Football Talk

Αστοχία, ατολμία και... ψυχραιμία: Πρώτη διακοπή, πρώτα «καμπανάκια» για το Big-5! (video)

Αστοχία, ατολμία και... ψυχραιμία: Πρώτη διακοπή, πρώτα «καμπανάκια» για το Big-5! (video)
Μικρό το δείγμα γραφής στη φετινή σεζόν, αλλά υπάρχουν «μουτζούρες» στα ρόστερ ή τις εμφανίσεις των ΑΕΚ, Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ και Άρη, που βγάζουν... μάτι!
Άλλοι την ήθελαν περισσότερο, άλλοι λιγότερο, αλλά όλοι, έχουν ήδη στο μυαλό τους, τι χρειάζεται να αλλάξουν με το τέλος της διακοπής, λόγω εθνικών ομάδων.

ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Άρης, «άκουσαν» τα πρώτα... καμπανάκια να χτυπούν. Είτε εντός συνόρων, είτε εκτός.

Οι δύο εβδομάδες, σαφώς και δεν αρκούν για να διορθωθούν τα πάντα. Αν ο καθένας από το Big-5, ωστόσο, μπορούσε να επιλέξει την προσθήκη μίας... πινελιάς, δεν θα χρειαζόταν πολλή σκέψη.

*Οι ομάδες παρουσιάζονται/αναφέρονται, βάσει της θέσης του στη βαθμολογία της Stoiximan Super League, της περασμένης σεζόν.


ΑΕΚ: «Αγκάθι», οι χαμένες ευκαιρίες


Το γεγονός πως έχει βρεθεί πίσω στο σκορ και στα έξι ματς που έδωσε έως τη διακοπή, ίσως φαντάζει ως το Νο.1 πρόβλημα. Στα ίδια ματς, όμως, αν μετουσίωνε σε γκολ, έστω τις μισές ευκαιρίες από αυτές που δημιούργησε, θα είχε κάνει το 6/6 στις νίκες!

Η περσινή, επιθετική, τακτική προσέγγιση της ΑΕΚ δεν άλλαξε. Δέχεται φάσεις και θα συνεχίσει να δέχεται, αλλά το κυριότερο πρόβλημά της, δεν ήταν τα εις βάρος της γκολ, αλλά η δυσκολία της στο σκοράρισμα.

Λίγο η διακοπή, λίγο η επαναφορά του Λιβάι Γκαρσία στη διάθεση του Ματίας Αλμέιδα, ίσως αλλάξουν τα δεδομένα.

Παναθηναϊκός: Κάπου, χρειάζεται και ρίσκο


Το περσινό αγωνιστικό μοντέλο του Παναθηναϊκού, έχει όλα τα απαραίτητα υλικά για να εξελιχθεί. Όχι να «χαλάσει» ό,τι έχτισε, αλλά να αποκτήσει περισσότερες λύσεις.

Θα υπάρξουν ματς, όπου οι συνθήκες ή οι ανάγκες, θα απαιτούν μεγαλύτερο ρίσκο, με την αμυντική προσήλωση, να περνά σε δεύτερη μοίρα. Όπως ήταν για παράδειγμα, η ρεβάνς στο ΟΑΚΑ με την Μπράγκα.

Ο Παναθηναϊκός «καιγόταν» για το γκολ, δεν πήρε όσα ρίσκα θα μπορούσε για να το βρει, φοβούμενος μήπως σκοράρουν πρώτοι οι Πορτογάλοι και εν τέλει, δεν το απέφυγε.

Κανείς δεν θα μάθει, για παράδειγμα, τι θα γινόταν αν ο Ιωαννίδης παρέμενε στο ματς και έπαιζε δίπλα στον Σπόραρ, για περίπου 30'. Ίσως να αποκλειόταν και πάλι, αλλά άπαντες θα αναγνώριζαν πως παίχτηκαν όλα τα χαρτιά και απλώς, δεν «βγήκε» η... παρτίδα.

Ολυμπιακός: Η σταγόνα στον... ωκεανό, του 18-2


Και να θέλεις να βρεις κάτι αρνητικό για το φετινό ξεκίνημα του Ολυμπιακού, δεν είναι εύκολο. Πώς να το κάνεις, όταν έχει 18 γκολ υπέρ, μόλις 2 κατά και έξι νίκες σε επτά παιχνίδια;

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ μοιάζει να έχει βρει το «κουμπί» περσινών παικτών, να τους έχει ξεκλειδώσει και να έχει προσθέσει στο ρόστερ ό,τι χρειαζόταν για να υπηρετηθεί το πλάνο που έχει στο μυαλό του.

Πάντως, έχοντας εικόνα, πλέον, του προγράμματος που ακολουθεί, ίσως χρειαζόταν έναν ακόμα αξιόπιστο στόπερ, για να πλαισιώσει τους Ρέτσο, Φρέιρε Μιας και ο Σισέ, δεν υπολογίζεται, ενώ οι Ντόη και Πορόσο, είναι πολύ ταλαντούχοι, αλλά με λίγες παραστάσεις.

ΠΑΟΚ: Από «όπλο», πληγή!


Ο ΠΑΟΚ εντυπωσίασε με τη σταθερότητά του στα προκριματικά του Europa Conference League, αλλά μετά από τρεις αγωνιστικές στη Stoiximan Super League, νιώθει τα... καμπανάκια να χτυπούν.

Απέναντι στην ακίνδυνη -σε εκείνο το ματς- Κηφισιά, ισοφαρίστηκε σε μία ανύποπτη φάση. Έστω κι αν βρήκε το γκολ της νίκης άμεσα. Απέναντι στον ΟΦΗ, μία στιγμή αδράνειας στα τελευταία δευτερόλεπτα, έφεραν την πρώτη ήττα της σεζόν.

Λάθη έγιναν και στα πρώτα ματς. Κάποια τα πλήρωσε, κάποια όχι. Έως και τη διακοπή, υπήρχε το ελαφρυντικό της κούρασης. Τις τελευταίες ημέρες, όμως, το ρόστερ ενισχύθηκε σημαντικά και μόλις «μπουν» κι αυτοί οι παίκτες στην εξίσωση και το rotation «ανοίξει», θα φανεί πραγματικά τι ήταν αυτό, που χάλασε τη συγκέντρωση των πρώτων επίσημων φετινών αγώνων.

Άρης: «Πυροβολά» τα... πόδια του


Κάθε σεζόν, το έργο μοιάζει να παίζει σε επανάληψη. Ο Άρης κάνει προετοιμασία με έναν προπονητή, αλλά στις πρώτες αγωνιστικές, καλείται να συνεχίσει με άλλον. Θα δικαιολογούταν, αν συνέβαινε μία ή δύο φορές. Για τους «κίτρινους», όμως, μοιάζει να έχει γίνει κανόνας.

Τουλάχιστον, ο Άκης Μάντζιος γνωρίζει τον σύλλογο από την προηγούμενη θητεία του και ίσως χρειαστεί μικρότερο χρόνο προσαρμογής από κάποιον άλλον.

Όσο ο Άρης συνεχίζει, όμως, να επενδύει τόσα χρήματα κάθε καλοκαίρι και τον Σεπτέμβρη να εμπιστεύεται την επένδυσή του σε κάποιον άλλον, δύσκολα θα έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ή τουλάχιστον, αυτό που θα μπορούσε.



Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0