματικά του EURO 2024 βγάζει «φωτιές» και δείχνει αποφασισμένη πως θα πάρει το εισιτήριο για την τελική φάση της διοργάνωσης, στην Γερμανία. Και πως να μην τα καταφέρει άλλωστε με το απόλυτο 5/5;

Σε έναν όμιλο με το «μεγαθήριο» την Ισπανία και την πολλά υποσχόμενη Νορβηγία των Χάαλαντ και Όντεγκαρντ, η Σκωτία ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του EURO 2024 ως το… αουτσάιντερ.

Τελικά όπως φαίνεται οι Σκωτσέζοι δεν υπολογίζουν ούτε σε ρόστερ ούτε σε βιογραφικά και έκαναν «όπα» ολόκληρο τον όμιλο, διατηρώντας το απόλυτο στις πέντε πρώτες αγωνιστικές.

Αδιαμφησβήτητος ήρωας είναι ο Σκοτ ΜακΤόμινεϊ, καθώς σε αυτά τα προκριματικά έχει παρουσιάσει ένα πρόσωπο που κανείς δεν ήξερε πως είχε μέσα του, αυτό του σκόρερ. Ο χαφ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετράει ήδη έξι γκολ ενώ με εξαίρεση την πρεμιέρα απέναντι στην Κύπρο, έχει αγωνιστεί σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια βασικός.

Highlight αποτελεί η «χρυσή» του εμφάνιση απέναντι στην Ισπανία που πέτυχε και τα δύο γκολ της αναμέτρησης χαρίζοντας μία ιστορική νίκη στην χώρα του (2-0). Δεν είναι και λίγα τα 39 χρόνια που είχαν οι «φούριας ρόχας» να ηττηθούν από τους Σκωτσέζους.

Με 12 γκολ ενεργητικό και μόλις ένα παθητικό η ομάδα του Στιβ Κλαρκ αφήνει πολλές… υποσχέσεις για το μέλλον.



Άγγελος Κρεμαστός 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0